Orthopedisch manueel therapeut

specialisaties orthopedische manuele therapie


Wat is een orthopedisch manueel therapeut?

Een orthopedisch manueel therapeut is een specialist bij wie u terecht kunt voor de behandeling van een breed spectrum aan klachten. Het is een onderdeel van de fysiotherapie waarbij ook de nadruk wordt gelegd op manuele therapie. Orthopedische manuele therapie is voornamelijk geschikt voor het behandelen van klachten die te maken hebben met beweging en een pijngevoel in de gewrichten. Het uiteindelijke doel is de houding en de functie van de gewrichten terug tot op het normale niveau te brengen en het bewegen terug pijnvrij te maken. Het spreekt dan ook voor zich dat u een afspraak maakt met een orthopedisch manueel therapeut wanneer u lichamelijke klachten aan het ondervinden bent. Bij de volgende type klachten kan een bezoekje aan de orthopedisch manueel therapeut een oplossing bieden:

  • Hoofd- en nekpijn
  • Nek- en schouderklachten
  • Klachten in de rug
  • Lage rugklachten
  • Kaakklachten
  • Klachten in gewrichten

    Orthopedisch manueel therapeut bij Hierhebikpijn.nl

    Een orthopedisch manueel therapeut is een expert op zijn of haar domein die na de basisopleiding fysiotherapie nog een postacademiale of postuniversitaire opleiding heeft gevolgd. Voor een behandeling is het niet per se nodig een huisarts of specialist te raadplegen maar er wordt wel vaak in overleg met andere specialisten gewerkt. Zoekt u een fysiotherapeut in de buurt om u te helpen met één of meerdere van de bovenstaande klachten? Dan bent u bij Hierhebikpijn.nl aan het goede adres. U kunt hier niet alleen terecht voor een orthopedisch manueel therapeut maar ook voor andere specialiteiten binnen de fysiotherapie zoals een psychosomatische fysiotherapeut. Bovendien kunt u een online check laten uitvoeren die de vaakst voorkomende type blessures bij uw specifieke klachten oplijst. Met deze check krijgt u niet alleen een beter inzicht in uw eigen problematiek maar kunt u ook beter voorbereid richting de orthopedisch manueel therapeut trekken.


Lees hier meer over de specialisatie manuele therapie.


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Onderwerpen

Bekijk hier alle onderwerpen.

specialisaties orthopedische manuele therapie

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF