Oefeningen voor de borst

Pijn op de borst kent vele oorzaken. Gelukkig zijn lang niet alle klachten ernstig. Oefeningen helpen vaak om de klachten op de borst te verminderen. Bijvoorbeeld als deze worden veroorzaakt door problemen met de ribben of gewrichten van de borstkas.

Pijn op de borst

Vaak is de ribbenkast een bron van klachten op de borst. De ribben of de ribgewrichten doen pijn en er is mogelijk moeite met de ademhaling of het bewegen van de romp. In die gevallen helpt het om oefeningen te doen die de gewrichten weer soepeler maken.

Start nu met oefeningen voor de borst

Onze fysiotherapeuten hebben voor klachten op de borst zorgvuldig een oefenprogramma samengesteld. Elke oefening is voorzien van een professionele instructievideo. Zo weet jij zeker dat je de oefeningen goed uitvoert. De oefeningen doe je thuis in jouw eigen tijd. Met vragen kun je altijd terecht bij de online fysiotherapeut.

Hieronder vind je een overzicht van oefenprogramma's bij klachten op de borst. Als je niet zeker weet voor welke aandoening je oefeningen nodig hebt, doe dan eerst de zelfcheck.

Oefeningen borst


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF