Fysiotherapie in Middelburg

Wie op zoek is naar een fysiotherapeut in Middelburg, kan een afspraak maken bij verschillende fysiotherapie praktijken. Op deze pagina geven we u graag een overzicht van het aanbod van praktijken in Middelburg. Vul hier onder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysio te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Middelburg

Het monumentale Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en ligt op het Zeeuwse eiland Walcheren. De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden maken van Middelburg een heel eigentijdse stad. Toch verraden de vele historische gebouwen en de meer dan 1100 monumenten de rijke geschiedenis van de stad. Die combinatie van oud en nieuw geven Middelburg haar charme en maken van deze stad een plaats vol sfeer en gezelligheid.

Sporten in Middelburg

Eens was Middelburg even het sportcentrum van Europa. In 2010 eindigde de derde etappe van de Ronde van Italië in de Zeeuwse stad en waren alle ogen gericht op Walcheren. Wat sport betreft kunnen de Middelburgers er zelf ook wat van. De tafeltennisvereniging heeft het tot landskampioen geschopt en ook de voetbalvereniging en de rugbyclub doen het op landelijk niveau goed.

Zelf ook lekker sporten in Middelburg? De fitnessclubs en sportverenigingen bieden voor ieder wat wils. U kunt zowel individueel sporten als in teamverband. Bent u bang dat een sport uw lichaam teveel belast? Onder begeleiding van een fysiotherapeut kunt u het sporten langzaam opbouwen. Vraag bij twijfel dus zeker advies!

Ten noorden van Middelburg ligt het Veerse Meer en ook de Noordzee is vlakbij. Heerlijk om even uit te waaien tijdens een stevige wandeling over het strand. Onder de rook van Middelburg kunt u voor een fiets- of wandeltocht ook naar Sint Laurense Weihoek. Van bewegen in de buitenlucht blijft u gezond en fit. En onderweg ziet u wellicht ook nog mooie weidevogels, zoals grutto’s, goudplevieren, zomertalingen of kemphanen.

Professionele fysiotherapie in Middelburg

Om uw lichaam fit te houden is het belangrijk regelmatig te bewegen. Soms zijn er problemen die er voor zorgen dat u hulp nodig heeft bij het sporten. Ook wanneer begeleiding nodig is bij herstel van een ongeluk, ziekte of blessure is het slim om een afspraak te maken met een fysiotherapeut. Die kan de pijnlijke plek behandelen en u begeleiden bij het opbouwen van lichamelijke activiteit. Hoe zorgvuldiger de aanpak, hoe voorspoediger het herstel.

Vaak komen mensen bij een fysio terecht vanwege een blessure. Een ongelukkige beweging of overbelasting zorgen dan voor pijn in bijvoorbeeld de hand, de pols of de bovenrug. Maar niet iedere lichamelijke klacht komt door het sporten. Soms zorgt ouderdom, een ongeluk of ziekte er voor dat bewegen even niet meer zo vanzelfsprekend is. Ook dan is het slim om contact te zoeken met een fysiotherapie praktijk in Middelburg. Door onderzoek en behandeling kan de fysiotherapeut u helpen op de juiste manier te bewegen en uw lichaam te trainen.

Medische zorg in Middelburg

Ouder wordende inwoners van Middelburg kunnen terecht in een aantal verpleeg- en verzorgingstehuizen verspreid door de stad. Verder biedt iedere wijk diverse medische voorzieningen zoals huisartsenpraktijken, fysiotherapie en andere paramedische zorg.

Het (bijna) complete aanbod aan eerstelijns zorg is in Middelburg ook verenigd in Medisch Centrum Kalverstraat. U treft er ook fysiotherapeuten die kunnen helpen bij het herstellen van een blessure, een operatie, een ziekte of een ongeluk. Inwoners van Walcheren kunnen hier terecht voor haast alle nodige medische zorg. Dankzij de centrale ligging is het medisch centrum perfect bereikbaar voor Middelburgers.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Iedere fysiotherapeut in Middelburg heeft een eigen specialisatie, zoals hart- en vaatfysiotherapie, osteopathie, manuele therapie, geriatrische fysiotherapie, fysiotherapie, bekkenfysiotherapie, longfysiotherapie (astma/COPD), oedeemtherapie en handtherapie. Bij het maken van een afspraak kunt u aangeven wat de klachten zijn. Op die manier komt u bij de juiste fysio terecht. In Middelburg kunnen fysiotherapeuten u altijd helpen bij:

  • Dry needling
  • Parkinson
  • Adem- en ontspanningstherapie
  • McKenzie
  • Medical taping
  • Claudicatio intermittens
  • Medische fitness / fysiofitness

Openingstijden Middelburg

U kunt op vijf dagen per week contact opnemen met een fysiotherapeut in Middelburg. U kunt een afspraak maken voor een adviesgesprek of behandeling binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 08:00 tot 17:00.
Dinsdag:  van 08:00 tot 17:00.
Woensdag:  van 08:00 tot 17:00.
Donderdag:  van 08:00 tot 17:00.
Vrijdag:  van 08:00 tot 17:00.

Meer weten over Middelburg

Op de website van Medisch Centrum Kalverstraat vindt u informatie over de specialismen en afdelingen van het ziekenhuis in Middelburg. Voor meer informatie over regelgeving omtrent fysiotherapie en gezondheid verwijzen we u graag naar de website van de gemeente Middelburg.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Het overzicht van deze regio is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 24 februari 2024. We hebben 1 praktijk gevonden die hier gevestigd is. Heeft u een praktijk in Middelburg en wilt u uw praktijk toevoegen? Dan horen we dit natuurlijk graag.

Openingstijden

De praktijken in Middelburg zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 08:00 tot 17:00.
Dinsdag
Van 08:00 tot 17:00.
Woensdag
Van 08:00 tot 17:00.
Donderdag
Van 08:00 tot 17:00.
Vrijdag
Van 08:00 tot 17:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF