Polsbrace

Een polsbrace kan gebruikt worden bij pijnklachten aan de pols. In sommige gevallen zal een polsbrace gebruikt worden in plaats van gips. Een polsbrace kan goed werken voor mensen met artrose (slijtage) in de pols. Ook bij artrose in het duimgewricht kan een polsbrace helpen.


Polsbrace bij artrose in de pols

Artrose in de pols komt veel voor. Vooral vrouwen hebben hier veel last van. Door het huishoudelijk werk, wordt de pols zwaar belast. Een brace kan goed werken om pijn in het polsgewricht te verminderen. Door een polsbrace worden bewegingen in de pols beperkt. Door deze beperking wordt het polsgewricht minder belast. Het zijn vooral de extreme bewegingen die de pijn veroorzaken.

Polsbrace bij instabiliteit of peesontsteking in de pols

Een polsbrace kan ook gebruikt worden als behandeling bij instabiliteit of peesontstekingen. Een polsbrace voorkomt extreme bewegingen en geeft stabiliteit. Hierdoor krijgen de pezen van de pols rust en dus tijd om te herstellen. Bij instabiliteit kan een polsbrace gebruikt worden om toch te kunnen sporten of werken. Het geeft stabiliteit en bescherming.

Verschillende soorten polsbraces

Er zijn veel verschillende soorten polsbraces. Welke het beste is, is afhankelijk van de klachten en voorkeur. Een fysiotherapeut kan helpen om de juiste brace bij de blessure te adviseren. De persoonlijke voorkeur is afhankelijk van sport- en werkactiviteiten.

Polsbraces kunnen volledig van plastic zijn. Hierdoor is huishoudelijk werk met water wel mogelijk al geeft dat niet veel comfort en zweet snel. Daarnaast bestaan er speciale polsbrace die gemaakt zijn voor sporters, die zijn van ander materiaal gemaakt. Dus laat je adviseren wat voor jou het beste is.
Gerelateerde onderwerpen

Braces

Bekijk hier alle onderwerpen.

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2020 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF