Oefeningen voor het hoofd

Veel klachten aan het hoofd hebben hun oorsprong in de nek. Vanuit de nek stralen de klachten uit naar boven en veroorzaken daar hoofdpijn. Oefeningen voor de nek werken dan ook goed om hoofdpijnklachten te verminderen.

Klachten aan het hoofd

Klachten aan het hoofd zijn meestal onzichtbaar en moeilijk te duiden. Heel vaak gaan hoofdpijnklachten samen met klachten aan de nek. Bijvoorbeeld als de nekspieren erg gespannen zijn of de nekwervels niet goed bewegen. Door oefenigen voor de nek te doen verminderen de klachten aan het hoofd ook vaak.

Start nu met oefeningen voor het hoofd

Onze fysiotherapeuten hebben voor verschillende heupklachten oefenprogramma's gemaakt. Jij kunt dus vandaag nog starten met jouw oefeningen. Deze zijn er op gericht om jouw heupklachten te laten afnemen. Je doet de oefeningen thuis en in jouw eigen tijd. Alle oefeningen zijn voorzien van professionele instructievideo's.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor het hoofd vind je hieronder. Doe eerst de zelfcheck als je nog niet goed weet voor welke aandoening jij een oefenprogramma nodig hebt.

Oefeningen hoofd


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF