Fysiotherapie voor elke leeftijd
Donderdag 11 oktober 2018 om 15:35

Fysiotherapie is er voor mensen van elke leeftijd. In principe kan iedereen terecht bij een gewone fysiotherapeut. Toch zijn er ook gespecialiseerde fysiotherapeuten die zich richten op patiënten binnen een bepaalde leeftijdscategorie.

In dit artikel bespreken we fysiotherapie voor kinderen, fysiotherapie voor ouderen en de overige specialisaties in de fysiotherapie.

Fysiotherapie voor kinderen

Kinderen worden over het algemeen behandeld door de kinderfysiotherapeut. De kinderfysiotherapeut heeft zich uitgebreid gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen.

Bij kinderen spelen verschillende factoren een belangrijke rol waardoor een bezoek aan de kinderfysiotherapeut verstandig is. Allereerst hebben kinderen te maken met de groei. Tijdens het groeiproces gaat er heel veel goed, maar kunnen ook bepaalde lichamelijke klachten ontstaan.

Een andere belangrijke factor waar de kinderfysiotherapeut in gespecialiseerd is, is de omgang met kinderen. Door het aanbieden van een speelse manier van therapie, is het onderzoek en de behandeling een stuk leuker voor het kind dan een bezoek aan de gewone fysiotherapeut. Zoek hier een kinderfysiotherapeut in de buurt.

Fysiotherapie voor ouderen

Voor ouderen is er ook gespecialiseerde fysiotherapie beschikbaar. De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van ouderen.

Bij ouderen duurt het herstel van klachten vaak langer en is het verhelpen van klachten soms zelfs helemaal niet meer mogelijk. In dit laatste geval zal de geriatriefysiotherapeut zich vooral inzetten om achteruitgang tegen te gaan.

Geriatrie wordt veel ingezet bij mensen met dementie, patiënten die een beroerte hebben gehad of de ziekte van Parkinson hebben. Zoek hier een geriatriefysiotherapeut in de buurt.

Welke fysiotherapeuten zijn er nog meer?

Naast fysiotherapie voor kinderen en ouderen zijn er ook fysiotherapeuten die zich specialiseren in de behandeling van bepaalde aandoeningen. Zo is er bijvoorbeeld fysiotherapie voor mensen met kaakklachten, longaandoeningen en kanker.

Als je meer wilt weten over welke specialisaties er aangeboden worden, neem dan een kijkje bij de verschillende specialisaties in fysiotherapie.

Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2019 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF