Fysiotherapie in Stadskanaal

Op deze pagina vindt u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapie praktijken in Stadskanaal. Op zoek naar een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysiotherapeut te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Stadskanaal

Stadskanaal, op zijn Gronings ook wel bekend als Knoal, ligt in het Zuidoosten van Groningen. Daar waar lang geleden een kanaal werd gegraven voor de stad Groningen, ontstond al snel een een dorp langs de oevers van het Stadskanaal. Voor de inmiddels zo’n 20.000 inwoners van Stadskanaal zijn tal van voorzieningen beschikbaar en er is een gezellig centrum met een ruim aanbod aan winkels.

Sporten in Stadskanaal

Voor sportieve inwoners zijn er vele sportmogelijkheden in Stadskanaal. Zo zijn er meerdere sporthallen en gymnastieklokalen, is er een binnenzwembad en zijn er maar liefst drie openluchtbaden. Er zijn verschillende sportscholen waar u fitness kunt beoefenen om spierkracht en uithoudingsvermogen te trainen. Wie liever buiten sport in een team kan op verschillende sportparken terecht voor sporten als hockey, tennis, voetbal en korfbal. Fanatieke schaatsliefhebbers kunnen in de winter over het ijs glijden op een van de ijsbanen in Stadskanaal.

Dat de gemeente Stadskanaal haar inwoners graag in beweging ziet, blijkt ook wel uit extra voorzieningen. Door middel van jongerensport stimuleren zij jongeren en kinderen om te sporten. In verschillende wijken zijn buurtsportcoaches actief en bij het sport- en speluitleenpunt kunt u terecht voor het lenen van diverse sportmaterialen.

Professionele fysiotherapie in Stadskanaal

Beweging is belangrijk om ons lichaam fit te houden. Een rondje fietsen langs het kanaal, hardlopen door het stadspark of wekelijks naar de sportschool gaan zorgen ervoor dat we gezond blijven. Helaas is regelmatig bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Lichamelijke klachten door een blessure, ziekte of ouderdom kunnen enorm belemmerend zijn. Toch zijn er vaak nog genoeg mogelijkheden om in beweging te blijven. We raden u aan hiervoor contact op te nemen met een fysiotherapeut bij u in de buurt. De fysio kan u tips en advies geven over de juiste manier van bewegen. Hij kan uw pijnklachten behandelen en samen kunt u een plan van aanpak maken om uw lichaam te trainen.

Medische zorg in Stadskanaal

In Stadskanaal staan dagelijks tientallen huisartsen klaar om u te helpen bij ziekte en lichamelijke klachten. Met huisartsenpraktijken in iedere wijk is er altijd een arts in de buurt. Een stukje buiten het centrum van Stadskanaal ligt het Refaja ziekenhuis. Hier kunnen inwoners van Stadskanaal en omliggende dorpen terecht voor behandeling van bijna iedere ziekte of aandoening. Onder de diverse specialismen vindt u in het Refaja ziekenhuis ook de afdeling fysiotherapie. Hier kunt u bij een fysiotherapeut terecht voor bevordering van uw fysieke herstel na bijvoorbeeld een ziekte, een ongeluk of bij een blessure.

Voor de ouder wordende inwoner van Stadskanaal zijn er in de stad een aantal verpleeg- en verzorgingstehuizen. Naast fysiotherapie zijn in Stadskanaal bovendien ook een heel aantal andere paramedische beroepen vertegenwoordigd. Voor ieder probleem een passende medische specialist.

Kampt u met een langdurige of chronische aandoening? Om uw lichaam te laten herstellen kan fysiotherapie een belangrijke rol spelen. Patiënten met astma of hart- en vaatziekten kunnen zeker baat hebben bij een bezoek aan de fysio. Ook voor kinderfysiotherapie of fysiotherapie bij zwangerschap kunt u terecht bij een fysiotherapie praktijk in Stadskanaal.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Iedere fysiotherapeut in Stadskanaal heeft zijn eigen specialisaties, zoals longfysiotherapie (astma/COPD), geriatrische fysiotherapie, oncologische fysiotherapie, sportfysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, bekkenfysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, fysiotherapie, kinderfysiotherapie en hart- en vaatfysiotherapie. Geef bij het maken van een afspraak daarom duidelijk aan waarom u naar de fysio wil. Op basis van die informatie kan de fysiotherapie praktijk uw bezoek inplannen bij de meest geschikte fysiotherapeut. In Stadskanaal kunt u ook altijd terecht voor:

 • Adem- en ontspanningstherapie
 • Online behandeling
 • Medical taping
 • Echografie
 • McKenzie
 • Shockwave therapie
 • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)
 • Haptonomie
 • Claudicatio intermittens
 • Zwangerschap
 • Medische fitness / fysiofitness
 • Hydrotherapie
 • Dry needling
 • Parkinson

Openingstijden Stadskanaal

De praktijken in Stadskanaal zijn zes dagen per week geopend. U kunt op deze dagen terecht bij een fysiotherapeut binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 07:30 tot 20:00.
Dinsdag:  van 07:30 tot 21:00.
Woensdag:  van 07:30 tot 20:00.
Donderdag:  van 07:30 tot 20:00.
Vrijdag:  van 07:30 tot 18:00.
Zaterdag:  van 09:00 tot 13:00.

Meer weten over fysiotherapie in Stadskanaal

Wilt u meer weten over fysiotherapie in Stadskanaal, neem dan contact op met een fysiotherapeut bij u in de buurt. Wilt u weten waar de dichtstbijzijnde fysiotherapie praktijk zich bevindt? Vul dan bovenaan deze pagina uw postcode in en wij tonen u een overzicht van fysiotherapie praktijken in Stadskanaal.

Voor meer informatie over fysiotherapie in het Refaja ziekenhuis verwijzen we u naar de website van het ziekenhuis in Stadskanaal.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Bovenstaand praktijkoverzicht is recent bijgewerkt op maandag 4 december 2023. We hebben 2 praktijken in de plaats Stadskanaal gevonden. Indien u nog een praktijk mist die hier ook gevestigd is, dan horen we dit graag. We spannen ons dagelijks in om het overzicht zo volledig mogelijk te houden.

Openingstijden

De praktijken in Stadskanaal zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 07:30 tot 20:00.
Dinsdag
Van 07:30 tot 21:00.
Woensdag
Van 07:30 tot 20:00.
Donderdag
Van 07:30 tot 20:00.
Vrijdag
Van 07:30 tot 18:00.
Zaterdag
Van 09:00 tot 13:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2023 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF