Oefeningen voor de bil

Wanneer je klachten hebt aan de bil, dan zijn deze vaak goed te verhelpen met gerichte oefeningen. Speciaal voor dat soort klachten hebben we verschillende oefenprogramma's ontwikkeld.

Klachten aan de bil

Bilklachten zijn erg vervelend en kunnen het dagelijks leven flink beïnvloeden. Zitten, lopen of bukken gaan moeizaam. Vaak is er sprake van overbelasting van de bilspieren. Oefeningen doen om deze spieren te ontspannen en weer sterker te maken is dan een goed idee. Daarmee verdwijnen de klachten en verkleint de kans dat de pijn in de bil weer terugkomt.

Start nu met oefeningen voor de bil

De oefenprogramma's voor bilklachten zijn door onze fysiotherapeuten samengesteld en voorzien van professionele instructievideo's. Zo weet jij altijd precies wat je moet doen. Het programma start met relatief lichte oefeningen die steeds een beetje moeilijker en zwaarder worden. Met deze oefeningen bouw jij de belastbaarheid van de bil geleidelijk weer op.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor de bil vind je hieronder. Doe eerst de zelfcheck als je nog niet goed weet voor welke aandoening jij een oefenprogramma nodig hebt.

Oefeningen bil


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF