Oefeningen voor de enkel

Iedereen heeft wel eens een enkel verzwikt. De kans dat dit daarna nog eens gebeurt is groot. Tenzij je de enkel weer traint met oefeningen om de enkel sterker en stabieler te maken.

Klachten aan de enkel

Bij enkelklachten treden vaak stijfheid en een verlies van stabiliteit van het enkelgewricht op. Dit is erg vervelend, omdat je dit bij elke stap voelt. Daarnaast loop je het risico om de enkel opnieuw te blesseren. Door de spierkracht, de stabiliteit en de beweeglijkheid van de enkel te trainen, verminderen de meeste klachten binnen enkele weken tot maanden. Dit doe je door de juiste oefeningen uit te voeren.

Start nu met oefeningen voor de enkel

Begin vandaag nog met het trainen van jouw enkel. Onze fysiotherapeuten hebben voor verschillende enkelklachten oefenprogramma's gemaakt. De oefeningen zijn er op gericht om jouw enkelklachten te laten afnemen. De oefeningen doe je thuis en in jouw eigen tijd. Jij voert de oefeningen altijd goed uit, want ze zijn allemaal voorzien van een professionele instructievideo.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor de enkel vind je hieronder. Doe eerst de zelfcheck als je nog niet goed weet voor welke aandoening jij een oefenprogramma nodig hebt.

Oefeningen enkel


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF