Oefeningen voor de knie

Blessures en aandoeningen in en rond de knie komen heel vaak voor. Als gevolg van een sportblessure, overbelasting of veroudering. In de meeste gevallen is het doen van oefeningen voor de knie en de spieren eromheen de beste manier om van die klachten af te komen.

Klachten aan de knie

Bewegen is het beste medicijn om de knie weer klachtenvrij te krijgen. Door de spierkracht, de stabiliteit en de beweeglijkheid van de knie te trainen, verminderen de meeste klachten binnen enkele weken tot maanden. Je maakt de knie hier direct sterker mee. Dit helpt ook om nieuwe knieklachten te voorkomen. Maar welke oefeningen moet je dan doen?

Start nu met oefeningen voor de knie

Een oefenprogramma dat de belasting op de knie langzaam verhoogt is het beste. In de loop van de tijd ga je steeds zwaarder en moeilijker oefeningen doen. De oefenprogramma's zijn gemaakt door onze fysiotherapeuten en kun jij in jouw eigen tijd en op jouw eigen tempo volgen. De oefeningen zijn allemaal voorzien van een professionele instructievideo. Zo voer jij de oefeningen altijd goed uit.

Een overzicht van alle oefenprogramma's voor de knie vind je hieronder. Doe eerst de zelfcheck als je nog niet goed weet voor welke aandoening jij een oefenprogramma nodig hebt.

Oefeningen knie


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen per lichaamslocatie

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ┬╗

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF