Fysiotherapie in Helmond

Bekijk het overzicht van fysiotherapiepraktijken in Helmond. Hulp nodig van een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysio te vinden. Maak eenvoudig een afspraak voor professionele fysiotherapie in Helmond.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Helmond

Tussen Nuenen en Deurne ligt het Brabantse Helmond. Een stad met ruim 90.000 inwoners van alle leeftijden. Er is voor iedereen voldoende vermaak in Helmond en er zijn tal van voorzieningen voor jong en oud. Dat u in Helmond zo nu en dan een speelse verwijzing naar een kat ziet, heeft te maken met de spotnaam van de Helmonders: 'kattenmeppers'. Die bijnaam suggereert dat Helmonders in vroegere tijden katten op het menu hadden staan. Gelukkig zijn er al lang geleden betere tijden in Helmond aangebroken en onderstreept men het opgewekte karakter van de stad met de slogan 'Helmond: een glimlach in Brabant'.

Sporten in Helmond

Sportieve Helmonders hebben een ruime keuze aan sport in de stad. Dat er volop gevoetbald wordt blijkt wel uit het aantal verschillende voetbalverenigingen. Maar ook andere sporten, zoals tennis, hockey, atletiek, wielrennen en golf, kunnen in Helmond worden beoefend.

Wie liever individueel sport kan er voor kiezen om ’s ochtends een rondje te fietsen of te hardlopen langs het kanaal. Voor krachttraining en cardio kunt u naar één van de vele sportscholen die Helmond rijk is. Daar kunt u op eigen tempo, met of zonder begeleiding, werken aan de opbouw van spierkracht en/of conditie.

Twijfelt u of de sport van uw keuze te belastend is voor uw lijf? Vraag dan een fysiotherapeut om raad of laat u bij het sporten door een fysio begeleiden.

Professionele fysiotherapie in Helmond

Soms zorgen lichamelijke klachten ervoor dat u niet meer regelmatig kunt bewegen. Hulp bij het sporten of begeleiding bij het herstellen van bijvoorbeeld een blessure is dan noodzakelijk. Fysiotherapeuten zijn in deze zorg gespecialiseerd. Een fysio kan uw pijnklacht behandelen en goede tips geven om weer voorzichtig aan meer te gaan sporten. Klachten kunnen door behandeling en beweging snel verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Medische zorg in Helmond

In vrijwel iedere wijk in Helmond vindt u voldoende huisartsenpraktijken en paramedische specialisten. Daar kunt u terecht voor medische hulp, advies en behandeling.

Fysiotherapeuten in Helmond helpen u bij het aanpakken van diverse lichamelijke klachten. In sommige gevallen gaat het om een blessure die pijn doet aan de enkel, of een blessure die pijn veroorzaakt in uw schouder. Ook wanneer u een chronische aandoening heeft of wanneer u moet herstellen van een ongeluk of operatie bent u bij de fysiotherapeut aan het goede adres. Een goede behandeling van de fysio kan cruciaal zijn voor een spoedig herstel. We raden dus zeker aan een afspraak te maken voor advies en eventuele behandelingen bij een fysiotherapiepraktijk in Helmond.

Inwoners van Helmond en omgeving kunnen in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond terecht voor allerlei behandelingen en medische behoeften. Na uw behandeling in het ziekenhuis kunt u bij een fysiotherapeut in Helmond terecht voor begeleiding en advies bij stoornissen en beperkingen in de houding en het bewegen. Bij hen kunt u ook terecht voor de behandeling van pijnklachten en voor hulp bij revalidatie na een ongeluk, blessure of ziekte.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten in Helmond hebben elk hun eigen specialisaties, zoals longfysiotherapie (astma/COPD), manuele therapie, orofaciale (kaak) fysiotherapie, oedeemtherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck, kinderfysiotherapie, handtherapie, bekkenfysiotherapie en fysiotherapie. Om bij de juiste fysiotherapeut terecht te komen, raden we u aan duidelijk aan te geven met welke lichamelijke klacht(en) u te maken heeft. In Helmond kunt u ook altijd terecht voor:

  • Claudicatio intermittens
  • Parkinson
  • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Adem- en ontspanningstherapie
  • Medical taping
  • Echografie
  • Dry needling

Openingstijden Helmond

U kunt op vijf dagen per week een afspraak maken bij de fysio in Helmond. Gesprekken en behandelingen vinden bij de verschillende fysiotherapiepraktijken plaats binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 08:00 tot 19:00.
Dinsdag:  van 08:00 tot 19:00.
Woensdag:  van 08:00 tot 18:00.
Donderdag:  van 08:00 tot 19:00.
Vrijdag:  van 08:00 tot 18:00.

Meer informatie over fysiotherapie in Helmond

Wilt u weten waar de fysiotherapiepraktijk bij u in de buurt is gevestigd en voor welke behandeling u daar terecht kunt? Vul dan bovenaan deze pagina uw postcode in. U krijgt dan direct een overzicht van fysiotherapiepraktijken in Helmond.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Het overzicht van deze regio is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 24 februari 2024. We hebben 2 praktijken gevonden die hier gevestigd zijn. Heeft u een praktijk in Helmond en wilt u uw praktijk toevoegen? Dan horen we dit natuurlijk graag.

Helmond fysiotherapie

Openingstijden

De praktijken in Helmond zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 08:00 tot 19:00.
Dinsdag
Van 08:00 tot 19:00.
Woensdag
Van 08:00 tot 18:00.
Donderdag
Van 08:00 tot 19:00.
Vrijdag
Van 08:00 tot 18:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF