Fysiotherapie in Zwolle

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Zwolle

Het eeuwenoude Zwolle is de hoofdstad van Overijssel. Dat deze Hanzestad is uitgegroeid tot een stad van formaat blijkt wel uit het grote aantal Zwollenaren dat de stad rijk is. Deze inwoners, die ook wel Blauwvingers genoemd worden, vinden in Zwolle alle voorzieningen die zij nodig hebben. Te midden van typisch Hollandse weilanden is Zwolle dé plek waar ook inwoners van omliggende plaatsen naar toe trekken voor school, werk en het sfeervolle winkelcentrum. Ook voor fysiotherapie reist men natuurlijk regelmatig af naar Zwolle. Heeft u een idee om de stad nóg beter te maken? Ga dan zeker aan de slag. Zwolle wordt niet voor niets de 'stad voor initiatiefnemers' genoemd!

Sporten in Zwolle

Het zal niemand verrassen dat PEC één van de belangrijkste sportclubs van Zwolle is. Deze profvoetbalclub speelt dan ook regelmatig wedstrijden in de Eredivisie. Maar sportieve inwoners van Zwolle kunnen bij nog veel meer sportverenigingen terecht. Zo kunt u in Zwolle onder andere tennissen, volleyballen, schaatsen, golfen, en hockeyen. Het liefst blessurevrij.

Wie liever individueel sport, kan kracht en conditie trainen in één van de vele fitnesscentra die Zwolle rijk is. Natuurlijk kunt u ook geheel zelf aan de slag en individueel gaan sporten in de buitenlucht. Een rondje hardlopen langs de IJssel of door het Spoolderbos bijvoorbeeld. Zeker een aanrader!

Twijfelt u of de sport van uw keuze te belastend is voor uw lijf? Vraag dan een fysiotherapeut om raad of laat u bij het sporten door een fysio begeleiden.

Professionele fysiotherapie in Zwolle

Regelmatig sporten en bewegen houden uw lichaam fit. Helaas kunnen er problemen zijn, zoals blessures, die er voor zorgen dat u hulp nodig heeft bij het sporten. Ga in zo’n geval voor deskundig advies langs bij een fysiotherapeut. Die kan uw lichamelijke klachten behandelen en u vervolgens helpen het sporten weer voorzichtig op te pakken. Dit zal uw herstel zeker bespoedigen.

Hoewel een blessure door sport kan worden veroorzaakt, is sporten zeker niet altijd de oorzaak van lichamelijke klachten. Een ziekte, een ongeluk of ouderdom kan ook voor problemen zorgen. Als sporten of bewegen hierdoor niet meer zo vanzelfsprekend is als u gewend was, dan bent u bij de fysio aan het juiste adres. Naast het behandelen van pijnklachten, kan een fysiotherapeut samen met u op zoek naar de mogelijkheden om op een gepast tempo te werken aan het herstel van uw lichaam.

Medische zorg Zwolle

In Zwolle staan dagelijks tientallen huisartsen en paramedische specialisten klaar om u te helpen bij ziekte en lichamelijke klachten. Onder de paramedische specialisten in Zwolle bevinden zich ook fysiotherapeuten. Zij helpen u bij herstel van lichamelijke klachten, zoals pijn in de onderrug, een blessure of een chronische aandoening. Daarnaast bieden fysiotherapeuten in Zwolle ook gespecialiseerde therapieën aan, zoals bekkenfysiotherapie, oncologische fysiotherapie en hydrotherapie.

Aan de oostrand van Zwolle vindt u het Isala Ziekenhuis. Dit ziekenhuis biedt hoogstaande zorg aan de inwoners van Zwolle en omliggende plaatsen. Dankzij het grote aanbod aan medisch-specialistische zorg kunt u hier voor bijna iedere behandeling terecht. Op de afdeling Fysiotherapie helpt een fysio u na ziekte of een ongeluk met revalideren en herstellen.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Iedere fysio in Zwolle biedt specialisaties aan, zoals oedeemtherapie, psychosomatische fysiotherapie, manuele therapie, arbeidsfysiotherapie, sportfysiotherapie, oncologische fysiotherapie, fysiotherapie, orofaciale (kaak) fysiotherapie, hart- en vaatfysiotherapie, longfysiotherapie (astma/COPD), kinderfysiotherapie, geriatrische fysiotherapie en bekkenfysiotherapie. Bij het maken van een afspraak kunt u aangeven wat uw pijnklachten zijn. Op die manier kan de fysiotherapiepraktijk uw afspraak direct inplannen bij de juiste fysiotherapeut. In Zwolle worden ook de volgende behandelingen gegeven:

 • Echografie
 • Hydrotherapie
 • Medical taping
 • Dry needling
 • Parkinson
 • Mulligan
 • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
 • Adem- en ontspanningstherapie
 • Medische fitness / fysiofitness
 • Claudicatio intermittens
 • Shockwave therapie
 • Zwangerschap

Openingstijden Zwolle

De fysiotherapiepraktijken in Zwolle zijn op zes dagen per week geopend. U kunt een afspraak maken voor een gesprek of behandeling binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 07:00 tot 21:30.
Dinsdag:  van 08:00 tot 21:30.
Woensdag:  van 08:00 tot 21:30.
Donderdag:  van 07:00 tot 21:30.
Vrijdag:  van 07:00 tot 18:00.
Zaterdag:  van 09:00 tot 12:00.

Meer weten over Zwolle

Voor meer informatie over sporten en bewegen in Zwolle, verwijzen we u graag naar de website van de gemeente Zwolle. Wilt u weten waar de fysiotherapiepraktijk bij u in de buurt is gevestigd en voor welke behandeling u terecht kunt? Vul dan bovenaan deze pagina uw postcode in. U krijgt dan direct een overzicht van fysiotherapiepraktijken in Zwolle.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

De laatste update van dit overzicht was op maandag 22 april 2024. We hebben 4 praktijken gevonden in Zwolle. Het kan zijn dat u nog een praktijk mist die ook in dit overzicht thuishoort. In dat geval horen we dit graag. We streven ernaar het praktijkoverzicht zo volledig mogelijk en up-to-date te houden.

Openingstijden

De praktijken in Zwolle zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 07:00 tot 21:30.
Dinsdag
Van 08:00 tot 21:30.
Woensdag
Van 08:00 tot 21:30.
Donderdag
Van 07:00 tot 21:30.
Vrijdag
Van 07:00 tot 18:00.
Zaterdag
Van 09:00 tot 12:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF