Oefeningen voor de pols

De pols verbindt de onderarm met de hand. Omdat we de hand voor heel veel dingen gebruiken, wordt de pols ook zwaar belast. Met de juiste oefeningen zijn klachten vaak goed te verhelpen.

Klachten van de pols

Veel klachten aan de pols ontstaan door overbelasting van de pezen die naar de hand lopen. Maar er kunnen ook problemen ontstaan wanneer je probeert jezelf op te vangen om een val te breken. Of als er sprake is van een gewrichtsaandoening zoals artrose of reuma. In de meeste gevallen doe je er goed aan om oefeningen te doen die de pols weer sterker en stabieler maken.

Start nu met oefeningen voor de pols

Speciaal voor polsklachten hebben onze fysiotherapeuten oefenprogramma's samengesteld. Deze oefeningen zijn bedoeld om de klachten te verminderen. Daarnaast verklein je zo de kans dat de klachten weer terugkeren, omdat de pols sterker wordt. Jij kunt dus zelf wat doen aan jouw herstel. Het oefenprogramma is voorzien van duidelijke instructies en video's. Jij weet dus altijd precies wat je moet doen.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor de pols vind je hieronder. Doe eerst de zelfcheck als je nog niet goed weet voor welke aandoening jij een oefenprogramma nodig hebt.

Oefeningen pols


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF