Oefeningen voor de nek

De nek heeft de zware taak om de hele dag het hoofd te dragen. Geen wonder dat de nek vaak voor problemen zorgt door overbelasting of ouderdom. Met de juiste oefeningen is hier meestal wel wat aan te doen.

Klachten van de nek

Nekklachten zijn veelal het gevolg van overbelasting door de (werk)houding of door veroudering van de gewrichten. De nekspieren zijn hierbij vaak verkrampt en pijnlijk. Oefeningen om de nekspieren en gewrichten weer soepel te maken helpen om de klachten te verminderen.

Start nu met oefeningen voor de nek

Elk probleem aan de nek vraagt om andere oefeningen. Daarom hebben onze fysiotherapeuten speciale oefenprogramma's samengesteld om jouw klachten te verhelpen. Jij kunt vandaag nog beginnen met oefenen. Het oefenprogramma is voorzien van duidelijke instructievideo's en vertelt jou precies wat je moet doen.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor de nek vind je hieronder. Als je nog niet precies weet voor welke aandoening jij een oefenprogramma nodig hebt, raden we je aan om eerst de zelfcheck te doen.

Oefeningen nek


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF