Oefeningen voor de bovenrug

Klachten aan de bovenrug bevinden zich meestal tussen de schouderbladen. Om de bovenrug weer pijnvrij en soepel te krijgen is het aan te raden om oefeningen te doen.

Klachten aan de bovenrug

Vaak ontstaan klachten aan de bovenrug door een langdurig volgehouden (werk)houding of door een aandoening van de wervelkolom. De spieren en gewrichten worden dan stijf en pijnlijk. Om deze klachten te verminderen is in beweging komen én blijven het allerbeste. Oefeningen om de bovenrug weer beweeglijk te maken helpen ook de spieren te ontspannen.

Start nu met oefeningen voor de bovenrug

Er zijn veel oefeningen die je kunt doen om de bovenrug weer klachtenvrij te krijgen. Maar welke oefeningen voor de bovenrug zijn nu het beste? Onze fysiotherapeuten hebben deze oefeningen voor jou in een oefenprogramma gezet. In duidelijke video's leggen we uit hoe je de oefeningen uitvoert. Dit oefenprogramma kun je in jouw eigen tijd en op jouw eigen tempo uitvoeren.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor de bovenrug vind je hieronder. Weet je nog niet wat er met jouw bovenrug aan de hand is? Doe dan eerst de zelfcheck.

Oefeningen bovenrug


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF