Oefeningen voor de buik

Of je nu geblesseerd bent aan de buikspieren of ze extra wil trainen, oefeningen maken de buikspieren sterker. Maar er zijn zoveel verschillende soorten buikspieroefeningen. Welke zijn dan het beste?

Trainen van de buikspieren

De buikspieren kunnen bijvoorbeeld geblesseerd raken tijdens het sporten of door een zwangerschap. Maar heel veel mensen willen ook sterkere buikspieren, omdat dat er mooi uitziet. Er zijn rechte en schuine buikspieren. Deze vragen allemaal om verschillende oefeningen. Hierbij is het ook van belang de rug en de nek niet te zwaar te belasten. Om de buikspieren sterker te maken moet je ze regelmatig trainen.

Start nu met oefeningen voor de buik

Een goed opgebouwd oefenprogramma bestaat uit oefeningen die steeds zwaarder worden. Op die manier krijgen de buikspieren de kans om te wennen aan de steeds hoger wordende belasting. Onze oefenprogramma's zijn gemaakt door fysiotherapeuten en kun jij in jouw eigen tijd en op jouw eigen tempo volgen. De oefeningen zijn allemaal voorzien van een professionele demonstratievideo. Op die manier weet jij precies hoe je de oefeningen uitvoert.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor de buik vind je hieronder. Doe eerst de zelfcheck als je nog niet goed weet voor welke aandoening jij een oefenprogramma nodig hebt.

Oefeningen buik


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF