Oefeningen voor de onderrug

Bijna iedereen krijgt tijdens zijn of haar leven wel een keer te maken met lage rugklachten. De beste behandeling hiervoor is nog steeds om in beweging te blijven en oefeningen te doen.

Klachten van de onderrug

Of het nu gaat om specifieke of a-specifieke lage rugklachten, oefeningen voor de rug zijn het beste medicijn. Hiermee maak je de rug sterker en soepeler. Dit zorgt ervoor dat de klachten afnemen, maar verlaagt ook de kans dat de rugpijn terugkeert.

Start nu met oefeningen voor de onderrug

Onze fysiotherapeuten hebben oefenprogramma's gemaakt voor verschillende soorten onderrugklachten. De oefeningen beginnen relatief licht en gemakkelijk en worden steeds wat zwaarder en moeilijker. Zo neem jij de controle over jouw rugklachten en breng je de onderrug weer terug in conditie. Je voert deze oefeningen zelfstandig uit aan de hand van professionele instructievideo's.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor de onderrug vind je hieronder. Doe eerst de zelfcheck als je nog niet goed weet voor welke aandoening jij een oefenprogramma nodig hebt.

Oefeningen onderrug


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF