Fysiotherapie blog

Fysieke gevolgen van alcoholgebruik

Woensdag 4 oktober 2023 om 09:32

Alcohol, iedereen is er bekend mee, en hoewel een drankje op zijn tijd vaak als onschuldig wordt gezien, kan overmatig alcoholgebruik ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Verminderde fysieke en mentale prestaties zijn slechts enkele voorbeelden van de nadelige effecten die alcohol op het lichaam kan hebben. Dit artikel zal de lichamelijke gevolgen van alcohol onderzoeken, en kijken naar welke gevallen een opname in de afkickkliniek relevant kan zijn voor mensen die (pijn)klachten ervaren. Lees verder »

Het belang van fysiotherapie

Dinsdag 19 september 2023 om 10:18

Fysiotherapie in je zorgverzekering is enorm van belang. Het kan echt niet worden onderschat. Fysiotherapie is een paramedische discipline die gericht is op het herstellen, behouden en verbeteren van de fysieke gezondheid en mobiliteit van mensen zoals jij en ik. Ben je benieuwd naar het belang van fysiotherapie in je zorgverzekering? Lees dan snel verder. Lees verder »

Ergonomisch werken op kantoor is de standaard

Maandag 18 september 2023 om 11:48

Wanneer je aan een bureau werkt, denk je misschien niet meteen aan de langetermijngevolgen voor je lichaam. Maar stel je eens voor: na verloop van tijd kan het dagelijks zitten aan een slecht ontworpen werkplek resulteren in chronische pijn of zelfs blijvende schade. Gelukkig is ergonomisch werken een concept dat steeds meer in de schijnwerpers komt te staan. Maar wat betekent ergonomie precies en hoe integreer je dit in je dagelijkse kantoorroutine? Lees verder »

Beter slapen voor een beter herstel

Zaterdag 16 september 2023 om 11:36

Er zijn maar weinig dingen die ervoor zorgen dat je je beter en frisser voelt dan een goede nachtrust. Logisch dat slapen een grote bijdrage levert aan het herstel na training en van blessures. Bovendien helpt slapen klachten voorkomen.  Lees verder »

Zijn er speciale fysiotherapeuten voor dansers en muzikanten?

Donderdag 24 augustus 2023 om 14:10

Muziek maken of dansen. Voor de meesten is het misschien ‘slechts’ een hobby, maar anderen moeten er hun geld mee verdienen. Om te kunnen presteren moet het lichaam dus in topconditie blijven. Maar soms gaat er wel eens iets mis. Gelukkig zijn daar fysiotherapeuten voor die zich hebben gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van dansers en muzikanten. Hiermee helpen zij hen bij het verbeteren van hun prestaties, voorkomen van blessures of het behandelen ervan. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF