Oefeningen voor de heup

Heb jij een blessure aan de heup opgelopen door een val of overbelasting? Een programma met oefeningen om de heup weer klachtenvrij te krijgen helpt jou er weer bovenop.

Klachten aan de heup

Door heupklachten kunnen lopen, slapen en sporten pijnlijk zijn. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer van af. Vaak helpt het om oefeningen te doen die de heup soepeler en sterker maken. Dit zorgt er ook voor dat klachten niet meer zo snel terugkeren. Welke oefeningen je moet doen, hangt af van het soort heupaandoening. Een sportblessure vraagt namelijk om een andere aanpak dan klachten door artrose.

Start nu met oefeningen voor de heup

Onze fysiotherapeuten hebben voor verschillende heupklachten oefenprogramma's gemaakt. Jij kunt dus vandaag nog starten met jouw oefeningen. Deze zijn er op gericht om jouw heupklachten te laten afnemen. Je doet de oefeningen thuis en in jouw eigen tijd. Alle oefeningen zijn voorzien van professionele instructievideo's.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor de heup vind je hieronder. Doe eerst de zelfcheck als je nog niet goed weet voor welke aandoening jij een oefenprogramma nodig hebt.

Oefeningen heup


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF