Fysiotherapie blog

Een tenniselleboog maar nooit getennist (en andere misvattingen)

Woensdag 31 maart 2021 om 16:07

De reactie van veel mensen op het horen van de ‘diagnose’ tenniselleboog is veelzeggend: “maar ik tennis helemaal niet!” Het is dan ook een verwarrende term. In dit artikel geven we meer voorbeelden van dergelijke verwarrende termen die we in de fysiotherapie weleens langs zien komen. Lees verder »

Hoe onze voeten rugklachten kunnen veroorzaken

Woensdag 17 maart 2021 om 17:54

Rugklachten kunnen door uiteenlopende oorzaken ontstaan. Vaak ligt de oorsprong van de klachten in de rug zelf. Maar dat is zeker niet altijd het geval. Rugklachten kunnen ook veroorzaakt worden door een probleem in de voeten. Lees verder »

Herstel na corona verloopt beter met fysiotherapie

Dinsdag 9 maart 2021 om 17:27

Corona geeft voor tienduizenden jonge, gezonde mensen ernstige gezondheidsschade. Artsen en fysiotherapeuten slaan alarm voor de grote schade op de lange termijn bij jonge, gezonde mensen na corona. Het gaat hierbij vooral om de groep die niet in het ziekenhuis heeft gelegen tijdens de coronabesmetting. Lees verder »

Botbreuken opsporen met echografie, kan dat?

Maandag 15 februari 2021 om 17:36

Een röntgenfoto is het eerste onderzoek waar men aan denkt om een botbreuk vast te stellen. Inderdaad, voor veel botbreuken is dit de beste keuze. Maar zeker niet altijd. Botbreuken worden nog wel eens gemist op een röntgenfoto. Echografie - kortweg echo - is in sommige gevallen beter in het opsporen van breuken dan een röntgenfoto. Lees verder »

Dit is waarom je ‘s ochtends langer bent dan ‘s avonds

Woensdag 27 januari 2021 om 15:00

In de ochtend ben je een paar centimeter langer dan ‘s avonds. Dat lijkt misschien gek, maar dat is het niet. Dit heeft te maken met de dikte van de tussenwervelschijven in de rug. Hoe zit dat precies? Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF