Fysiotherapie in Utrecht

Op deze pagina vindt u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapie praktijken in Utrecht. Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysiotherapeut te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Utrecht

Lang geleden is Utrecht heel even de hoofdstad van Nederland geweest. Nu is deze centraal gelegen stad de vierde stad van Nederland en hoofdstad van de gelijknamige provincie Utrecht. Dat Utrecht door veel mensen 'Domstad' genoemd wordt, komt door de Domtoren. Deze hoogste kerktoren van Nederland, die hoort bij de Dom van Utrecht, prijkt hoog boven de binnenstad. Vanaf de toren heeft u prachtig zicht over het centrum van het altijd gezellige Utrecht.

Sporten in Utrecht

Wie sportief aan de slag wil heeft geen excuus: Meer dan 100 sportverenigingen en fitnessclubs staan klaar om alle inwoners van Utrecht en omringende plaatsen als Zeist, Nieuwegein en Woerden in beweging te brengen. Wie van teamsport houdt, kan zich aanmelden voor balsporten als korfbal, volleybal, voetbal of handbal. In fitnessclubs kunt u individueel of onder begeleiding werken aan een betere conditie of aan meer spierkracht.

Bij diverse sportcentra kunt u sporten onder leiding van een fysiotherapeut. Dit is een aanrader, zeker wanneer u last heeft van een blessure of om andere redenen twijfelt over de belasting die uw lichaam aankan. Aan de hand van de bevindingen van de fysio kunt u met een persoonlijk bewegingsplan aan het werk om verantwoord fitter te worden.

In het hart van de Utrechtse wijk Leidsche Rijn ligt het prachtige Maximapark, dat net zo groot is als de binnenstad van Utrecht! In dit prachtige park vindt u niet alleen sportvelden van diverse sportverenigingen, maar ook voldoende ruimte om te sporten, te wandelen, te fietsen of met een bootje over de Vikingrijn te varen. Mogelijkheden genoeg om te recreëren én te bewegen in de frisse buitenlucht.

Professionele fysiotherapie in Utrecht

Regelmatig bewegen zorgt er voor dat uw lichaam fit blijft. Het is dan ook enorm vervelend als bewegen door omstandigheden niet meer vanzelfsprekend is. Zo kan een blessure u erg beperken. Ook lichamelijke klachten door een ongeluk, een ziekte of door ouderdom zijn erg belemmerend. Verantwoord sporten onder leiding van een fysio kan dan bijdragen aan een spoedig herstel. Voor tips en behandeling bij lichamelijke klachten kunt u altijd bij een fysiotherapeut terecht. Die helpt u op weg om zo snel mogelijk van uw klachten af te komen.

Kampt u met een blessure of een langdurige of chronische aandoening? Een fysiotherapeut kan een belangrijke rol spelen in uw herstel. Het grote aanbod aan fysiotherapeuten in Utrecht zorgt er voor dat er ook veel gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn. Zo kunt u terecht voor klachten bij specifieke lichaamsdelen, maar ook voor advies over beweging bij klachten die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld hart- en vaatziekten of Parkinson.

Inwoners van Utrecht kunnen veelal in hun eigen wijk terecht bij een huisarts of paramedische specialist. Voor langdurige behandelingen, operaties en andere medische situaties kunnen Utrechtenaren kiezen uit een aantal ziekenhuizen. Het UMC Utrecht en het bijbehorende Wilhelmina Kinderziekenhuis zijn hiervan veruit de bekendste. In het UMC zijn dagelijks talloze specialisten in de weer om honderden mensen te helpen met herstel van ziektes, ongelukken en andere lichamelijke ongemakken. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis is, zoals de naam al zegt, gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. Daar kunt u in het kinderbewegingscentrum terecht met vragen over de fysieke en motorische ontwikkeling en over de houding en het bewegen van uw kind.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten in Utrecht hebben ieder hun eigen specialisaties, zoals fysiotherapie, longfysiotherapie (astma/COPD), oedeemtherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie, hart- en vaatfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, arbeidsfysiotherapie, handtherapie, psychosomatische fysiotherapie, oncologische fysiotherapie, kinderfysiotherapie en oefentherapie Cesar/Mensendieck. We raden u daarom aan om bij het maken van een afspraak duidelijk aan te geven waarom u naar de fysio wil. Aan de hand van die informatie kan uw bezoek worden ingepland bij de meest geschikte fysiotherapeut. In Utrecht kunt u bij fysiotherapie praktijken altijd terecht voor:

 • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
 • Medische fitness / fysiofitness
 • McKenzie
 • Claudicatio intermittens
 • Shockwave therapie
 • Mulligan
 • Medical taping
 • Dry needling
 • Online behandeling
 • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)
 • Parkinson
 • Zwangerschap
 • Echografie
 • Adem- en ontspanningstherapie

Openingstijden Utrecht

Fysiotherapie praktijken in Utrecht zijn zeven dagen per week geopend. U kunt er terecht bij een fysiotherapeut op de volgende openingstijden:

Maandag:  van 07:00 tot 21:00.
Dinsdag:  van 07:00 tot 21:00.
Woensdag:  van 07:00 tot 21:00.
Donderdag:  van 07:00 tot 21:00.
Vrijdag:  van 07:00 tot 21:00.
Zaterdag:  van 08:00 tot 14:00.
Zondag:  van 09:00 tot 13:00.

Meer weten over Utrecht

Voor meer informatie over de mogelijke behandelingen door een fysio voor uw blessure of aandoening, kunt u contact opnemen met een fysiotherapeut in Utrecht. Bovenaan de pagina kunt u zoeken naar de juiste fysiotherapeut bij u in de buurt.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

We hebben in Utrecht 8 praktijken gevonden die gespecialiseerd zijn in fysiotherapie. Het overzicht werd voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 24 februari 2024. Het kan voorkomen dat u nog een praktijk in deze regio mist. In dat geval horen we dit natuurlijk graag.

Openingstijden

De praktijken in Utrecht zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 07:00 tot 21:00.
Dinsdag
Van 07:00 tot 21:00.
Woensdag
Van 07:00 tot 21:00.
Donderdag
Van 07:00 tot 21:00.
Vrijdag
Van 07:00 tot 21:00.
Zaterdag
Van 08:00 tot 14:00.
Zondag
Van 09:00 tot 13:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF