Voor wie is oncologie fysiotherapie?

specialisaties oncologiefysiotherapie oncologisch fysiotherapeut kanker


Oncologie fysiotherapie: wat is het?

Binnen de fysiotherapie zijn er heel wat specialisaties die zich richten op een specifieke doelgroep zoals onder andere de geriatrie fysiotherapie en de manuele therapie. Jammer genoeg is nog zo’n voorbeeld van een specialisatie binnen de sector de oncologie fysiotherapie. Een oncologisch fysiotherapeut richt zich specifiek op de behandeling van bewegingsproblemen die voortkomen uit kanker of die het gevolg zijn van de behandeling van kanker. Wat moet u zich daarbij voorstellen? Het gaat om spanningsklachten, littekenweefsel, spierzwakte, conditieverlies en stijfheid van gewrichten en spieren. Aan de hand van massages, oefeningen en een intensieve begeleiding zal de oncologisch fysiotherapeut u verder helpen bij het in stand houden van uw lichaam gedurende deze moeilijke periode. Het spreekt daarbij voor zich dat de oncologie fysiotherapeut niet enkel een professional is op het vlak van bewegingsleer maar ook de nodige vaardigheden op psychosociaal vlak heeft meegekregen en aangeleerd. Zo kunt u er zeker van zijn dat u op elk vlak waarop het telt geholpen wordt.

Oncologie fysiotherapie bij u in de buurt

Bent u of iemand belangrijk uit u leven problemen aan het ondervinden de voortkomen uit kanker of de behandeling ervan? Dan bent u uiteraard op zoek naar een fysiotherapeut in de buurt. De website Hierhebikpijn.nl kan daarbij een grote hulp betekenen. Op onze website vindt u niet alleen een handig overzicht terug van alle types specialiteiten binnen de fysiotherapie gaande van bekken fysiotherapie tot oncologie fysiotherapie maar ook een online check. Door deze online check in te vullen krijgt u een handig overzicht van de vaakst voorkomende oorzaken van bepaalde pijngevoelens op een rij gezet. Zo krijgt u ook een dieper inzicht in de problematiek waarmee u kampt.

Wilt u meer lezen over oncoogie fysiotherapie? Neem dan een kijkje op deze pagina.


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Onderwerpen

Bekijk hier alle onderwerpen.

specialisaties oncologiefysiotherapie oncologisch fysiotherapeut kanker

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ┬╗

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF