Fysiotherapie in Renkum

Hieronder vindt u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapiepraktijken in Renkum. Hulp nodig van een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysio te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Renkum

Het Gelderse Renkum is gelegen tussen Veenendaal en Arnhem en grenst aan de rivier de Rijn. De ligging aan deze rivier maakte de plaats al eeuwen geleden een geliefde plek om te wonen. En ook nu zijn de meeste inwoners nog zeer tevreden met hun plekje in Renkum. Grote steden als Nijmegen en Arnhem liggen op steenworp afstand en op de naastgelegen Veluwe en in het Rijndal is volop natuurgebied te ontdekken.

Sporten in Renkum

Renkum heeft meer dan 30.000 inwoners en de gemeente ziet die graag in beweging komen. Er zijn dan ook verschillende sportscholen en sportverenigingen waar men kan sporten. Daar kunt u individueel of in groepsverband werken aan een betere conditie en/of meer spierkracht. Duik het zwembad in om banen te zwemmen of voor een potje waterpolo met uw teamgenoten. Liever sporten op het droge? In Renkum kunt u onder andere tennissen, voetballen, korfballen, tafeltennissen, schaatsen en badmintonnen.

Om sporten voor iedereen toegankelijk te maken, kan men in Renkum ook aan outdoor fitness doen. Langs het beweegpad in het sportpark staan outdoor fitnesstoestellen waarmee u het hele lichaam kunt trainen via cardio-, kracht-, balansoefeningen. Voor jong en oud een leuke manier om buiten te sporten!

Ondanks het aanbod aan sporten in Renkum, is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om een geschikte sport te vinden. Als een ziekte, blessure of ander lichamelijk ongemak u bij het sporten beperkt, is het niet altijd gemakkelijk een passende vorm van beweging te kiezen. Ga dan vooral eens langs bij een fysiotherapeut om de mogelijkheden te bespreken. Zo kiest u op een verantwoorde manier een sport die uw lichaam niet teveel belast.

Professionele fysiotherapie in Renkum

Soms zorgen lichamelijke klachten ervoor dat regelmatige beweging (tijdelijk) niet meer mogelijk is. Dan is hulp bij het sporten of begeleiding bij het herstellen van bijvoorbeeld een blessure noodzakelijk. De fysio is in deze zorg gespecialiseerd. De fysiotherapeut kan uw lichamelijke klacht behandelen en goede tips geven om het sporten weer voorzichtig op te pakken. Zo zorgt u er samen voor dat uw lichaam zich herstelt en uw klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Ook wanneer u een chronische aandoening heeft of wanneer u moet herstellen van een operatie of een ongeluk is het aan de fysiotherapeut die u helpt bij het trainen van het lichaam. Een goede behandeling van de fysio kan de sleutel zijn voor uw herstel. Maak dus zeker een afspraak voor advies en eventuele behandeling of begeleiding bij een van de fysiotherapiepraktijken in Renkum.

Medische zorg in Renkum

Verspreid over Renkum vindt u verschillende huisartsenpraktijken waar u terecht kunt voor medische hulp en advies. In vrijwel alle wijken kunt u ook voor behandeling naar paramedische specialisten, zoals de fysiotherapeut.

Fysiotherapeuten in Renkum kunnen u bij allerlei lichamelijke klachten van dienst zijn. Zo bieden zij naast het behandelen van blessures door het sporten, ook therapieën aan als oedeemtherapie en hart-en vaatfysiotherapie. Bent u zwanger? Dan kan de fysio u begeleiden bij bewegen tijdens de zwangerschap en het voorbereiden op de bevalling.

Voor meer specialistische medische zorg kunnen inwoners terecht in ziekenhuizen in omliggende plaatsen, zoals de ziekenhuizen in Ede en Wageningen. Dankzij het grote aanbod aan specialisaties kunt u daar voor bijna iedere behandeling terecht. Op de afdeling fysiotherapie helpt een fysio u na ziekte of een operatie met revalideren en herstellen.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten in Renkum hebben elk hun eigen specialisaties, zoals arbeidsfysiotherapie, manuele therapie, psychosomatische fysiotherapie, orofaciale (kaak) fysiotherapie, longfysiotherapie (astma/COPD), fysiotherapie, oncologische fysiotherapie, hart- en vaatfysiotherapie, kinderfysiotherapie en sportfysiotherapie. Om bij de juiste fysiotherapeut terecht te komen, raden we u aan vooraf duidelijk aan te geven met welke lichamelijke klacht(en) u kampt. In Renkum kunt u ook altijd terecht voor:

  • Claudicatio intermittens
  • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Adem- en ontspanningstherapie
  • Medical taping
  • Dry needling
  • Haptonomie
  • Medische fitness / fysiofitness

Openingstijden Renkum

U kunt op vijf dagen per week een afspraak maken bij de fysio in Renkum. Gesprekken en behandelingen vinden bij de verschillende fysiotherapiepraktijken plaats binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 08:00 tot 20:30.
Dinsdag:  van 08:00 tot 19:30.
Woensdag:  van 08:00 tot 14:00.
Donderdag:  van 08:00 tot 20:30.
Vrijdag:  van 08:00 tot 17:00.

Meer weten over Renkum

Via de website van de gemeente Renkum vindt u meer informatie over sport en recreatie in Renkum en omgeving. Bij vragen hierover kunt u dagelijks contact opnemen met de gemeente.

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut in Renkum? Vul dan bovenaan deze pagina uw postcode in. U krijgt dan direct een overzicht van fysiotherapiepraktijken in Renkum.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Het overzicht van Renkum is voor het laatst bijgewerkt op zondag 20 oktober 2019. Er is momenteel 1 praktijk geregistreerd. Mocht u nog een praktijk missen die ook in deze regio gevestigd is, dan kunt u dit bij ons melden. We doen er alles aan het overzicht zo volledig mogelijk te houden.

Openingstijden

De praktijken in Renkum zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 08:00 tot 20:30.
Dinsdag
Van 08:00 tot 19:30.
Woensdag
Van 08:00 tot 14:00.
Donderdag
Van 08:00 tot 20:30.
Vrijdag
Van 08:00 tot 17:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2019 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF