Fysiotherapie in Hengelo

Hieronder vindt u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapie praktijken in Hengelo. Hulp nodig van een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysio te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Hengelo

In het midden van het Overijsselse Twente ligt Hengelo. Buursteden Enschede, Almelo, Oldenzaal en Borne liggen allemaal op steenworp afstand van Hengelo. De metaalstad van weleer kwam pas in de negentiende eeuw tot bloei, maar toont toch verrassend veel kunst en oude gebouwen die haar historie uit de doeken doen. De combinatie van een jarenlange geschiedenis en een modern centrum, maken Hengelo een fijne plaats om te wonen. Als inwoner van Hengelo vindt u in de plaats alles wat u nodig heeft: een goede sfeer, voldoende scholen, (medische) voorzieningen en een winkelcentrum met een groot scala aan winkels.

Sporten in Hengelo

De gemeente Hengelo zet zich volop in om een sportieve gemeente zijn. Veel van de voorzieningen die de plaats haar inwoners biedt, zijn gericht op bewegen. De vele sportprojecten, sportsubsidies en het ruime aanbod aan sportfaciliteiten hebben gezamenlijk als doel om Hengelo in beweging te krijgen. Want sporten is belangrijk, leuk én gezond.

Sport u graag samen met andere Hengeloërs? Dan bieden de sportclubs en -verenigingen teamsporten als volleybal, korfbal, voetbal, basketbal en handbal aan. Individueel sporten is ook volop mogelijk; u kunt zich bijvoorbeeld aanmelden voor een vechtsport, tennis, zwemmen, schaatsen of golf. Bij de fitnessscholen in Hengelo kunt u met (of zonder) begeleiding aan de slag om uw spierkracht en conditie te trainen.

Als een ziekte, blessure of ander lichamelijk ongemak u bij het sporten beperkt, is het niet altijd gemakkelijk een passende vorm van beweging te kiezen. En dat terwijl uw lichaam juist dan zoveel baat kan hebben bij regelmatige beweging. Een fysiotherapeut kan u vertellen welke sporten passen bij de mogelijkheden van uw lichaam. Ga dus vooral eens met een fysio in gesprek voor u aan een (nieuwe) sport begint. Zo kiest u op een verantwoorde manier een sport die uw lichaam niet teveel belast.

Professionele fysiotherapie in Hengelo

In sommige gevallen zorgen lichamelijke klachten er voor dat regelmatige beweging niet meer mogelijk is. Dan is hulp bij het sporten of begeleiding bij het herstellen van bijvoorbeeld een blessure noodzakelijk. Fysiotherapeuten zijn in deze zorg gespecialiseerd. Een fysio kan uw pijnklacht behandelen en goede tips geven om het sporten weer voorzichtig op te pakken. Samen kunt u er zo voor zorgen dat de klachten snel verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Medische zorg in Hengelo

Van Westermaat Zuid-West tot Klein Driene, in vrijwel iedere wijk in Hengelo vindt u een huisartsenpraktijk voor medische hulp en advies. In alle wijken kunt u voor behandeling ook naar diverse medische specialisten, zoals de fysiotherapeut.

Fysiotherapeuten in Hengelo helpen u bij het aanpakken van allerlei lichamelijke klachten. In sommige gevallen gaat het om een blessure die pijn doet aan de knie of die pijn aan de rug veroorzaakt. Ook als u een chronische aandoeningen heeft of moet herstellen van een ongeluk of operatie is het vaak de fysiotherapeut die hulp biedt bij het trainen van het lichaam. Een goede behandeling van de fysio kan cruciaal zijn voor een spoedig herstel. Maak dus zeker een afspraak voor advies en eventuele behandelingen en/of begeleiding bij een van de fysiotherapie praktijken in Hengelo.

Aan de rand van Hengelo ligt één van de ziekenhuizen van het ZGT. De ziekenhuislocatie biedt specialistische zorg aan inwoners van Hengelo en omliggende plaatsen. U kunt er terecht voor allerlei behandelingen en medische behoeften. In het ZGT staan dagelijks fysiotherapeuten voor u klaar om uw pijnklachten te behandelen en u te helpen bij revalidatie na een blessure, ongeluk of ziekte.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten in Hengelo hebben elk hun eigen specialisaties, zoals oedeemtherapie, hart- en vaatfysiotherapie, fysiotherapie, oncologische fysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, handtherapie, manuele therapie, bekkenfysiotherapie, sportfysiotherapie en longfysiotherapie (astma/COPD). Om bij de juiste fysiotherapeut terecht te komen, raden we u aan duidelijk aan te geven met welke lichamelijke klacht(en) u te maken heeft. In Hengelo kunt u ook altijd terecht voor:

  • Dry needling
  • Haptonomie
  • Medische fitness / fysiofitness
  • Medical taping
  • Zwangerschap
  • Adem- en ontspanningstherapie
  • Mulligan

Openingstijden Hengelo

U kunt op zes dagen per week een afspraak maken bij de fysio in Hengelo. Gesprekken en behandelingen vinden bij de verschillende fysiotherapie praktijken plaats binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 07:00 tot 21:00.
Dinsdag:  van 07:00 tot 19:00.
Woensdag:  van 07:00 tot 21:00.
Donderdag:  van 07:00 tot 19:00.
Vrijdag:  van 07:00 tot 19:00.
Zaterdag:  van 08:00 tot 12:00.

Meer weten over sport en medische zorg in Hengelo

Via de website van de gemeente Hengelo vindt u meer informatie over regelingen en voorzieningen omtrent sporten in Hengelo. Heeft u vragen, dan kunt u hierover dagelijks contact opnemen met de gemeente.

Wilt u meer weten over de specialismen in het ziekenhuis in Hengelo? Neem dan een kijkje op de website van het ZGT.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Bovenstaand praktijkoverzicht is recent bijgewerkt op maandag 4 december 2023. We hebben 2 praktijken in de plaats Hengelo gevonden. Indien u nog een praktijk mist die hier ook gevestigd is, dan horen we dit graag. We spannen ons dagelijks in om het overzicht zo volledig mogelijk te houden.

Openingstijden

De praktijken in Hengelo zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 07:00 tot 21:00.
Dinsdag
Van 07:00 tot 19:00.
Woensdag
Van 07:00 tot 21:00.
Donderdag
Van 07:00 tot 19:00.
Vrijdag
Van 07:00 tot 19:00.
Zaterdag
Van 08:00 tot 12:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2023 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF