Fysiotherapie in Rijssen

Hieronder vindt u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapie praktijken in Rijssen. Hulp nodig van een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysio te vinden.

Ook tijdens de coronacrisis kunt u gewoon terecht bij onze praktijken. In overleg met de praktijk kunnen de intake en behandeling online of telefonisch plaatsvinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Rijssen

Of u nu een stadsmens bent of een buitenmens, in Rijssen zit u goed. De stad biedt haar inwoners volop voorzieningen, waardoor het er goed wonen is. Steden als Arnhem, Deventer en Enschede zijn in de buurt en dus is er ook in de omgeving genoeg te doen. Dat Rijssen een stad is met een sterk eigenzinnig karakter blijkt wel uit het feit dat het één van de weinige Nederlandse steden is met een eigen volkslied. In 'Mooi Riessen' zingt men over de mooiste plaats van Twente en wordt de stad geroemd in - hoe kan het ook anders - het eigen Rijssense dialect.

Sporten in Rijssen

In Rijssen kan volop gesport worden. Voor het trainen van kracht en conditie ligt de sportschool voor de hand. Daar kunt u, al dan niet onder begeleiding, spieren trainen, uw uithoudingsvermogen vergroten of meedoen aan een intensieve groepsles. Sportverenigingen voor teamsporten zijn er ook genoeg. Balsporten als volleybal, voetbal en tennis zijn onder Rijssenaren populair, maar veel mensen sporten ook bij de atletiekvereniging, in het zwembad of op de schaatsbaan. Keuze genoeg dus!

Ondanks het ruime aanbod aan sportclubs en -verenigingen in Rijssen, is het vinden van een geschikte sport niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als een ziekte, blessure of ander lichamelijk ongemak u bij het sporten beperkt, is het niet altijd gemakkelijk een passende vorm van beweging te kiezen. Ga dan vooral eens langs bij een fysiotherapeut om de mogelijkheden te bespreken. Zo kiest u op een verantwoorde manier een sport die uw lichaam niet overbelast.

Professionele fysiotherapie in Rijssen

Soms zorgen lichamelijke klachten er voor dat regelmatig bewegen niet meer lukt. Dan is hulp bij het sporten of begeleiding bij het herstellen van bijvoorbeeld een blessure noodzakelijk. Fysiotherapeuten zijn in deze zorg gespecialiseerd. Zij onderzoeken en behandelen pijnklachten en bekijken de gevolgen van deze klachten op uw dagelijks leven. Aan de hand van een persoonlijk behandelplan en goede tips kunnen ze u helpen om het sporten weer voorzichtig op te pakken. Samen kunt u er dan voor zorgen dat de klachten snel verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Bij chronische aandoeningen of het herstellen van een ongeluk of operatie is het vaak de fysiotherapeut die hulp biedt bij het trainen van het lichaam. Een goede behandeling van de fysio kan zelfs cruciaal zijn voor een goed herstel. Het is daarom aan te raden een afspraak te maken voor advies en eventuele behandeling of begeleiding bij een van de fysiotherapie praktijken in Rijssen.

Medische zorg in Rijssen

In vrijwel iedere wijk van Rijssen vindt u een huisartsenpraktijk voor medische hulp en advies. Zo kunt u onder andere terecht bij huisartsen in Rijssen Centrum, Rijssen Zuidoost en Rijssen Noord. In alle wijken kunt u daarnaast ook voor behandeling naar diverse paramedische specialisten, zoals de fysiotherapeut.

Fysiotherapeuten in Rijssen kunnen u bij allerlei lichamelijke klachten van dienst zijn. Zo bieden zij naast het behandelen van blessures door het sporten, ook therapieën aan als handtherapie, dry needling en shockwave therapie. Wanneer u kiest voor medische fitness, dan kunt u sporten onder begeleiding van een fysio in Rijssen.

Inwoners van Rijssen en omliggende plaatsen kunnen terecht in het Deventer Ziekenhuis. Dankzij het grote aanbod aan medische specialisaties kunt u in dit ziekenhuis voor vrijwel iedere behandeling terecht. Op de afdeling Fysiotherapie helpt een fysio u na een ziekte of een ongeluk met revalideren en herstellen. Naast het ziekenhuis in Deventer heeft het Deventer Ziekenhuis ook een polikliniek in Rijssen.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten in Roermond hebben elk hun eigen specialisaties, zoals hart- en vaatfysiotherapie, manuele therapie en fysiotherapie. Om bij de juiste fysiotherapeut terecht te komen, raden we u aan duidelijk aan te geven met welke lichamelijke klacht(en) u kampt. In Roermond kunt u ook altijd terecht voor:

  • Online behandeling
  • Zwangerschap
  • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Dry needling
  • Medische fitness / fysiofitness
  • Echografie
  • Medical taping

Openingstijden Rijssen

U kunt op zes dagen per week een afspraak maken bij de fysio in Rijssen. Gesprekken en behandelingen vinden bij de verschillende fysiotherapie praktijken plaats binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 19:00 tot 21:00.
Dinsdag:  van 08:00 tot 21:00.
Woensdag:  van 07:30 tot 11:30.
Donderdag:  van 08:00 tot 21:00.
Vrijdag:  van 07:30 tot 11:30.
Zaterdag:  van 08:00 tot 12:00.

Meer weten over sport en medische zorg in Rijssen

Via de website van de gemeente Rijssen vindt u meer informatie over sport en beweging in Rijssen en omgeving. Bij vragen hierover kunt u op doordeweekse dagen contact opnemen met de gemeente Rijssen-Holten.

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut in Rijssen? Vul dan bovenaan deze pagina uw postcode in. U krijgt dan direct een overzicht van fysiotherapie praktijken in Rijssen.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Bovenstaand praktijkoverzicht is recent bijgewerkt op woensdag 28 juli 2021. We hebben 1 praktijk in de plaats Rijssen gevonden. Indien u nog een praktijk mist die hier ook gevestigd is, dan horen we dit graag. We spannen ons dagelijks in om het overzicht zo volledig mogelijk te houden.

Openingstijden

De praktijken in Rijssen zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 19:00 tot 21:00.
Dinsdag
Van 08:00 tot 21:00.
Woensdag
Van 07:30 tot 11:30.
Donderdag
Van 08:00 tot 21:00.
Vrijdag
Van 07:30 tot 11:30.
Zaterdag
Van 08:00 tot 12:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF