Fysiotherapie blog

Wat is pijn?

Donderdag 19 september 2019 om 13:20

Pijn voelen we allemaal weleens. De een heeft er wat vaker last van dan de ander. Ook de hevigheid van pijn kan per keer en per persoon verschillen. Maar wat is pijn nu eigenlijk en hoe wordt het behandeld? We leggen het voor je uit. Lees verder »

Wat zijn 'zwevende ribben'?

Dinsdag 3 september 2019 om 12:32

Het menselijk lichaam telt zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant 12 ribben. Ze lopen vanuit de wervelkolom (rug) naar de voorzijde van het lichaam toe. De onderste ribben worden 'zwevende ribben' genoemd. Maar wat zijn zwevende ribben precies? We leggen het voor je uit. Lees verder »

Zorgverzekering in 2020: wat gaat hier precies aan veranderen?

Dinsdag 13 augustus 2019 om 08:32

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: het veranderen van je zorgverzekering. Elk jaar weer wordt er gegoocheld met de premies en de verschillende dekkingen. Lees verder »

Rekken; een rekbaar fenomeen

Maandag 8 juli 2019 om 15:22

Er bestaan in de medische wereld verschillende opvattingen over het rekken/stretchen van de spieren. Voorstanders zijn geneigd te zeggen dat het bevorderlijk is voor de functie van de spieren. Tegenhangers beweren echter dat het rekoefeningen alleen maar schadelijk zijn en dus een nadelig effect hebben op de spieren. Ook het moment van rekken (vóór of ná de training) is onderdeel van discussie. Lees verder »

Wat is het verschil tussen een wervel en een tussenwervelschijf?

Donderdag 13 juni 2019 om 15:10

In de wervelkolom bevinden zich opeengestapelde wervels en tussenwervelschijven. Beide structuren zijn van groot belang voor de beweging en de stevigheid van de rug. Maar wat is nou precies het verschil tussen een wervel en een tussenwervelschijf? Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2020 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF