Fysiotherapie in Emmen

Hieronder vindt u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapie praktijken in Emmen. Hulp nodig bij het vinden van een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysiotherapeut te vinden.

Ook tijdens de coronacrisis kunt u gewoon terecht bij onze praktijken. In overleg met de praktijk kunnen de intake en behandeling online of telefonisch plaatsvinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Emmen

Aan de rand van de Drentse Hondsrug ligt Emmen. In deze open, groene stad is de natuur altijd binnen handbereik! Haar bijnaam - Vlinderstad - dankt de stad aan voormalig Dierenpark Emmen, waar men jarenlang een indrukwekkende vlindertuin kon bezoeken. Als hoofdstad van Drenthe trekt Emmen dagelijks veel bezoekers. Dat de stad zich inzet om al deze bezoekers voldoende vermaak te geven, blijkt wel uit de slogan: Emmen. Maak het mee!

Sporten in Emmen

In het ruim opgezette Emmen vindt u geen stadsparken, maar wel volop groenstroken en bossen. Buiten sporten kan bijvoorbeeld prima in recreatiegebieden als Emmerdennen, Noordbargerbos en het Valtherbos. Hier kunt u ’s ochtends een rondje hardlopen, een mooie wandeling of een fijne fietstocht maken. Heerlijk om zo dichtbij huis van de natuur te kunnen genieten én te kunnen bewegen.

Voor georganiseerde sporten kunt u in Emmen terecht bij meer dan tachtig sportverenigingen. Zwemmen, voetbal, handbal, hockey, honkbal, atletiek en nog veel meer sporten waar u zich bij aan kunt sluiten. Sport u het liefst individueel met (of zonder) begeleiding? Dan kunt u zich in Emmen aanmelden bij een van de fitnessscholen of bij een fysiotherapie praktijk met sportfysiotherapie.

Als sporten door een ziekte, blessure of ander lichamelijk ongemak niet zo vanzelfsprekend is, kan het lastig zijn een passende vorm van lichaamsbeweging te kiezen. Ga dan vooral eens langs bij een fysiotherapeut en bespreek de mogelijkheden. Zo kunt u op een verantwoorde manier kiezen voor een sport die uw lichaam niet teveel belast.

Professionele fysiotherapie in Emmen

Soms zorgen lichamelijke klachten er voor dat regelmatige beweging niet meer mogelijk is. Hulp bij het sporten of begeleiding bij uw herstel is dan noodzakelijk. Fysiotherapeuten zijn in deze zorg gespecialiseerd. Door de pijnlijke plek(ken) te behandelen en goede tips te geven helpen ze u om het sporten voorzichtig weer op te pakken. Samen kunt u er dan voor zorgen dat klachten verminderen of volledig verdwijnen.

Medische zorg in Emmen

In vrijwel iedere wijk van Emmen kunt u bij een huisartsenpraktijk terecht voor medische hulp en advies. In iedere wijk kunt u voor behandeling ook naar diverse paramedische specialisten, zoals de fysiotherapeut of een manueel therapeut.

Fysiotherapeuten in Emmen helpen bij allerlei lichamelijke klachten. Dit kunnen klachten zijn die worden veroorzaakt door een blessure of overbelasting. Maar ook als u een chronische aandoening heeft of moet herstellen van een ongeluk of operatie is het vaak de fysiotherapeut die hulp biedt bij het trainen van het lichaam. Juiste behandeling door een fysio kan de sleutel zijn tot een spoedig herstel. Maak dus zeker een afspraak voor advies en eventuele behandeling of begeleiding bij een van de fysiotherapie praktijken in Emmen.

Dichtbij het centrum van Emmen ligt het Scheper Ziekenhuis. Dit regionale ziekenhuis biedt specialistische zorg aan inwoners van Emmen en omliggende plaatsen als Klazienaveen, Coevorden en Ter Apel. In het ziekenhuis kunt u ook terecht voor fysiotherapie en hulp bij revalidatie.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten in Emmen hebben elk hun eigen specialisaties, zoals fysiotherapie en sportfysiotherapie. Om bij de juiste fysiotherapeut terecht te komen raden we u aan duidelijk aan te geven met welke lichamelijke klacht(en) u kampt. In Emmen kunt u ook altijd terecht voor

  • Medische fitness / fysiofitness
  • Adem- en ontspanningstherapie
  • Mulligan
  • McKenzie
  • Online behandeling
  • Medical taping

Openingstijden Emmen

U kunt op vijf dagen per week een afspraak maken bij de fysio in Emmen. Gesprekken en behandelingen vinden bij de verschillende fysiotherapie praktijken plaats binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 08:30 tot 18:00.
Dinsdag:  van 08:30 tot 18:00.
Woensdag:  van 08:30 tot 21:00.
Donderdag:  van 08:30 tot 18:00.
Vrijdag:  van 08:30 tot 17:00.

Meer weten over Emmen

Op de website van het Scheper Ziekenhuis vindt u meer informatie over alle mogelijke specialistische zorg in het ziekenhuis in Emmen. Zoekt u een fysio bij u in de buurt? Met behulp van het zoekformulier bovenaan deze pagina krijgt u direct een overzicht van alle fysiotherapie praktijken in Emmen.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

De laatste update van dit overzicht was op donderdag 23 september 2021. We hebben 2 praktijken gevonden in Emmen. Het kan zijn dat u nog een praktijk mist die ook in dit overzicht thuishoort. In dat geval horen we dit graag. We streven ernaar het praktijkoverzicht zo volledig mogelijk en up-to-date te houden.

Openingstijden

De praktijken in Emmen zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 08:30 tot 18:00.
Dinsdag
Van 08:30 tot 18:00.
Woensdag
Van 08:30 tot 21:00.
Donderdag
Van 08:30 tot 18:00.
Vrijdag
Van 08:30 tot 17:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF