Oefeningen voor de bovenarm

Pijn in de bovenarm komt meestal voort uit de spieren en pezen van de bovenarm of schouder. Maar ook problemen in de nek kunnen uitstralende pijn in de bovenarm geven. Met de juiste oefeningen zijn veel klachten te verminderen. Een oefenprogramma helpt je hierbij.

Klachten in de bovenarm

Pijnklachten in de bovenarm hebben vaak een grote impact op het dagelijks leven. Alledaagse handelingen worden ineens erg lastig. Denk aan de zelfverzorging, het huishouden, autorijden, werken en sporten. Om de klachten te verminderen of laten verdwijnen is rust nemen alleen niet genoeg. De arm moet ook getraind worden zodat de klachten ook niet meer terugkomen. Dat doe je met oefeningen die de belastbaarheid van de bovenarm geleidelijk weer opbouwen.

Start nu met oefeningen voor de bovenarm

Er zijn meerdere oefenprogramma's voor de bovenarm beschikbaar. Deze zijn allemaal door onze fysiotherapeuten opgesteld. Door het oefenprogramma weet jij elke dag welke oefeningen je moet doen en werk je zelfstandig aan jouw herstel. Door de professionele demonstratievideo's voer je de oefeningen altijd op de juiste manier uit. Een fysiotherapeut staat online voor je klaar. Stel je vragen dus gerust.

Een overzicht van alle beschikbare oefenprogramma's voor de bovenarm vind je hieronder. Weet je niet zeker of het juiste oefenprogramma ertussen staat? Doe dan eerst de zelfcheck.

Oefeningen bovenarm


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF