Fysiotherapie in De Meern

Hieronder vindt u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapie praktijken in De Meern. Hulp nodig van een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysio te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

De Meern

Ooit, in vervlogen tijden, lag De Meern aan de rand van het Romeinse Keizerrijk. Inmiddels grenst De Meern aan de Utrechtse stadsdelen Kanaleneiland en Leidsche Rijn. De rijke geschiedenis van De Meern is terug te vinden in het gereconstrueerde Romeinse fort Castellum Hoge Woerd en alle archeologische vondsten die in het museum te zien zijn. Het stadje zelf is uitgegroeid tot een moderne woonplaats waar meer dan 20.000 inwoners met plezier wonen en is onderdeel van de gemeente Utrecht.

Sporten in De Meern

In De Meern kan volop gesport worden. Samen met stadsgenoten kunt u een balletje trappen bij één van de voetbalverenigingen. Ook voor andere balsporten, zoals handbal, korfbal en volleybal kunt u in de Meern bij een sportclub terecht. Wie vooral zijn eigen kracht of uithoudingsvermogen wil trainen kan dat doen in de sportschool of door fanatiek aan de slag te gaan bij de atletiekvereniging.

Vindt u in De Meern niet de sport die u zoekt? Kijk dan vooral eens naar de mogelijkheden in andere delen van Utrecht. Want of u nu topsporter of vrijetijdssporter bent: iedereen kan in Utrecht sporten of bewegen!

Als u bij het sporten door een ziekte, blessure of door ander lichamelijk ongemak wordt beperkt, is het niet altijd eenvoudig een passende vorm van beweging te kiezen. En dat terwijl uw lichaam juist in die situaties veel baat kan hebben bij regelmatige beweging. Een fysio kan u vertellen welke sporten passen bij de mogelijkheden van uw lichaam. Ga dus zeker eens met een fysiotherapeut in gesprek voor u aan een (nieuwe) sport begint. Zo kunt u op een verantwoorde manier kiezen voor een sport die uw lichaam niet teveel belast.

Professionele fysiotherapie in De Meern

Soms zorgen lichamelijke klachten ervoor dat regelmatige beweging niet meer mogelijk is. Dan is hulp bij het sporten of begeleiding bij het herstellen van bijvoorbeeld een blessure noodzakelijk. Fysiotherapeuten zijn in deze zorg gespecialiseerd en kunnen u hierbij helpen. Een fysio kan uw pijnklacht behandelen en goede tips geven om het sporten weer voorzichtig op te pakken. Samen kunt u er zo voor zorgen dat de klachten snel verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Medische zorg in De Meern

Van de wijken Weer en Veldhuizen tot De Meern Zuid, in vrijwel iedere wijk van De Meern vindt u een huisartsenpraktijk voor medische hulp en advies. In alle wijken kunt u voor behandeling ook terecht bij diverse medische specialisten, zoals de fysiotherapeut.

Fysiotherapeuten in De Meern helpen u bij het aanpakken van allerlei lichamelijke klachten. Daarbij kunt u denken aan een blessure die pijn doet aan de pols of die pijn aan uw knie veroorzaakt. Ook als u een chronische aandoening heeft of moet herstellen van een operatie of van een ongeluk is het in veel gevallen de fysio die hulp biedt bij het trainen van het lichaam. Een goede behandeling door de fysiotherapeut kan van cruciaal belang zijn voor een spoedig herstel. Maak dus zeker een afspraak voor advies en eventuele behandeling en/of begeleiding bij een van de fysiotherapie praktijken in De Meern.

Wanneer u vanuit De Meern voor onderzoek of behandeling naar het ziekenhuis moet, kunt u terecht bij verschillende locaties van het St. Antonius Ziekenhuis. Dit ziekenhuis is onder andere te vinden in Utrecht, Woerden, Nieuwegein en Houten. In De Meern heeft het St. Antonius Ziekenhuis een speciale afdeling voor onderzoek naar en behandeling van aderafwijkingen.

In Utrecht treft u ook het UMC. In dit Universitair Medisch Centrum staan specialisten dagelijks klaar om inwoners van Utrecht, De Meern en andere omliggende plaatsen de juiste zorg te bieden. U kunt er terecht voor tal van behandelingen en andere medische behoeften. Op de afdeling fysiotherapie helpen fysiotherapeuten u door pijnklachten te behandelen of u te ondersteunen in uw revalidatie na een blessure, ongeluk of ziekte.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten in De Meern hebben elk hun eigen specialisaties, zoals oedeemtherapie, longfysiotherapie (astma/COPD), manuele therapie, sportfysiotherapie, hart- en vaatfysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, oncologische fysiotherapie, bekkenfysiotherapie, orofaciale (kaak) fysiotherapie, geriatrische fysiotherapie, arbeidsfysiotherapie, fysiotherapie, kinderfysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck en handtherapie. Om bij de juiste fysiotherapeut terecht te komen, raden we u aan duidelijk aan te geven met welke lichamelijke klacht(en) u te maken heeft. in De Meern kunt u ook altijd terecht voor:

 • Claudicatio intermittens
 • Adem- en ontspanningstherapie
 • Medische fitness / fysiofitness
 • Medical taping
 • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
 • Parkinson
 • Echografie
 • Dry needling
 • Shockwave therapie
 • Online behandeling
 • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

Openingstijden De Meern

U kunt op zes dagen per week een afspraak maken bij de fysio in De Meern. Gesprekken en behandelingen vinden bij de verschillende fysiotherapie praktijken plaats binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 07:30 tot 21:00.
Dinsdag:  van 07:30 tot 21:00.
Woensdag:  van 07:00 tot 21:00.
Donderdag:  van 07:00 tot 21:00.
Vrijdag:  van 08:00 tot 17:30.
Zaterdag:  van 08:00 tot 12:00.

Meer weten over medische zorg en fysiotherapie in De Meern

Wilt u meer weten over specialistische zorg in de ziekenhuizen rondom De Meern, bekijk dan de website van het UMC en het St. Antonius Ziekenhuis.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Bovenstaand praktijkoverzicht is recent bijgewerkt op maandag 4 december 2023. We hebben 3 praktijken in de plaats De Meern gevonden. Indien u nog een praktijk mist die hier ook gevestigd is, dan horen we dit graag. We spannen ons dagelijks in om het overzicht zo volledig mogelijk te houden.

Openingstijden

De praktijken in De Meern zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 07:30 tot 21:00.
Dinsdag
Van 07:30 tot 21:00.
Woensdag
Van 07:00 tot 21:00.
Donderdag
Van 07:00 tot 21:00.
Vrijdag
Van 08:00 tot 17:30.
Zaterdag
Van 08:00 tot 12:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2023 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF