Fysiotherapie in Alphen Aan Den Rijn

Hieronder vindt u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapiepraktijken in Alphen aan den Rijn. Hulp nodig van een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysio te vinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Alphen aan den Rijn

Wie door Alphen aan den Rijn loopt zou denken dat hij zich in een stad bevindt. De Alphenaren zelf weten echter wel beter en spreken, terecht, meestal over 'het dorp'. Een dorp van formaat weliswaar, want in het eeuwenoude Alphen aan den Rijn wonen tegenwoordig meer dan zeventigduizend mensen. En in de verschillende woonwijken aan weerszijde van de Oude Rijn zijn meer dan genoeg voorzieningen voor jong en oud!

Sporten in Alphen aan den Rijn

In het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn is ook op het gebied van sport genoeg te beleven. Men kan er badmintonnen, zwemmen, turnen, voetballen, hockeyen, volleyballen en nog veel meer. Buiten sportief aan de slag kan bij de scouting, maar ook op één van de vele sportvelden in Alphen aan den Rijn. Zoekt u een meer ontspannen manier van bewegen? Dan zijn yoga en pilates uitermate geschikt. En wie gericht aan de slag wil met doelen op het gebied van kracht, gewicht en conditie vindt in de sportschool alles wat hij zoekt. Daar kunt u in groepsverband, individueel of met een personal trainer aan de slag om het beste uit uzelf naar boven te halen.

Wilt u (individueel) sporten combineren met recreëren in de buitenlucht, ga dan hardlopen of spring op de fiets voor een rondje langs de Oude Rijn of om de Zegerplas in Park Zegersloot.

Twijfelt u of de sport van uw keuze te belastend is voor uw lijf? Vraag dan een fysiotherapeut om raad of laat u bij het sporten door een fysio begeleiden.

Professionele fysiotherapie in Alphen aan den Rijn

Soms zorgen lichamelijke klachten er voor dat u niet meer regelmatig kunt bewegen. Hulp bij het sporten of begeleiding bij het herstellen van bijvoorbeeld een blessure is dan noodzakelijk. Fysiotherapeuten zijn in deze zorg gespecialiseerd. Een fysio kan uw pijnklacht behandelen en goede tips geven om het sporten weer voorzichtig op te pakken. Samen kunt u er zo voor zorgen dat de klachten snel verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Medische zorg in Alphen aan den Rijn

In het centrum, Molenwetering, Hoge Zijde en in vrijwel iedere andere wijk van Alphen aan den Rijn vindt u voldoende huisartsenpraktijken en paramedische specialisten. Bij hen kunt u terecht voor medische hulp, advies en behandeling.

Fysiotherapeuten in Alphen aan den Rijn helpen u bij het aanpakken van allerlei lichamelijke klachten. In sommige gevallen gaat het om een blessure die pijn doet aan de schouder of een blessure die pijn aan de knie veroorzaakt. Ook bij een chronische aandoening of het herstel van een ongeluk of operatie biedt de fysiotherapeut hulp bij het trainen van het lichaam. Een goede behandeling van de fysio kan cruciaal zijn voor een spoedig herstel. We raden dus zeker aan een afspraak te maken voor advies en eventuele behandelingen en/of begeleiding bij een van de fysiotherapiepraktijken in Alphen aan den Rijn.

Inwoners van Alphen aan den Rijn kunnen in het Alrijne Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn terecht voor allerlei behandelingen en medische behoeften. Onder de specialistische zorgverleners in het ziekenhuis bevinden zich ook diverse fysiotherapeuten. Zij kunnen u begeleiden en adviseren bij stoornissen en beperkingen in de houding en het bewegen. U kunt bij hen terecht om uw pijnklachten te laten behandelen of voor hulp bij revalidatie na een blessure, ongeluk of ziekte.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten in Alphen aan den Rijn hebben elk hun eigen specialisaties, zoals longfysiotherapie (astma/COPD), handtherapie, osteopathie, fysiotherapie, hart- en vaatfysiotherapie en sportfysiotherapie. Om bij de juiste fysiotherapeut terecht te komen, raden we u aan duidelijk aan te geven met welke lichamelijke klacht(en) u te maken heeft. In Alphen aan den Rijn kunt u ook altijd terecht voor:

 • Adem- en ontspanningstherapie
 • Shockwave therapie
 • Zwangerschap
 • Claudicatio intermittens
 • McKenzie
 • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
 • Parkinson
 • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)
 • Medische fitness / fysiofitness
 • Medical taping
 • Dry needling

Openingstijden Alphen aan den Rijn

U kunt op vijf dagen per week een afspraak maken bij de fysio in Alphen aan den Rijn. Gesprekken en behandelingen vinden bij de verschillende fysiotherapiepraktijken plaats binnen de volgende openingstijden:

Maandag:  van 08:00 tot 21:00.
Dinsdag:  van 08:00 tot 21:00.
Woensdag:  van 08:00 tot 21:00.
Donderdag:  van 08:00 tot 21:00.
Vrijdag:  van 08:00 tot 21:00.

Meer weten over de mogelijkheden in Alphen aan den Rijn

Voor meer informatie over het ziekenhuis in Alphen aan den Rijn verwijzen we u graag naar de website van het Alrijne Ziekenhuis.

Wilt u weten waar de fysiotherapiepraktijk bij u in de buurt is gevestigd en voor welke behandeling u daar terecht kunt? Vul dan bovenaan deze pagina uw postcode in. U krijgt dan direct een overzicht van fysiotherapiepraktijken in Alphen aan den Rijn.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Het overzicht van deze regio is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 24 februari 2024. We hebben 2 praktijken gevonden die hier gevestigd zijn. Heeft u een praktijk in Alphen Aan Den Rijn en wilt u uw praktijk toevoegen? Dan horen we dit natuurlijk graag.

Openingstijden

De praktijken in Alphen Aan Den Rijn zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 08:00 tot 21:00.
Dinsdag
Van 08:00 tot 21:00.
Woensdag
Van 08:00 tot 21:00.
Donderdag
Van 08:00 tot 21:00.
Vrijdag
Van 08:00 tot 21:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF