Fysiotherapie in Valkenswaard

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut in Valkenswaard? Op deze pagina vindt u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapie praktijken bij u in de buurt. Vul hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysiotherapeut in Valkenswaard te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Valkenswaard

Onder de rook van Eindhoven, op steenworp afstand van de Belgische grens, ligt het Noord-Brabantse Valkenswaard. Of - op zijn Brabants - Valkeswird. Deze bourgondische plaats lijkt gemaakt voor levensgenieters, want er is van alles te doen. U kunt er shoppen, cultuur snuiven, heerlijk eten, sporten en genieten van de prachtige natuur. Dankzij wandelpaden door het bruisende centrum en door de kalme natuur in de buitengebieden was Valkenswaard in 2016 zelfs dé wandelgemeente van Nederland.

Sporten in Valkenswaard

Dat er in en om Valkenswaard veel gewandeld wordt is dus wel duidelijk. Rondom Valkenswaard wisselen vennen, naaldbossen en heide elkaar af. Zo kunt u bijvoorbeeld een mooie tocht maken door natuurgebied Malpiebeemden, ten westen van de rivier de Dommel. Lekker in beweging en genieten van de prachtige natuur.

Natuurlijk wordt er in Valkenswaard niet alleen maar gewandeld. Ook andere sporten zijn ruim vertegenwoordigd. Zo zijn er golfclubs en voetbalverenigingen. Voor tennis kan men terecht bij meerdere tennisclubs. En ook hockey, atletiek en fitness worden door sportieve inwoners van Valkenswaard beoefend.

Of u nu kiest voor teamsport of een individuele training, sporten moet wel verantwoord zijn. Als er redenen zijn waardoor u twijfelt of een sport bij uw lichaam past, vraag dan advies aan een fysiotherapeut. Wanneer u last heeft (gehad) van een blessure of andere lichamelijke ongemakken, kan een fysio bekijken welke belasting uw lichaam aan kan. Behandeling en advies door een fysiotherapeut kunnen uw herstel versnellen. Verder helpt het u om op de juiste manier te bewegen en uw lichaam te trainen.

Professionele fysiotherapie in Valkenswaard

We weten allemaal dat regelmatig bewegen bijdraagt aan een fit en gezond lichaam. Des te vervelender is het wanneer u hierin wordt beperkt. Blessures, ziekte, een ongeluk of ouderdom kunnen er voor zorgen dat u hulp nodig heeft. Gelukkig hoeft u het niet alleen te doen. Fysiotherapeuten in Valkenswaard staan voor u klaar. Door onderzoek en behandeling kan de fysio u helpen om zo snel mogelijk van uw klachten af te komen.

In veel gevallen komen mensen bij een fysiotherapeut terecht vanwege een blessure. Door een ongelukkige beweging of overbelasting hebben zij bijvoorbeeld pijn aan hun hand of enkel. Maar wist u dat u in nog veel meer gevallen baat zou kunnen hebben bij fysiotherapie? Professionele fysiotherapeuten in Valkenswaard helpen u ook graag wanneer u bijvoorbeeld lijdt aan artrose, kanker of niet-aangeboren hersenletsel. Ook wanneer ziekte of ouderdom er voor zorgt dat bewegen niet meer vanzelfsprekend is, is het raadzaam contact te zoeken met een fysiotherapie praktijk in de buurt.

Medische zorg in Valkenswaard

In vrijwel iedere wijk van Valkenswaard vindt u huisartsen en paramedische behandelaars. Zij staan klaar om inwoners van Valkenswaard de nodige zorg te bieden. Ouder wordende inwoners van Valkenswaard kunnen terecht in een van de verpleeg- en verzorgingstehuizen verspreid door de stad.

Is er meer specialistische zorg nodig? Dan kunt u vanuit Valkenswaard terecht in een ziekenhuis in Eindhoven. Daar zijn maar liefst drie ziekenhuizen die samen medische hulp bieden op het gebied van vrijwel iedere specialisatie. Uiteraard kunt u hier ook terecht bij een fysiotherapeut voor hulp bij het herstellen van een blessure, een operatie, een ziekte of een ongeluk.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten in Valkenswaard hebben elk zo hun eigen specialisaties zoals fysiotherapie en manuele therapie. Het is daarom raadzaam om bij het maken van een afspraak goed aan te geven wat uw klachten zijn. Zo is de kans groter dat u terecht komt bij een fysio met de juiste specialisatie. In Valkenswaard kunt u ook altijd terecht voor:

  • Medische fitness / fysiofitness
  • Medical taping
  • Claudicatio intermittens
  • Dry needling
  • Parkinson
  • Adem- en ontspanningstherapie
  • Hydrotherapie

Openingstijden Valkenswaard

Een afspraak maken bij een fysiotherapie praktijk in Valkenswaard kan op zes dagen in de week. U kunt er terecht binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 08:00 tot 20:00.
Dinsdag:  van 08:00 tot 20:00.
Woensdag:  van 08:00 tot 18:00.
Donderdag:  van 08:00 tot 20:00.
Vrijdag:  van 08:00 tot 18:00.
Zaterdag:  van 08:00 tot 12:00.

Meer weten over de fysiotherapie in Valkenswaard?

Wilt u meer weten over fysiotherapie in Valkenswaard, dan raden we u aan contact op te nemen met een fysio bij u in de buurt. Vul bovenaan deze pagina uw postcode in voor een overzicht van fysiotherapeuten in uw omgeving.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Het overzicht van deze regio is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 24 februari 2024. We hebben 2 praktijken gevonden die hier gevestigd zijn. Heeft u een praktijk in Valkenswaard en wilt u uw praktijk toevoegen? Dan horen we dit natuurlijk graag.

Valkenswaard fysiotherapie

Openingstijden

De praktijken in Valkenswaard zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 08:00 tot 20:00.
Dinsdag
Van 08:00 tot 20:00.
Woensdag
Van 08:00 tot 18:00.
Donderdag
Van 08:00 tot 20:00.
Vrijdag
Van 08:00 tot 18:00.
Zaterdag
Van 08:00 tot 12:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF