Oefeningen voor de elleboog

Elleboogklachten als een tenniselleboog of golferselleboog zijn het beste te behandelen met oefeningen. Deze oefeningen maken de spieren en pezen sterker waardoor de pijnklachten afnemen.

Klachten aan de elleboog

Pijn aan de elleboog is meestal het gevolg van (langdurige) overbelasting. De spieren en pezen staan dan continu op spanning en daar kunnen ze niet goed tegen. Deze spieren zijn gemaakt om aan te spannen en daarna ook weer te ontspannen. Door de juiste oefeningen voor de elleboog te doen verbetert de doorbloeding, ontspannen de spieren en worden deze weer sterker.

Start nu met oefeningen voor de elleboog

Onze fysiotherapeuten hebben speciale oefenprogramma's opgesteld voor verschillende soorten elleboogklachten. Deze helpen je om van de klachten af te komen. De oefeningen beginnen licht en gemakkelijk en worden daarna zwaarder. Op die manier neemt de kracht van de spieren rond de elleboog toe en verminderen de klachten. Alle oefeningen zijn voorzien van een professionele instructievideo. Zo voer jij de oefeningen altijd goed uit.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor de elleboog vind je hieronder. De zelfcheck helpt je om erachter te komen welk oefenprogramma het beste bij jou past.

Oefeningen elleboog


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF