Geriatrie fysiotherapie

Ouder worden is iets dat het lichaam hard en genadeloos treft. De beweeglijkheid van het lichaam neemt af en het lichaam an sich begint jammer genoeg ook kwetsbaarder te worden voor allerlei blessures. Pijnvrij door het leven stappen blijkt plots een grotere uitdaging te zijn dan u ooit had verwacht. Het is in een dergelijk geval dat een geriatrisch fysiotherapeut uitkomst kan bieden.

specialisatie geriatrie geriatrisch fysiotherapeut


Geriatrie fysiotherapie: wat is het?

Geriatrische fysiotherapie (ook wel fysiotherapie voor ouderen genoemd) is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Een geriatrisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen of correcter gezegd: in de zorg voor mensen met een hoge biologische leeftijd. Geriatrie fysiotherapie kan dan ook nodig zijn voor patiënten die als gevolg van zaken als een beroerte, dementie, Parkinson en ga zo maar door ouderdomsverschijnselen vertonen. Het hoofddoel van geriatrie fysiotherapie is het bieden van een zo pijnvrij mogelijk bestaan voor de oudere in kwestie. Via speciale oefeningen en massages wordt de patiënt zo goed mogelijk geholpen in het bereiken van dit doel. Naderhand zorgt de geriatrisch fysiotherapeut tevens voor de nodige begeleiding van de patiënt.

Geriatrie fysiotherapie bij u in de buurt

Zoekt u een geriatrische fysiotherapeut bij u in de buurt? Dan zou Hierhebikpijn.nl voor u wel eens de ideale oplossing kunnen zijn. Op onze website kunt u een handig overzicht terugvinden van alle specialiteiten binnen de fysiotherapie bij u in de buurt gaande van psychosomatische fysiotherapie tot oncologie fysiotherapie. Daar stopt het nog echter niet. Als u last hebt van een bepaalde beweging of zeurende pijn kunt u de online check invullen. Deze online check zet de vaakst voorkomende oorzaken van bepaalde pijngevoelens op een rij en geeft u een dieper inzicht in de problematiek waarmee u kampt. Bovendien trekt u op deze manier al een stuk beter voorbereid richting de fysiotherapeut.

Hier lees je meer over geriatriefysiotherapie.


Deel dit artikel:Gerelateerde onderwerpen

Onderwerpen

Bekijk hier alle onderwerpen.

specialisatie geriatrie geriatrisch fysiotherapeut

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF