Fysiotherapie in Alkmaar

Hulp nodig van een fysiotherapeut? Op deze pagina geven we u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapie praktijken in Alkmaar. Vul hieronder uw postcode in en u vindt meteen een goede fysiotherapeut bij u in de buurt.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Alkmaar

Een van de grootste steden van de provincie Noord-Holland is Alkmaar. Dat dit een stad met historie is, blijkt wel uit het grote aantal monumenten in het centrum. Totaal zijn het er bijna 1100! Toch is de historie niet hetgeen waar Alkmaar om bekend staat. De stad trekt vooral veel bezoekers naar de wekelijkse traditionele kaasmarkt. Een komen en gaan van kaasdragers met planken vol platte kazen. Ook in het wegen, proeven en keuren van kazen op de kaasmarkt is men in Alkmaar zeer bedreven. Niet gek dus dat Alkmaarders in de wijde omgeving ook wel bekend staan als kaaskoppen!

Sporten in Alkmaar

Sportievelingen kunnen in Alkmaar naar hartenlust actief aan de slag bij tal van sportclubs. Individueel trainen kan in een van de sportscholen. Teamsporters kunnen kiezen uit sporten als volleybal, voetbal, korfbal, handbal en hockey. Zoekt u een uniekere manier om in beweging te blijven? Dan kunt u in Alkmaar ook terecht bij de schaatsclub of golfen op een van de golfbanen in Alkmaar en omgeving. Voordat u aan een sport begint kan het raadzaam zijn met een fysiotherapeut te overleggen over de belasting voor uw lichaam. Zeker wanneer u eerder blessures hebt gehad is zo’n adviesgesprek met een fysio de moeite waard.

Alkmaar ligt in de polder van Noord-Holland. Daar is in de stad zelf weinig van te merken, maar in de omgeving van Alkmaar kunt u genieten van het typisch Hollandse polderlandschap. Houd uzelf fit terwijl u wandelend of fietsend langs het grasland en het moerasgebied van de Westwouderpolder of het Kleimeer gaat. Wie weet spot u onderweg wel een paar rietvogels, zoals smienten of goudplevieren.

Professionele fysiotherapie in Alkmaar

Uw lichaam fit houden begint met regelmatig bewegen. Helaas komt met sporten ook het risico op een blessure. Laat u hierdoor vooral niet tegenhouden om in beweging te blijven, maar zorg wel voor goede begeleiding voor een spoedig herstel. Hiervoor kunt u altijd bij een fysiotherapeut terecht. Met tips en het behandelen van de pijnlijke plek helpt die u zo snel mogelijk van uw klachten af.

Soms komen lichamelijke klachten niet door sporten, maar door ziekte, een ongeluk of ouderdom. Ook dan is het slim eens met een fysio in gesprek te gaan. Met onderzoek en behandeling kunnen klachten worden verholpen, of u zoekt samen met de fysiotherapeut een manier waarop sporten en bewegen nog wél mogelijk zijn.

Medische zorg in Alkmaar

Inwoners van Alkmaar kunnen voor medische zorg bijna allemaal terecht bij een huisartspraktijk in hun eigen wijk. Zo zijn er onder andere dokterspraktijken in Oudorp, Huiswaard, De Hoef en Overdie. Ook voor uitgebreidere zorg hoeft men vaak de stad niet te verlaten. In het regionale ziekenhuis Medisch Centrum Alkmaar zijn tal van specialismen vertegenwoordigd. Bovendien werkt het Medisch Centrum samen met het Gemini Ziekenhuis in Den Helder, zodat ze inwoners van steden als Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen en Den Helder van de nodige zorg kunnen voorzien. U kunt er dus ook terecht bij een fysiotherapeut voor begeleiding bij bewegingsproblemen die zijn veroorzaakt door een aandoening, een ongeluk, een ziekte of een blessure.

Om uw lichaam te laten herstellen kan fysiotherapie cruciaal zijn. Het kan zijn dat u kampt met een langdurige of chronische aandoening als reuma, artrose of Parkinson en dat u wil leren hoe u het lichaam het beste fit kunt houden. Ook bij het revalideren na een ongeluk, het herstellen van een blessure, of bij klachten als schouderpijn, kniepijn en een verzwikte enkel, kunt u op de hulp van een fysio in Alkmaar rekenen. Vaak bieden enkele behandelingen dan al verlichting van de klachten en kunt u onder begeleiding van een fysiotherapeut verder opbouwen.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

De fysiotherapeuten in Alkmaar hebben elk zo hun eigen specialisatie zoals bekkenfysiotherapie, oedeemtherapie, fysiotherapie, kinderfysiotherapie, arbeidsfysiotherapie, longfysiotherapie (astma/COPD), oncologische fysiotherapie, manuele therapie, osteopathie, sportfysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck, hart- en vaatfysiotherapie en orofaciale (kaak) fysiotherapie. Vergeet daarom niet om bij het eerste contact aan te geven wat uw klachten zijn. De fysiotherapie praktijk kan er dan voor zorgen dat u bij de juiste fysiotherapeut terecht komt. In Alkmaar kunt u ook altijd terecht voor:

  • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)
  • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Echografie
  • Zwangerschap
  • Medische fitness / fysiofitness
  • Claudicatio intermittens
  • Dry needling
  • Medical taping
  • Parkinson
  • Shockwave therapie

Openingstijden Alkmaar

Op zes dagen in de week kunt u een afspraak maken met een fysiotherapeut in Alkmaar. U kunt er terecht binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 07:30 tot 20:00.
Dinsdag:  van 07:30 tot 20:00.
Woensdag:  van 07:30 tot 20:00.
Donderdag:  van 07:30 tot 20:00.
Vrijdag:  van 07:30 tot 18:00.
Zaterdag:  van 09:00 tot 12:00.

Meer weten over Alkmaar

Wilt u meer weten over regelingen rondom gezondheid en fysiotherapie in Alkmaar, neem dan gerust contact op met de gemeente Alkmaar. Zij zijn dagelijks te bereiken en beantwoorden graag uw vragen. Voor meer informatie over de dichtstbijzijnde ziekenhuizen kunt u kijken op de website van het Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini Ziekenhuis in Den Helder.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Het overzicht van deze regio is voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 12 april 2024. We hebben 3 praktijken gevonden die hier gevestigd zijn. Heeft u een praktijk in Alkmaar en wilt u uw praktijk toevoegen? Dan horen we dit natuurlijk graag.

Openingstijden

De praktijken in Alkmaar zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 07:30 tot 20:00.
Dinsdag
Van 07:30 tot 20:00.
Woensdag
Van 07:30 tot 20:00.
Donderdag
Van 07:30 tot 20:00.
Vrijdag
Van 07:30 tot 18:00.
Zaterdag
Van 09:00 tot 12:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF