Fysiotherapie in Amsterdam

Hieronder een overzicht van de fysiotherapie praktijken in Amsterdam. U vindt een fysiotherapeut bij u in de buurt door uw postcode in te vullen.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Amsterdam

Als stad met de meeste inwoners van ons land en een rijke historie, mag Amsterdam met recht de hoofdstad genoemd worden. In Amsterdam is altijd wat te beleven, voor jong en oud. Aan de vele fietsen in de binnenstad is af te lezen dat er volop wordt bewogen. Dit wordt ook aan alle kanten gefaciliteerd.

De beginnend of amateursporter heeft een keur aan mogelijkheden om actief bezig te zijn. Of dit nu bij een sportvereniging is of individueel, vrijwel alle sporten zijn hier vertegenwoordigt. Amsterdam kent ook een topsportcultuur met natuurlijk voetbalclub Ajax, maar ook de Amsterdam marathon, roeiwedstrijden op de Bosbaan. Er is gewoon teveel om op te noemen. Feit is wel dat het hele jaar door gesport of bewogen kan worden.

Jammergenoeg kunt u ook wel eens geblesseerd raken. Maar niet getreurd, een stad met veel inwoners heeft ook veel fysiotherapeuten die voor u klaar staan als pijnvrij bewegen even niet meer zo vanzelfsprekend is. Dit geldt natuurlijk ook als de klachten niet het gevolg zijn van een sportblessure. Ook klachten die ontstaan zijn na een ongeluk of voortkomen uit werk zijn vaak door de fysiotherapeut goed te verhelpen.

Wilt u graag een eerste indicatie van uw klachten? Doe dan de gratis online fysiotherapie check.

Fysiotherapie in Amsterdam nodig?

Slikt u al enige tijd pijnstillers vanwege fysiek ongemak? Dan weet u inmiddels uit ervaring dat de pijn niet uit zichzelf verdwijnt. Het volgen van goede fysiotherapie in Amsterdam is in dat geval nodig om verandering te brengen in een onhoudbare situatie. Gelukkig vindt u binnen uw stadsdeel altijd wel een deskundige fysio die gespecialiseerd is in uw probleem.

Fysiotherapie in Amsterdam Centrum, Noord, Zuid, Oost of West

Als Amsterdammer bent u niet beperkt in uw keuze als het gaat om locaties voor fysiotherapie. Of u nu in het centrum, Noord, Zuid, Oost of West woont – in uw stadsdeel bevinden zich altijd meerdere fysiotherapeuten die u op maat kunnen helpen. Bekijk ons overzicht van fysio’s in Amsterdam en kies uw sportfysio, kinderfysio, manueel therapeut of bekkenbodemspecialist.

Gespecialiseerde fysiotherapie in Amsterdam

De keuze aan fysiotherapeuten in Amsterdam is groot en daarmee ook de specialisaties die zij bezitten. Er is dus altijd wel een fysiotherapeut die aan uw hulpvraag kan voldoen. Wanneer u uw keuze op een bepaalde praktijk heeft laten vallen, kijk dan ook eens naar de verschillende therapeuten die hier werkzaam zijn. Wellicht heeft u de voorkeur voor een vrouw of iemand die gespecialiseerd is in bekkenbodemklachten. U kunt dit ook bespreken bij het maken van een afspraak.

De hoofdspecialisaties in Amsterdam zijn: oncologische fysiotherapie, longfysiotherapie (astma/COPD), sportfysiotherapie, osteopathie, geriatrische fysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, orofaciale (kaak) fysiotherapie, kinderfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, fysiotherapie, manuele therapie, handtherapie, hart- en vaatfysiotherapie, oedeemtherapie en arbeidsfysiotherapie.

Daarnaast zijn ook onderstaande specialisaties bij Amsterdamse fysiotherapie praktijken te vinden:

 • Haptonomie
 • Adem- en ontspanningstherapie
 • Shockwave therapie
 • Dry needling
 • Mulligan
 • Medical taping
 • Medische fitness / fysiofitness
 • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
 • Zwangerschap
 • Online behandeling
 • Echografie
 • Claudicatio intermittens
 • Parkinson
 • McKenzie
 • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

Openingstijden

Dankzij het ruime aanbod kunt u zeven dagen per week terecht bij fysiotherapie praktijken in Amsterdam. U bent er zo verzekerd van dat u altijd een afspraak kunt maken binnen de volgende tijden:

Maandag:  van 07:00 tot 22:00.
Dinsdag:  van 07:00 tot 22:00.
Woensdag:  van 07:00 tot 22:00.
Donderdag:  van 07:00 tot 22:00.
Vrijdag:  van 07:00 tot 21:00.
Zaterdag:  van 08:00 tot 17:00.
Zondag:  van 08:00 tot 17:00.

Regelingen voor fysiotherapie vanuit de gemeente Amsterdam

Wilt u graag meer te weten komen over gemeentelijke regelingen voor fysiotherapie in Amsterdam, dan verwijzen we u graag door naar de website van de gemeente. Voor Amsterdammers met een laag inkomen heeft de gemeente een speciale collectieve verzekering in het leven geroepen. Zo is fysiotherapie voor iedereen betaalbaar.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Op zaterdag 24 februari 2024 hebben we in Amsterdam 13 praktijken gevonden die gespecialiseerd zijn in fysiotherapie. Het kan voorkomen dat u nog een praktijk mist. In dat geval horen we dit natuurlijk graag.

Openingstijden

De praktijken in Amsterdam zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 07:00 tot 22:00.
Dinsdag
Van 07:00 tot 22:00.
Woensdag
Van 07:00 tot 22:00.
Donderdag
Van 07:00 tot 22:00.
Vrijdag
Van 07:00 tot 21:00.
Zaterdag
Van 08:00 tot 17:00.
Zondag
Van 08:00 tot 17:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF