Fysiotherapie in Nieuwegein

Op deze pagina vindt u een overzicht van fysiotherapeuten in Nieuwegein. Op zoek naar een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysiotherapiepraktijk te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Nieuwegein

Nieuwegein ligt in het midden van het land, pal tegen Utrecht aan. Toen in de jaren ’60 en ’70 veel mensen uit de Randstad trokken groeide de stad snel. Door deze ligging, nabij Utrecht, Vianen en IJsselstein en gelegen aan diverse kanalen is het een heel geschikte en centrale plek om te wonen. Het groene hart van de gemeente nodigt uit tot buitenrecreatie en buitensporten en de uitloop naar de Utrechtse heuvelrug biedt actieve mensen een mooie kans om volop te genieten van de natuur.

Sporten in Nieuwegein

In 2010 stond Nieuwegein wereldwijd in de belangstelling toen deelnemers van de Ronde van Italië door de stad reden. Zij fietsten in die etappe van de Giro d’Italia van Amsterdam naar Utrecht. Gelukkig weten de inwoners van Nieuwegein zélf ook van aanpakken als het om sporten gaat. Dat blijkt wel uit de vele sportverenigingen en sportclubs die de stad rijk is. Zo zijn er diverse sportscholen waar u aan fitness kunt doen om spierkracht en uithoudingsvermogen te trainen. Wie liever een teamsport speelt, kan onder andere kiezen uit basketbal, handbal, hockey, voetbal, softbal, rugby, korfbal of American football. Ook aan watersporten is in Nieuwegein geen gebrek. Liefhebbers van het zwembad kunnen bijvoorbeeld baantjes zwemmen, duiken of aquasporten.

Professionele fysiotherapie in Nieuwegein

Beweging is belangrijk om ons lichaam fit te houden. Een rondje fietsen langs het kanaal, hardlopen langs de Lek of wekelijks naar de sportschool gaan zorgen ervoor dat we gezond blijven. Helaas is regelmatig bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Lichamelijke klachten door een blessure, ziekte of ouderdom kunnen enorm belemmerend zijn. Toch zijn er vaak nog genoeg mogelijkheden om in beweging te blijven. De fysio in Nieuwegein kan hiervoor tips en advies geven, zodat u op de juiste manier leert bewegen. Hij kan uw pijnklachten behandelen en samen kunt u een plan van aanpak maken om uw lichaam te trainen.

Fysiotherapeuten kunnen u door middel van een passende behandeling helpen herstellen van een blessure, maar ook bij langdurige of chronische aandoeningen en ziekten. Afhankelijk van de klacht kan behandeling variëren van manuele therapie tot medical taping en van sportfysiotherapie tot shockwave therapie. De fysiotherapeut weet wat het beste past bij uw klacht(en) en kan u hierover vooraf duidelijk informeren.

Medische zorg in Nieuwegein

In Blokhoeve, Stadscentrum, Jutphaas-Wijkersloot en vrijwel alle andere wijken van Nieuwegein staan dagelijks tientallen huisartsen klaar om u te helpen bij ziekte en lichamelijke klachten. Net iets buiten het centrum van Nieuwegein is het St. Antonius Ziekenhuis gevestigd. Hier kunnen inwoners van Nieuwegein en omstreken terecht voor behandeling van bijna iedere ziekte of aandoening. Onder de verschillende specialismen vindt u in het St. Antonius Ziekenhuis ook de afdeling fysiotherapie. Hier kunt u bij een fysio terecht voor bevordering van uw fysieke herstel na bijvoorbeeld een ziekte, een ongeluk of operatie.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Iedere fysiotherapeut in Nieuwegein heeft zijn eigen specialisatie, zoals longfysiotherapie (astma/COPD), manuele therapie, bekkenfysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck, kinderfysiotherapie, sportfysiotherapie, hart- en vaatfysiotherapie, fysiotherapie, arbeidsfysiotherapie en handtherapie. Geef bij het maken van een afspraak daarom duidelijk aan waarom u naar de fysio wil. Op basis van die informatie kan de fysiotherapiepraktijk uw bezoek inplannen bij de meest geschikte fysiotherapeut. In Nieuwegein kunt u ook altijd terecht voor:

 • Claudicatio intermittens
 • Dry needling
 • Medical taping
 • Parkinson
 • Shockwave therapie
 • Medische fitness / fysiofitness
 • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)
 • Echografie
 • Adem- en ontspanningstherapie
 • Online behandeling
 • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Openingstijden Nieuwegein

De praktijken in Nieuwegein zijn zes dagen per week geopend. U kunt op deze dagen terecht bij een fysiotherapeut binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 08:00 tot 21:30.
Dinsdag:  van 08:00 tot 21:30.
Woensdag:  van 08:00 tot 21:30.
Donderdag:  van 08:00 tot 21:30.
Vrijdag:  van 08:00 tot 18:00.
Zaterdag:  van 08:00 tot 12:00.

Meer weten over fysiotherapie in Nieuwegein

Wilt u meer weten over fysiotherapie in Nieuwegein, neem dan contact op met een fysiotherapeut bij u in de buurt. Wilt u weten waar de dichtstbijzijnde fysiotherapiepraktijk zich bevindt? Vul dan bovenaan deze pagina uw postcode in en wij tonen u direct een overzicht van fysiotherapiepraktijken in Nieuwegein.

Voor meer informatie over fysiotherapie in het St. Antonius Ziekenhuis verwijzen wij u naar de website van het ziekenhuis in Nieuwegein.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

De laatste update van dit overzicht was op vrijdag 12 april 2024. We hebben 1 praktijk gevonden in Nieuwegein. Het kan zijn dat u nog een praktijk mist die ook in dit overzicht thuishoort. In dat geval horen we dit graag. We streven ernaar het praktijkoverzicht zo volledig mogelijk en up-to-date te houden.

Openingstijden

De praktijken in Nieuwegein zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 08:00 tot 21:30.
Dinsdag
Van 08:00 tot 21:30.
Woensdag
Van 08:00 tot 21:30.
Donderdag
Van 08:00 tot 21:30.
Vrijdag
Van 08:00 tot 18:00.
Zaterdag
Van 08:00 tot 12:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF