Fysiotherapie in Heerhugowaard

Hieronder vindt u een overzicht van het aanbod van fysiotherapiepraktijken in Heerhugowaard. Bent u op zoek naar een fysio? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysiotherapeut in Heerhugowaard te vinden.

Ook tijdens de coronacrisis kunt u gewoon terecht bij onze praktijken. In overleg met de praktijk kunnen de intake en behandeling online of telefonisch plaatsvinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Heerhugowaard

Middenin de provincie Noord-Holland ligt Heerhugowaard, een plaats die grenst aan Alkmaar. Beide steden hebben een perfecte ligging ten opzichte van het water. Voor een dagje genieten aan de kust kunnen inwoners van Heerhugowaard naar de Noordzee, de Markerzee én het IJsselmeer. Ook voor mensen die graag dichter bij huis blijven, is het in Heerhugowaard fijn wonen. Met twee winkelcentra, volop sportvoorzieningen en recreatiemogelijkheden voelt men zich hier zeker thuis. Met ontplooiing van haar inwoners hoog in het vaandel mag Heerhugowaard zich met recht een 'stad van kansen' noemen.

Sporten in Heerhugowaard

In Heerhugowaard zijn tal van sportverenigingen en sportclubs waar dagelijks of wekelijks gesport kan worden. Van paardensport tot badminton en van jeu de boules tot pencak silat. U kunt zich ook aansluiten bij een team voor (zaal)voetbal, handbal, honkbal, volleybal, basketbal of bijvoorbeeld hockey. Gaat u meer voor individuele sport, dan kunt u voor cardio- of krachttraining terecht bij de sportschool, maar ook zwemmen roeien en skiën behoren tot de mogelijkheden. Met zoveel keus is er zeker een sport die u bevalt!

Twijfelt u of de sport van uw keuze te belastend is voor uw lijf? Vraag dan een fysiotherapeut om raad of laat u bij het sporten door een fysio begeleiden.

Professionele fysiotherapie in Heerhugowaard

Regelmatige beweging houdt uw lichaam fit en gezond. Helaas zijn er soms problemen, zoals blessures, die er voor zorgen dat u bij het sporten wel wat hulp kunt gebruiken. Laat u dan goed adviseren door een fysiotherapeut. Die kan uw lichamelijke klachten behandelen en u helpen het sporten weer rustig aan op te pakken. Dit zal uw herstel zeker bespoedigen!

Veel mensen komen bij de fysio terecht met een blessure die zij tijdens het sporten hebben opgelopen. Maar sport is natuurlijk niet de enige oorzaak van lichamelijke klachten. Een ongeluk, ziekte of ouderdom kan ook voor problemen zorgen. Als sporten of bewegen hierdoor niet meer zo vanzelfsprekend is als u zou willen, dan zit u bij de fysio goed. Naast het behandelen van pijnklachten, kan een fysiotherapeut samen met u op zoek naar de mogelijkheden om op een gepast tempo te werken aan het herstel van uw lichaam.

Medische zorg in Heerhugowaard

In Heerhugowaard staan dagelijks huisartsen en paramedische specialisten klaar om u te helpen bij ziekte en lichamelijke klachten. Met huisartsenpraktijken in bijna iedere wijk is er altijd wel een arts in de buurt.

Onder de paramedische specialisten in Heerhugowaard bevinden zich ook fysiotherapeuten. Zij kunnen u helpen bij herstel van lichamelijke klachten, zoals pijn in de onderrug, een blessure of een chronische aandoening. Ook voor oncologische fysiotherapie, kaakfysiotherapie en behandeling bij niet-aangeboren hersenletsel kunt u terecht bij een fysio in Heerhugowaard.

Moet u voor specialistische zorg naar een ziekenhuis, dan kunt u voor veel zaken terecht bij de polikliniek van het Westfriesgasthuis in Heerhugowaard. Voor niet aanwezige specialisaties kunt u naar de hoofdlocatie van dit ziekenhuis, dat gevestigd is in Hoorn.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Alle fysiotherapeuten in Heerhugowaard bieden specialisaties op bepaalde punten, zoals bekkenfysiotherapie, oedeemtherapie, sportfysiotherapie, fysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck, handtherapie, geriatrische fysiotherapie, longfysiotherapie (astma/COPD), psychosomatische fysiotherapie, manuele therapie en hart- en vaatfysiotherapie. Bij het maken van een afspraak kunt u aangeven wat uw pijnklachten zijn. Op die manier kan de fysiotherapiepraktijk uw afspraak direct inplannen bij de juiste fysio. In Heerhugowaard kunt u ook altijd terecht voor:

 • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)
 • McKenzie
 • Hydrotherapie
 • Adem- en ontspanningstherapie
 • Medische fitness / fysiofitness
 • Parkinson
 • Zwangerschap
 • Shockwave therapie
 • Dry needling
 • Mulligan
 • Claudicatio intermittens
 • Medical taping
 • Echografie
 • Online behandeling

Openingstijden Heerhugowaard

De fysiotherapiepraktijken in Heerhugowaard zijn zes dagen per week geopend. U kunt een afspraak maken voor een gesprek of behandeling binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 07:35 tot 18:30.
Dinsdag:  van 07:35 tot 18:30.
Woensdag:  van 07:35 tot 18:30.
Donderdag:  van 07:35 tot 18:30.
Vrijdag:  van 07:35 tot 18:30.
Zaterdag:  van 07:35 tot 13:00.

Meer weten over zorg in Heerhugowaard

Bent u benieuwd voor welke specialisaties u terecht kunt in de polikliniek in Heerhugowaard? Bekijk dan de website van deze locatie van het Westfriesgasthuis.

Wilt u weten waar de fysiotherapiepraktijken in uw buurt zijn gevestigd en voor welke behandeling u daar terecht kunt? Vul dan bovenaan deze pagina uw postcode in. u krijgt dan direct een overzicht van fysiotherapiepraktijken in Heerhugowaard.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

De laatste update van dit overzicht was op donderdag 23 september 2021. We hebben 1 praktijk gevonden in Heerhugowaard. Het kan zijn dat u nog een praktijk mist die ook in dit overzicht thuishoort. In dat geval horen we dit graag. We streven ernaar het praktijkoverzicht zo volledig mogelijk en up-to-date te houden.

Openingstijden

De praktijken in Heerhugowaard zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 07:35 tot 18:30.
Dinsdag
Van 07:35 tot 18:30.
Woensdag
Van 07:35 tot 18:30.
Donderdag
Van 07:35 tot 18:30.
Vrijdag
Van 07:35 tot 18:30.
Zaterdag
Van 07:35 tot 13:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF