Fysiotherapie blog

Wat is de beste sport volgens fysiotherapeuten?

Woensdag 2 september 2020 om 13:05

Een veelgehoorde vraag in de fysiotherapiepraktijk is: welke sport is voor mij het beste? Een eenvoudige vraag, die wat minder eenvoudig te beantwoorden is. Lees verder »

Ruimere vergoeding fysiotherapie na een coronavirus infectie

Maandag 20 juli 2020 om 10:58

Veel patiënten die ziek zijn geweest als gevolg van een coronavirus infectie hebben het zwaarder dan men in eerste instantie had gehoopt. De revalidatie duurt langer en er is meer vraag naar professionele zorg zoals fysiotherapie. De minister van Medische Zorg heeft daarom bekend gemaakt dat fysiotherapie vanaf nu veel uitgebreider vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Lees verder »

Beenlengteverschil; serieus probleem of makkelijke zondebok?

Maandag 18 mei 2020 om 14:50

In dit artikel willen we dieper ingaan op een zogenoemd 'beenlengteverschil'. We bespreken de verschillende oorzaken die er zijn en de mogelijke gevolgen die een beenlengteverschil met zich meebrengen. Is het terecht dat dit fenomeen veelvuldig als oorzaak van uiteenlopende fysieke klachten gezien wordt, of is het gewoon een makkelijke zondebok? Lees verder »

Revalidatie na een coronavirus infectie

Dinsdag 28 april 2020 om 15:17

De afgelopen maanden zijn er veel mensen ernstig ziek geworden door een besmetting met het coronavirus. Gelukkig hebben de meeste patiënten geen of slechts milde klachten. Helaas zijn er ook patiënten die ernstig ziek zijn geworden en opgenomen moesten worden op de intensive care. Hen wacht na hun opname een langdurig revalidatietraject. De revalidatie start bij voorkeur al binnen een week na ontslag uit het ziekenhuis. Lees verder »

Handleiding 'fysiotherapie op afstand' voor praktijken

Vrijdag 27 maart 2020 om 15:32

Om praktijken zo goed mogelijk te ondersteunen bij de omschakeling naar 'fysiotherapie op afstand' hebben we een handleiding voor fysiotherapeuten gepubliceerd. Middels dit stappenplan helpen we praktijken snel en zorgvuldig de omschakeling te maken. Fysiotherapie is tijdens de coronacrisis vrijwel alleen nog maar op afstand mogelijk nu fysiotherapeuten geen patiënten meer mogen ontvangen in de praktijk zelf. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2020 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF