Oefeningen voor het bovenbeen

In het bovenbeen zitten grote spieren en pezen die veel kracht kunnen leveren. Maar als er dagelijks zoveel kracht op komt te staan, dan wil er ook nog wel eens iets misgaan. Oefeningen maken het bovenbeen dan weer sterker.

Klachten van het bovenbeen

De meeste klachten in het bovenbeen komen van de beenspieren. Klachten ontstaan vaak als gevolg van overbelasting of een sportblessure. De belasting op het been is dan te groot geweest. Om hier weer van af te komen is het verstandig om oefeningen te doen die het been sterker maken. Dit zorgt er ook voor dat de klachten niet meer zo gemakkelijk terugkeren.

Start nu met oefeningen voor het bovenbeen

Speciaal voor dit soort klachten hebben onze fysiotherapeuten oefenprogramma's gemaakt. Aan het begin van het oefenprogramma zijn de oefeningen lichter en gemakkelijker, maar deze worden daarna steeds wat zwaarder en moeilijker. Zo kun jij zelf een actieve bijdrage leveren aan het herstel van jouw bovenbeenklachten. Je voert de oefeningen zelfstandig uit aan de hand van professionele video's en duidelijke instructies.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor het bovenbeen vind je hieronder. Weet je nog niet goed voor welke aandoening jij een oefenprogramma nodig hebt? Doe dan eerst de zelfcheck.

Oefeningen bovenbeen


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF