Fysiotherapie in Roermond

Hieronder vindt u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapie praktijken in Roermond. Hulp nodig van een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysio te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Roermond

Voormalig Hanzestad Roermond ligt in het midden van de provincie Limburg. De stad, die in het Limburgs Remunj wordt genoemd, dankt haar naam aan de ligging. Roermond ligt namelijk aan de samenvloeiing van de Roer en de Maas. Rondom het centrum is dan ook volop water te vinden. In de buurt van Roermond treft u vooral kleine dorpen als Maasbracht en Beegden, maar ook Weert en het Duitse Mönchengladbach zijn niet ver weg.

Sporten in Heerlen

In Roermond wordt door veel inwoners heel regelmatig gesport. Er zijn dan ook veel verschillende sportverenigingen en sportclubs waar men uit kan kiezen. Wie zich graag aansluit bij een team kan bijvoorbeeld kiezen uit onder andere hockey, voetbal, handbal, korfbal of volleybal. Dan kunt u doordeweeks samen trainen en in het weekend erop uit voor een wedstrijd tegen een ander team. Individuele sporters kunnen baantjes trekken in het binnen- of buitenzwembad, hardlopen of aan kracht en conditie werken in één van de sportscholen in Roermond.

Watersporters kunnen hun hart ophalen bij de Maasplassen bij Roermond. In dit uitgestrekte waterrecreatiegebied liggen veel kleine en grote meren waar u kunt surfen, zwemmen en zeilen. Zeker bij goed weer is dit bij uitstek een gebied om te sporten én van de omgeving te genieten.

Ondanks het grote aanbod aan sporten in Roermond, is het niet voor iedereen vanzelfsprekend een geschikte sport te vinden. Als een ziekte, blessure of ander lichamelijk ongemak u bij het sporten beperkt, is het niet altijd gemakkelijk een passende vorm van beweging te kiezen. Ga dan vooral eens lang bij een fysiotherapeut om de mogelijkheden te bespreken. Zo kiest u op een verantwoorde manier een sport die uw lichaam niet teveel belast.

Professionele fysiotherapie in Roermond

Soms zorgen lichamelijke klachten ervoor dat regelmatige beweging niet meer mogelijk is. Dan is hulp bij het sporten of begeleiding bij het herstellen van bijvoorbeeld een blessure noodzakelijk. Fysiotherapeuten zijn in deze zorg gespecialiseerd. Zij kunnen uw lichamelijke klacht behandelen en goede tips geven om het sporten weer voorzichtig op te pakken. Samen kunt u er zo voor zorgen dat de klachten snel verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Als u een chronische aandoening heeft of moet herstellen van een ongeluk of operatie is het vaak de fysiotherapeut die hulp biedt bij het trainen van het lichaam. Een goede behandeling van de fysio kan cruciaal zijn voor een spoedig herstel. Maak dus zeker een afspraak voor advies en eventuele behandeling of begeleiding bij een van de fysiotherapie praktijken in Roermond.

Medische zorg in Roermond

In vrijwel iedere wijk van Roermond vindt u een huisartsenpraktijk voor medische hulp en advies. Zo kunt u onder andere terecht bij huisartsen in Herten, de Kemp, Roer en Maasniel. In alle wijken kunt u voor behandeling ook naar diverse paramedische specialisten, zoals de fysiotherapeut.

Fysiotherapeuten in Roermond kunnen u bij allerlei lichamelijke klachten van dienst zijn. Zo bieden zij naast het behandelen van blessures door het sporten, ook therapieën aan als oedeemtherapie, hart- en vaatfysiotherapie en oncologische fysiotherapie. Kiest u voor medische fitness, dan kunt u sporten onder begeleiding van een fysio in Roermond.

In Roermondse Veld, iets ten oosten van het centrum, vindt u het Laurentius Ziekenhuis. Dit ziekenhuis biedt hoogstaande zorg aan de inwoners van Midden-Limburg. Dankzij het grote aanbod aan medisch-specialistische zorg kunt u hier voor bijna iedere behandeling terecht. Op de afdeling Fysiotherapie helpt een fysio u na ziekte of een ongeluk met revalideren en herstellen.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten in Roermond hebben elk hun eigen specialisaties, zoals hart- en vaatfysiotherapie, longfysiotherapie (astma/COPD), oncologische fysiotherapie, fysiotherapie en oedeemtherapie. Om bij de juiste fysiotherapeut terecht te komen, raden we u aan duidelijk aan te geven met welke lichamelijke klacht(en) u kampt. In Roermond kunt u ook altijd terecht voor:

  • Dry needling
  • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Claudicatio intermittens
  • Medical taping
  • Adem- en ontspanningstherapie
  • Online behandeling
  • Hydrotherapie
  • Medische fitness / fysiofitness

Openingstijden Roermond

U kunt op vijf dagen per week een afspraak maken bij de fysio in Roermond. Gesprekken en behandelingen vinden bij de verschillende fysiotherapie praktijken plaats binnen de volgende openingstijden:

Dinsdag:  van 07:45 tot 19:30.
Maandag:  van 07:45 tot 18:30.
Woensdag:  van 07:45 tot 17:00.
Donderdag:  van 07:45 tot 19:30.
Vrijdag:  van 07:45 tot 18:30.

Meer weten over Roermond

Via de website van de gemeente Roermond vindt u meer informatie over sport en recreatie in Roermond en omgeving. Bij vragen hierover kunt u dagelijks contact opnemen met de gemeente.

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut in Roermond? Vul dan bovenaan deze pagina uw postcode in. U krijgt dan direct een overzicht van fysiotherapie praktijken in Roermond.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Het overzicht van deze regio is voor het laatst bijgewerkt op vrijdag 12 april 2024. We hebben 3 praktijken gevonden die hier gevestigd zijn. Heeft u een praktijk in Roermond en wilt u uw praktijk toevoegen? Dan horen we dit natuurlijk graag.

Roermond fysiotherapie

Openingstijden

De praktijken in Roermond zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Dinsdag
Van 07:45 tot 19:30.
Maandag
Van 07:45 tot 18:30.
Woensdag
Van 07:45 tot 17:00.
Donderdag
Van 07:45 tot 19:30.
Vrijdag
Van 07:45 tot 18:30.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF