Fysiotherapie in Nijmegen

Op deze pagina vindt u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapie praktijken in Nijmegen. Op zoek naar een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysiotherapeut te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Nijmegen

Zo’n vijftien kilometer onder Arnhem ligt Hanzestad Nijmegen. Deze stad tussen Maas en Waal is onder andere de thuisstad van studenten aan de Radboud Universiteit en voetbalspelers van NEC Nijmegen. Gezelligheid staat in het centrum van de studentenstad centraal. Er is altijd genoeg te beleven! De unieke ligging, te midden van de grootste rivieren van Nederland, zorgt ook voor heel diverse natuur. Rondom Nijmegen treft u uiterwaarden met slingerende dijken, moerassige graslanden, bossen, heidevelden, plassen en weilanden. Heerlijk om al wandelend of fietsend van al deze natuurpracht te genieten.

Sporten in Nijmegen

Wanneer u praat over sporten in Nijmegen, dan kunt u er eigenlijk niet omheen: De Nijmeegse Vierdaagse. Al meer dan honderd keer liepen mensen van heinde en verre deze meerdaagse langeafstandsmars. Na vier dagen wandelen door de Waalstad en haar prachtige omgeving eindigt de route met een fantastische intocht over de Via Gladiola. Missie volbracht? Dan mag u met trots uw welverdiende Vierdaagsekruis in ontvangst nemen. Wat een prestatie!

Wie een wandeltocht als de Nijmeegse Vierdaagse wil volbrengen, moet natuurlijk het hele jaar oefenen. Dat doet u door te wandelen, maar er zijn in Nijmegen nog veel meer sporten om uw conditie op peil te brengen en te houden. De vele fitnessclubs in de stad bieden individuele begeleiding en groepslessen aan om u in beweging te krijgen. En ook de meer dan vijftig sportverenigingen staan voor u klaar. Voetbal, handbal, golf, ijshockey, korfbal, tennis; welke sport er ook bij u past, Nijmegen biedt mogelijkheden.

Voordat u aan een (nieuwe) sport begint, kan het raadzaam zijn om te overleggen met een fysiotherapeut. Zeker als u last heeft van fysieke ongemakken of wanneer u eerder blessures hebt gehad, is zo’n adviesgesprek heel nuttig. Samen met de fysio kunt u bepalen welke belasting uw lichaam aan kan.

Professionele fysiotherapie in Nijmegen

Wie zijn lichaam fit wil houden, moet regelmatig bewegen. Soms is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan en zijn er omstandigheden die dit belemmeren. Een blessure kan bijvoorbeeld erg beperkend zijn. Ook wanneer u lichamelijke klachten heeft door ziekte, een ongeluk of ouderdom is beweging niet altijd vanzelfsprekend. Toch is het in de meeste gevallen niet nodig om het sporten helemaal op te geven. Sterker nog, verantwoord sporten kan bijdragen aan een spoedig herstel! Ga voor tips en behandeling bij blessures en andere lichamelijke klachten daarom altijd naar een fysiotherapeut. Die helpt u waar mogelijk zo snel mogelijk van uw klachten af. Bovendien kunt u samen bekijken op welke manier u het beste kunt bewegen. Dit zorgt voor een spoediger herstel.

Medische zorg in Nijmegen

Met een universiteit als de Radboud Universiteit is het geen verrassing dat Nijmegen ook een eigen ziekenhuis heeft: Het Radboud UMC. En ook in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis kunnen inwoners van Nijmegen en omliggende plaatsen als Malden, Wijchen en Cuijk terecht voor allerhande specialistische zorg.

Nijmegenaren kunnen bovendien in hun eigen wijk altijd naar een huisarts of paramedisch hulpverlener voor advies, zorg en behandeling. Tientallen huisartsen staan dagelijks voor u klaar! In Nijmegen vindt u ook altijd een fysiotherapeut in de buurt. Er zijn verschillende praktijken in onder andere Nijmegen-Oost, Nijmegen-Midden en Dukenburg. Ook in het centrum vindt u gemakkelijk een fysiotherapeut.

Kampt u met een langdurige of chronische aandoening? Om uw lichaam te laten herstellen kan fysiotherapie een belangrijke rol spelen. Mensen met hart- en vaatziekten of Parkinson kunnen dus zeker baat hebben bij een bezoek aan de fysio. Ook voor fysiotherapie bij zwangerschap kunt u bij een fysiotherapeut in Nijmegen terecht.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Iedere fysiotherapeut in Nijmegen heeft zijn eigen specialisaties, zoals psychosomatische fysiotherapie, bekkenfysiotherapie, sportfysiotherapie, geriatrische fysiotherapie, kinderfysiotherapie, longfysiotherapie (astma/COPD), manuele therapie, oedeemtherapie, handtherapie, fysiotherapie en oncologische fysiotherapie. Geef bij het maken van een afspraak aan waarom u naar de fysio wil. In Nijmegen kunt u ook altijd terecht voor:

  • Medische fitness / fysiofitness
  • Parkinson
  • McKenzie
  • Dry needling
  • Claudicatio intermittens
  • Mulligan
  • Medical taping
  • Online behandeling
  • Haptonomie
  • Adem- en ontspanningstherapie

Openingstijden Nijmegen

Fysiotherapie praktijken in Nijmegen zijn zes dagen per week geopend. U kunt er bij een fysio terecht binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 08:00 tot 21:00.
Dinsdag:  van 08:00 tot 21:00.
Woensdag:  van 08:00 tot 21:00.
Donderdag:  van 08:00 tot 21:00.
Vrijdag:  van 08:00 tot 21:00.
Zaterdag:  van 08:00 tot 12:15.

Meer weten over Nijmegen

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut bij u in de buurt? Wij tonen u graag een overzicht van fysiotherapie praktijken in Nijmegen. Vul bovenaan deze pagina uw postcode in en vind direct de dichtstbijzijnde fysio.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

De laatste update van dit overzicht was op maandag 4 december 2023. We hebben 5 praktijken gevonden in Nijmegen. Het kan zijn dat u nog een praktijk mist die ook in dit overzicht thuishoort. In dat geval horen we dit graag. We streven ernaar het praktijkoverzicht zo volledig mogelijk en up-to-date te houden.

Openingstijden

De praktijken in Nijmegen zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 08:00 tot 21:00.
Dinsdag
Van 08:00 tot 21:00.
Woensdag
Van 08:00 tot 21:00.
Donderdag
Van 08:00 tot 21:00.
Vrijdag
Van 08:00 tot 21:00.
Zaterdag
Van 08:00 tot 12:15.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2023 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF