Fysiotherapie in Enschede

Op deze pagina vindt u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapiepraktijken in Enschede. Op zoek naar een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde praktijk te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Enschede

Tussen Hengelo, Oldenzaal, Haaksbergen en de Duitse grens ligt het Twentse Enschede. In deze stad vol monumentale panden, winkels en moderne horeca bruist het van de gezelligheid. Enschedeërs noemen hun stad een stad om lief te hebben. Een plek om te wonen, te werken, te studeren en te leven. En natuurlijk is Enschede de thuisbasis van één van de bekendere voetbalclubs van Nederland…

Sporten in Enschede

Wie het heeft over sporten in Enschede kan er niet om heen: FC Twente. De voetbalclub van Enschede die regelmatig op hoog niveau meespeelt. Dat inwoners van Enschede en omgeving daar trots op zijn is goed te begrijpen. Ook op lagere niveaus wordt er in Enschede volop gevoetbald. Jong en oud trappen wekelijks een balletje op een van de vele voetbalvelden. Vindt u voetbal meer een sport om naar te kijken, dan valt er gelukkig nog steeds genoeg te kiezen. Sportclubs en verenigingen in Enschede bieden tal van sporten aan. Meld u aan voor een teamsport als korfbal, hockey of basketbal, ga in groepsverband turnen, dansen, yoga-en of sport individueel in de sportschool. Of buiten in de natuur uiteraard.

Als een ziekte, blessure of ander lichamelijk ongemak u bij het sporten beperkt, kan het lastig zijn om een passende vorm van beweging te kiezen. En dat terwijl uw lichaam juist dan zoveel baat kan hebben bij regelmatige beweging. Twijfelt u of een sport te belastend is voor uw lichaam? Vraag dan een fysio om raad of laat u bij het sporten begeleiden.

Professionele fysiotherapie in Enschede

Beweging is belangrijk voor een gezond en fit lichaam. Hardlopen door één van de stadsparken, een rondje fietsen langs het Twentekanaal of wekelijks naar de sportschool gaan zorgen ervoor dat we gezond blijven. Helaas is regelmatig bewegen niet altijd vanzelfsprekend. Lichamelijke klachten door een blessure, ziekte of ouderdom kunnen erg belemmerend zijn. Maar ook dan zijn er vaak nog genoeg mogelijkheden om in beweging te blijven. We raden u aan hiervoor contact op te nemen met een fysiotherapeut bij u in de buurt. De fysio kan u tips en advies geven over de juiste manier van bewegen. Hij kan uw pijnklachten behandelen en samen kunt u een plan van aanpak maken om uw lichaam te trainen.

Medische zorg in Enschede

In Enschede staan dagelijks tientallen huisartsen klaar om u te helpen bij ziekte en lichamelijke klachten. Met huisartsenpraktijken in iedere wijk is er altijd een arts in de buurt. In het centrum van Enschede ligt het ziekenhuis van Enschede. In dit Medisch Spectrum Twente kunnen inwoners van Enschede en omliggende plaatsen terecht voor behandeling een groot aantal ziektes en aandoeningen. Onder de diverse specialismen vindt u in het Medisch Spectrum Twente ook de afdeling fysiotherapie. Hier kunt u bij een fysiotherapeut terecht voor revalidatie na bijvoorbeeld een ongeluk of ingrijpende operatie.

Voor de ouder wordende inwoner van Enschede zijn er in de stad diverse verpleeg- en verzorgingshuizen. Naast fysiotherapie zijn in Enschede bovendien ook een heel aantal andere paramedische beroepen vertegenwoordigd. Voor ieder probleem een passende medische specialist.

Kampt u met een langdurige of chronische aandoening? Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen in het herstel van uw lichaam. Patiënten met hart- en vaatziekten of bijvoorbeeld astma kunnen zeker baat hebben bij begeleiding door een fysiotherapeut. Ook voor fysiotherapie bij zwangerschap en sportfysiotherapie kunt u terecht bij een fysiotherapiepraktijk in Enschede.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Iedere fysiotherapeut in Enschede heeft zijn eigen specialisaties, zoals geriatrische fysiotherapie, kinderfysiotherapie, longfysiotherapie (astma/COPD), bekkenfysiotherapie, arbeidsfysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, hart- en vaatfysiotherapie, oncologische fysiotherapie, fysiotherapie, oedeemtherapie en manuele therapie. Geef bij het maken van een afspraak daarom duidelijk aan waarom u naar de fysio wil. Op basis van die informatie kan de fysiotherapiepraktijk uw bezoek inplannen bij de meest geschikte fysiotherapeut. In Enschede kunt u ook altijd terecht voor:

  • Medische fitness / fysiofitness
  • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Haptonomie
  • Echografie
  • Medical taping
  • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)
  • Dry needling
  • Parkinson

Openingstijden Enschede

De praktijken in Enschede zijn zes dagen per week geopend. U kunt op deze dagen terecht bij een fysiotherapeut binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 07:00 tot 21:00.
Dinsdag:  van 07:00 tot 20:00.
Woensdag:  van 07:00 tot 19:00.
Donderdag:  van 07:00 tot 19:00.
Vrijdag:  van 07:00 tot 19:00.
Zaterdag:  van 09:00 tot 12:00.

Meer weten over fysiotherapie in Enschede

Wilt u meer weten over fysiotherapie in Enschede, neem dan contact op met een fysiotherapeut bij u in de buurt. Wilt u weten waar de dichtstbijzijnde fysiotherapiepraktijk zich bevindt? Vul dan bovenaan deze pagina uw postcode in en wij tonen u een overzicht van fysiotherapiepraktijken in Enschede.

Voor meer informatie over fysiotherapie in het Medisch Spectrum Twente verwijzen we u naar de website van het ziekenhuis in Enschede.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Deze webpagina is op vrijdag 12 april 2024 voor het laatst bijgewerkt. In Enschede hebben we 4 praktijken gevonden. We streven naar een zo volledig mogelijk overzicht van de praktijken in deze regio. Mocht u nog een praktijk missen, dan horen we dit graag.

Openingstijden

De praktijken in Enschede zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 07:00 tot 21:00.
Dinsdag
Van 07:00 tot 20:00.
Woensdag
Van 07:00 tot 19:00.
Donderdag
Van 07:00 tot 19:00.
Vrijdag
Van 07:00 tot 19:00.
Zaterdag
Van 09:00 tot 12:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF