Fysiotherapie in Eindhoven

Wie op zoek is naar een fysiotherapeut in Eindhoven, kan een afspraak maken bij verschillende fysiotherapie praktijken. Op deze pagina geven we u graag een overzicht van het aanbod van praktijken in Eindhoven. Vul hier onder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysio te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Eindhoven

In het zuiden van Nederland, in Noord-Brabant, ligt het bruisende Eindhoven. Deze design-hoofdstad van Nederland barst van energie, innovatie en creativiteit. Eindhoven is dé stad waar moderne technologie wordt ontwikkeld. Tegelijkertijd is Eindhoven ook een stad vol historie. Het oude centrum telt maar liefst 140 rijksmonumenten. Er zijn zelfs nog panden te vinden die dateren van voor 1800.

Sporten in Eindhoven

In deze stad vol oude bezienswaardigheden en moderne innovaties staat sportiviteit al lange tijd hoog in het vaandel. De grote trots van de stad is natuurlijk de voetbalclub PSV. Daar waar Philips in 1913 ooit startte met de Philips Sport Vereniging, staat nu het prachtige, moderne Philips Stadion. Een thuiswedstrijd van PSV kan daar bekeken worden door maar liefst 35.000 toeschouwers!

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd om te voetballen bij PSV. Maar niet getreurd, in de stad zijn talloze sportmogelijkheden te vinden waar jong en oud aan de slag kunnen. Bij de verschillende sportverenigingen in Eindhoven kunnen totaal zo’n 70 sporten worden beoefend. Van voetbal tot ijshockey, van tennis tot fitness en van volleybal tot judo… Er is voor ieder wat wils. Bent u bang dat een sport uw lichaam teveel belast? Onder begeleiding van een fysiotherapeut kunt u het sporten langzaam opbouwen. Vraag bij twijfel dus zeker advies.

Niets zo lekker dan actief de natuur intrekken en al sportend genieten van de prachtige omgeving. In het Dommeldal bij Eindhoven kunt u buiten lekker in beweging komen. Zo wandelt, fietst of rent u door fraaie landschappen met houtwallen, weilanden, bos en heidevelden. Hier huizen ruim 50 verschillende broedvogels, dus wie weet spot u onderweg nog een paar bijzondere exemplaren!

Professionele fysiotherapie in Eindhoven

Wie fit wil blijven, zal regelmatig moeten bewegen. Het is vervelend als er lichamelijke problemen zijn die u hierin belemmeren. Met hulp van een fysiotherapeut kunt u hier weer bovenop komen. Wanneer begeleiding nodig is bij herstel van een ongeluk, ziekte of blessure is het slim om een afspraak te maken met een fysiotherapeut. Door de pijnlijke plek te behandelen en u te begeleiden bij het opbouwen van lichamelijke activiteit, helpt een fysio u sneller te herstellen.

Veel mensen komen bij een fysio terecht vanwege een blessure. Door een verkeerde beweging of overbelasting hebben zij bijvoorbeeld pijn in hun hand, onderrug of knie. Maar niet alle lichamelijke klachten komen door het sporten. Ouderdom, een ongeluk of ziekte kunnen er voor zorgen dat bewegen niet meer gaat zoals voorheen. Ook dan is het raadzaam om contact op te nemen met een fysiotherapie praktijk in Eindhoven. Door onderzoek en behandeling kan de fysiotherapeut u helpen op de juiste manier te bewegen en uw lichaam te trainen.

Medische zorg in Eindhoven

Ouder wordende Eindhovenaren kunnen terecht in zo’n dertig verpleeg- en verzorgingshuizen die verspreid liggen door de hele stad. Daarnaast biedt iedere wijk in Eindhoven diverse medische voorzieningen zoals huisartsenpraktijken, fysiotherapie en andere paramedische zorg.

In een stad van flink formaat, zoals Eindhoven, kunnen inwoners natuurlijk ook terecht in een ziekenhuis. Eindhoven telt er maar liefst 3: Het Catharina Ziekenhuis, het St. Anna Ziekenhuis en het Máxima Medisch Centrum. Samen bieden deze ziekenhuizen medische hulp op het gebied van vrijwel iedere specialisatie, voor Eindhovenaren en inwoners van omliggende plaatsen als Helmond en Valkenswaard. U kunt er ook naar een fysiotherapeut die u kan helpen te herstellen van een blessure, een operatie, een ziekte of een ongeluk.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten in Eindhoven hebben ieder hun eigen specialisaties, zoals fysiotherapie. U kunt bij het maken van een afspraak aangeven wat de klachten zijn. Zo komt u direct bij de juiste fysio terecht. In Eindhoven kunnen fysiotherapeuten u altijd helpen bij

  • Shockwave therapie
  • Medische fitness / fysiofitness
  • Medical taping

Openingstijden Eindhoven

U kunt op vijf dagen per week contact opnemen met een fysiotherapeut in Eindhoven. U kunt een afspraak maken voor een adviesgesprek of behandeling binnen de volgende openingstijden:


Dinsdag:  van 08:00 tot 18:00.
Woensdag:  van 12:00 tot 20:00.
Donderdag:  van 08:00 tot 18:00.
Vrijdag:  van 08:00 tot 18:00.
Zaterdag:  van 09:00 tot 12:00.

Meer weten over Eindhoven

Wilt u meer weten over regelgeving omtrent fysiotherapie en gezondheid, neem dan contact op met de gemeente Eindhoven. Voor meer informatie over fysiotherapie in het ziekenhuis, kunt u terecht op de website van het Catharina Ziekenhuis.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

De laatste update van dit overzicht was op donderdag 2 februari 2023. We hebben 1 praktijk gevonden in Eindhoven. Het kan zijn dat u nog een praktijk mist die ook in dit overzicht thuishoort. In dat geval horen we dit graag. We streven ernaar het praktijkoverzicht zo volledig mogelijk en up-to-date te houden.

Eindhoven fysiotherapie

Openingstijden

De praktijken in Eindhoven zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Dinsdag
Van 08:00 tot 18:00.
Woensdag
Van 12:00 tot 20:00.
Donderdag
Van 08:00 tot 18:00.
Vrijdag
Van 08:00 tot 18:00.
Zaterdag
Van 09:00 tot 12:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2023 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF