Tennisarm brace
Tenniselleboog brace

Een tennisarm brace is een bandje met een kleine verdikking. Met klittenband kun je de brace vastzetten. De verdikking moet op de peesaanhechting (pijnlijke plek) op de elleboog geplaatst worden. Een tennisarm brace geeft de pezen rust, bevordert de doorbloeding en zo ook het herstel.


Een tennisarm brace wordt ingezet bij de behandeling van een tennisarm, ook wel tenniselleboog genoemd.

Werking van de tennisarm brace

Een brace voor een tennisarm kan veel verlichting geven tijdens dagelijkse activiteiten. Door de druk die de verdikking van de brace uitoefent op de arm, krijgen de pezen rust. Tegelijkertijd wordt door de verdikking de doorbloeding gestimuleerd. Stimulatie van de doorbloeding vindt voornamelijk plaats wanneer je je hand en arm beweegt. Vandaar dat je de brace aan moet houden tijdens je dagelijkse activiteiten. Een goede doorbloeding bevordert het herstel. Door een tennisarm brace kan het mogelijk zijn om toch te blijven sporten.

Gebruik van een tennisarm brace

Je plaatst de verdikking van de brace precies op de pijnlijke plek. Dit is de plaats waar de pees klachten geeft. Zet de brace zo strak mogelijk vast door het klitteband aan te trekken. Hoe strakker de brace, hoe beter de werking. Zorg er echter wel voor dat je geen last krijgt van tintelingen in je hand en vingers door een afgeknelde arm. Dit gebeurt niet zomaar en als het wel gebeurt dan moet je de brace gewoon net iets minder strak aantrekken.

Je draagt de tennisarm brace overdag tijdens je dagelijkse activiteiten, werk en sport. Je mag hem niet 's nachts dragen. In de nacht heeft de brace ook geen functie omdat je dan voornamelijk stil ligt en niet veel met je armen beweegt.

Soorten tennisarm braces

Er zijn vele soorten en maten tennisarm braces. Vooral het gebruiksgemak is belangrijk. De dure braces zijn niet altijd beter dan de goedkopere. De werking is namelijk voor allemaal hetzelfde. De prijs kan afhangen van de kwaliteit van het materiaal, de duurzaamheid, het design en de hygiëne.

Het comfort is het belangrijkste. De brace zit vaak in de elleboogplooi. Hierdoor zit de brace soms niet lekker waardoor mensen de brace gaan verplaatsen. Als je de brace verplaatst dan is de werking weg en kun je net zo goed geen brace om doen. Een smallere brace is dan vaak het beste. Deze geeft de minste hinder bij het buigen van de elleboog.
Gerelateerde onderwerpen

Braces

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2020 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF