Fysiotherapie in Lelystad

Wie op zoek is naar een fysiotherapeut in Lelystad, kan een afspraak maken bij verschillende fysiotherapie praktijken. Op deze pagina geven we u graag een overzicht van het aanbod van praktijken in Lelystad. Vul hier onder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysio te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Lelystad

Slechts zestig jaar oud is de grond waar het Flevolandse Lelystad zich bevindt. Grond die droogviel in 1957 werd al snel bewoonbaar en voor men het wist ontstond er rondom de kern van Lelystad een heuse stad. Ruimtelijk wonen aan water en bos trok mensen naar de polder. Inmiddels staat Lelystad bekend om de Batavia Werf, waar een oud Batavia schip werd nagebouwd, het prachtige Natuurpark Lelystad en natuurlijk het vliegveld.

Sporten in Lelystad

Er zijn tal van sportverenigingen en sportclubs waar Lelystedelingen zich sportief kunnen uitleven. Echte teamsporters spelen sporten als voetbal, volleybal, basketbal of hockey. Sport u liever meer solo, dan zijn er meer dan genoeg fitnessclubs waar u aan uw conditie kunt werken. Ook golf, schaatsen en atletiek worden in Lelystad beoefend. Voor ieder wat wils dus!

Toch is het kiezen van een geschikte sport niet voor iedereen gemakkelijk. Wanneer u, bijvoorbeeld door een blessure of ziekte, bang bent voor te zware lichamelijke belasting is het raadzaam vooraf advies in te winnen. Onder begeleiding van een fysiotherapeut kunt u het sporten rustig opbouwen. Met de juiste behandeling en advies is bewegen voor bijna iedereen mogelijk. Aarzel dus niet om contact op te nemen met een fysio.

Dat inwoners van Lelystad graag in Natuurpark Lelystad komen is niet zo gek. De kilometers lange wandel- en fietspaden slingeren door het bosrijke terrein. Terwijl u er heerlijk beweegt in de frisse buitenlucht kunt u zomaar oog in oog staan met elanden, otters, Przewalskipaarden, wilde zwijnen en ooievaars. Dat maakt ieder bezoek aan het natuurpark tot een avontuur.

Professionele fysiotherapie in Lelystad

Fit blijven en regelmatig bewegen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Des te vervelender is het dus wanneer lichamelijke problemen u hierin belemmeren. Heeft u begeleiding nodig bij het herstel van een ongeluk, ziekte of een blessure, dan is het verstandig een afspraak te maken met een fysiotherapeut. Die kan de pijnlijke plek behandelen en u begeleiden bij het opbouwen van lichamelijke activiteit, zodat u er snel weer bovenop komt.

Fysiotherapeuten zien dagelijks mensen die last hebben van een blessure. Een verkeerde beweging of overbelasting veroorzaakt bijvoorbeeld pijn in hun rug, pols of enkel. Niet alle lichamelijke klachten worden veroorzaakt door sporten. Ook ouderdom, een ongeluk of ziekte kunnen er voor zorgen dat bewegen niet meer zo vanzelfsprekend is. Wanneer lichamelijke klachten uw bewegingsvrijheid beperken kunt u terecht bij een fysiotherapie praktijk in Lelystad. Door onderzoek en behandeling kan de fysiotherapeut u helpen op de juiste manier te bewegen en uw lichaam te trainen.

Medische zorg in Lelystad

Vrijwel iedereen in Lelystad kan dichtbij huis terecht bij een huisarts en diverse paramedische hulpverleners. In de stad is ook een ziekenhuis, Het MC Zuiderzee. Dit ziekenhuis werd landelijk bekend toen het werd gebruikt voor opnames voor ziekenhuisdramaserie 'Medisch Centrum West'. Voor Lelystedelingen is het echter vooral de plek waar zij terecht kunnen voor specialistische zorg voor tal van aandoeningen. Het ziekenhuis beschikt ook over een afdeling fysiotherapie, waar fysiotherapeuten u kunnen helpen te herstellen van een blessure, een operatie een ziekte of een ongeluk.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Iedere fysiotherapeut in Lelystad heeft eigen specialisaties, zoals hart- en vaatfysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie, bekkenfysiotherapie, geriatrische fysiotherapie, longfysiotherapie (astma/COPD), fysiotherapie en psychosomatische fysiotherapie. U kunt bij het maken van een afspraak aangeven wat de klachten zijn. Zo komt u direct bij de juiste fysio terecht. In Lelystad kunnen fysiotherapeuten u altijd helpen bij:

  • Dry needling
  • Haptonomie
  • McKenzie
  • Claudicatio intermittens
  • Medical taping
  • Echografie
  • Adem- en ontspanningstherapie
  • Shockwave therapie

Openingstijden Lelystad

U kunt op zes dagen per week contact opnemen met een fysiotherapeut in Lelystad. U kunt een afspraak maken voor een adviesgesprek of behandeling binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 07:30 tot 21:30.
Dinsdag:  van 07:30 tot 21:30.
Woensdag:  van 07:30 tot 21:30.
Donderdag:  van 07:30 tot 21:30.
Vrijdag:  van 07:30 tot 18:00.
Zaterdag:  van 09:00 tot 13:00.

Meer weten over Lelystad

Bent u benieuwd welke zorg het ziekenhuis in Lelystad u kan bieden, kijk dan eens op de website van het MC Zuiderzee. Zoekt u een fysiotherapeut bij u in de buurt, vul dan bovenaan deze pagina uw postcode in. U krijgt dan direct een overzicht van fysiotherapie praktijken in Lelystad.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Het overzicht van Lelystad is voor het laatst bijgewerkt op maandag 4 december 2023. Er is momenteel 1 praktijk geregistreerd. Mocht u nog een praktijk missen die ook in deze regio gevestigd is, dan kunt u dit bij ons melden. We doen er alles aan het overzicht zo volledig mogelijk te houden.

Openingstijden

De praktijken in Lelystad zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 07:30 tot 21:30.
Dinsdag
Van 07:30 tot 21:30.
Woensdag
Van 07:30 tot 21:30.
Donderdag
Van 07:30 tot 21:30.
Vrijdag
Van 07:30 tot 18:00.
Zaterdag
Van 09:00 tot 13:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2023 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF