Fysiotherapie in Apeldoorn

Hulp nodig van een fysiotherapeut? Op deze pagina geven we u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapie praktijken in Apeldoorn. Vul hieronder uw postcode in en u vindt meteen een goede fysiotherapeut bij u in de buurt.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Apeldoorn

Aan de rand van de Veluwe ligt het Gelderlandse Apeldoorn. Een typisch 19e-eeuwse-monumentenstad, waar in de loop der jaren ook veel moderne bouwwerken zijn bijgebouwd. Aan de top van een lijst met maar liefst 580 monumentale objecten staat Nationaal Museum Paleis Het Loo. Naast het oude paleis trekt ook de natuur rondom Apeldoorn veel bezoekers. De bossen en heidevelden bieden eindeloos vertier voor fietsers en wandelaars die van de omgeving willen genieten.

Sporten in Apeldoorn

Met dames- en herenteams die volleybal in de Eredivisie spelen zet Apeldoorn zichzelf sportief gezien goed op de kaart. Maar naast volleybal zijn ook andere sporten in Apeldoorn populair. Zo kunt u zich onder andere aanmelden bij sportverenigingen voor hockey, handbal, softbal en voetbal. Voor het individueel sporten kunt u terecht bij een van de vele fitnessclubs. Sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut kan ook. Zeker wanneer u kampt met fysieke problemen of wanneer u eerder blessures hebt gehad, is het raadzaam om voor het sporten advies te vragen bij een fysiotherapie praktijk in Apeldoorn.

Met behulp van een fysio kunt u uw lichaam in conditie brengen of houden, zonder uw lijf te zwaar te belasten. Blessures, ziekte, ongelukken of ouderdom kunnen uw bewegingsvrijheid beperken. Laat u hierdoor niet tegenhouden om te sporten, maar zorg wel voor goede begeleiding voor een spoedig herstel. Een fysiotherapeut kan hierbij helpen. Met zijn of haar tips en begeleiding bent u hopelijk snel weer van uw klachten af.

Dat de prachtige natuur van de Veluwe zich uitstekend leent om ook buiten in beweging te komen is natuurlijk een inkoppertje. De eindeloze fiets- en wandelpaden leiden u door bossen en over heidevelden en tonen u bijzondere Hollandse natuur terwijl u uw conditie verbetert. Wie veel oefent, beklimt in no-time de Torenberg. Deze hoogste heuvel van Apeldoorn is 107 meter hoog. Dat lijkt niet hoog, maar fietsend of lopend zult u het hoogteverschil zeker voelen!

Professionele fysiotherapie in Apeldoorn

Door sportief bezig te zijn, stijgt de kans op een blessure. Wees u hiervan bewust, maar laat dit u er zeker niet van weerhouden om meer te bewegen. Door regelmatig te bewegen blijft u fit en houdt u uw conditie op peil. Heeft u toch een blessure opgelopen of heeft u andere lichamelijke klachten? Ga dan met een fysiotherapeut in gesprek. Met onderzoek en behandeling kunnen klachten worden verholpen. Samen met de fysio gaat u op zoek naar een manier waarop sporten en bewegen mogelijk zijn en dat is gunstig voor uw herstel.

Medische zorg in Apeldoorn

In vrijwel iedere wijk van Apeldoorn kunt u voor medische zorg terecht bij een huisartspraktijk. Zo zijn er onder andere dokterspraktijken in Matenveld, Apeldoorn Zuid en Staatsliedenkwartier. Inwoners van Apeldoorn en omliggende plaatsen kunnen voor uitgebreidere medische behandelingen terecht in de Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen. Op de afdeling fysiotherapie kunt u tijdens of na een ziekenhuisopname terecht voor individuele fysiotherapie en groepsfysiotherapie. Hier wordt u begeleid bij bewegingsproblemen die zijn veroorzaakt door een aandoening, een ongeluk, een ziekte of een blessure.

Fysiotherapie kan een belangrijke factor zijn in het herstellen van uw lichaam. Bij aandoeningen als reuma, artrose of Parkinson kan een fysio u leren hoe u het lichaam het beste fit kunt houden. Ook bij klachten als schouderpijn en kniepijn kunt u op behandeling en begeleiding door een fysiotherapeut in Apeldoorn rekenen.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

De fysiotherapeuten in Apeldoorn hebben ieder hun eigen specialisatie, zoals longfysiotherapie (astma/COPD), hart- en vaatfysiotherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck, fysiotherapie, oedeemtherapie, sportfysiotherapie, oncologische fysiotherapie, manuele therapie, psychosomatische fysiotherapie, arbeidsfysiotherapie, geriatrische fysiotherapie, kinderfysiotherapie en handtherapie. Vergeet daarom niet om bij het eerste contact aan te geven wat uw klachten zijn. De fysiotherapie praktijk kan er dan voor zorgen dat u bij de juiste fysiotherapeut terecht komt. In Apeldoorn kunt u ook altijd terecht voor:

  • Medische fitness / fysiofitness
  • Echografie
  • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Shockwave therapie
  • Haptonomie
  • Parkinson
  • Dry needling
  • Zwangerschap
  • Medical taping
  • Adem- en ontspanningstherapie

Openingstijden Apeldoorn

Op vijf dagen in de week kunt u een afspraak maken met een fysiotherapeut in Apeldoorn. U kunt er terecht binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 08:00 tot 21:00.
Dinsdag:  van 08:00 tot 21:00.
Woensdag:  van 08:00 tot 21:00.
Donderdag:  van 08:00 tot 21:00.
Vrijdag:  van 08:00 tot 18:00.

Meer weten over Apeldoorn

Voor meer informatie over fysiotherapie in het ziekenhuis in Apeldoorn, kunt u kijken op de website van Gelre Ziekenhuizen. U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met een fysiotherapie praktijk bij u in de buurt voor meer informatie over behandelingen en begeleiding.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Bovenstaand praktijkoverzicht is recent bijgewerkt op maandag 27 mei 2024. We hebben 2 praktijken in de plaats Apeldoorn gevonden. Indien u nog een praktijk mist die hier ook gevestigd is, dan horen we dit graag. We spannen ons dagelijks in om het overzicht zo volledig mogelijk te houden.

Openingstijden

De praktijken in Apeldoorn zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 08:00 tot 21:00.
Dinsdag
Van 08:00 tot 21:00.
Woensdag
Van 08:00 tot 21:00.
Donderdag
Van 08:00 tot 21:00.
Vrijdag
Van 08:00 tot 18:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF