Wat is bekkenfysiotherapie?

bekkenfysiotherapie bekkenfysiotherapeut specialisatie


Bekkenfysiotherapie: wat is het?

Er zijn binnen de fysiotherapie heel wat specialisaties die zich richten op een specifieke doelgroep zoals bijvoorbeeld de oncologie fysiotherapie of de psychosomatische fysiotherapie. Een dergelijke specialisatie binnen de sector is ook de bekkenfysiotherapie. Een bekken fysiotherapeut richt zich specifiek op de behandeling van bewegingsproblemen die voortkomen uit bekkenbodemproblemen wat een hele waaier aan mogelijke problemen omvat. Wat moet u zich daarbij voorstellen? We zetten even een aantal van deze problemen op een rij:

  • Ongewild verlies van urine en/of ontlasting
  • Niet te stoppen drang om te plassen en/of te ontlasten
  • Constipatie
  • Verzakkingen van onder andere de blaas, darmen of baarmoeder
  • Pijn in de onderbuik, lies, anus en/of geslachtsdelen
  • Begeleiding tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna
  • Lage rugklachten


Aan de hand van massages, oefeningen, advies en een intensieve begeleiding zal de bekkenfysiotherapeut u verder helpen bij deze problemen. Het einddoel is uiteraard het oplossen van dergelijke problemen. U krijgt hiervoor heel wat oefeningen mee naar huis om op dagelijkse basis te doen.

Bekkenfysiotherapie bij u in de buurt

Heeft u last van uw bekken of herkent u uzelf in één van de bovenstaande problemen? Dan bent u uiteraard op zoek naar een bekkenfysiotherapeut in de buurt. De website Hierhebikpijn.nl kan daarbij van goudwaarde zijn. Op onze website kunt u een handig overzicht terugvinden van diverse specialiteiten binnen de fysiotherapie gaande van bekken fysiotherapie tot manuele fysiotherapie. Daarenboven kunt u tevens een online check laten uitvoeren. Aan de hand van deze online check wordt voor u een handig overzicht van de vaakst voorkomende oorzaken van bepaalde pijngevoelens op een rij gezet. Bovendien maakt u zo simpel een afspraak met een specialist bij u in de buurt. Handig toch?

Meer informatie over bekkenfysiotherapie vindt u op deze pagina.

Zoek een bekkenfysiotherapeut

Wilt u een afspraak maken bij een bekkenfysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode of woonplaats in om de mogelijkheden bij u in de buurt te bekijken.


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Onderwerpen

Bekijk hier alle onderwerpen.

bekkenfysiotherapie bekkenfysiotherapeut specialisatie

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF