Fysiotherapie blog

Herstel na corona verloopt beter met fysiotherapie

Dinsdag 9 maart 2021 om 17:27

Corona geeft voor tienduizenden jonge, gezonde mensen ernstige gezondheidsschade. Artsen en fysiotherapeuten slaan alarm voor de grote schade op de lange termijn bij jonge, gezonde mensen na corona. Het gaat hierbij vooral om de groep die niet in het ziekenhuis heeft gelegen tijdens de coronabesmetting. Lees verder »

Botbreuken opsporen met echografie, kan dat?

Maandag 15 februari 2021 om 17:36

Een röntgenfoto is het eerste onderzoek waar men aan denkt om een botbreuk vast te stellen. Inderdaad, voor veel botbreuken is dit de beste keuze. Maar zeker niet altijd. Botbreuken worden nog wel eens gemist op een röntgenfoto. Echografie - kortweg echo - is in sommige gevallen beter in het opsporen van breuken dan een röntgenfoto. Lees verder »

Dit is waarom je ‘s ochtends langer bent dan ‘s avonds

Woensdag 27 januari 2021 om 15:00

In de ochtend ben je een paar centimeter langer dan ‘s avonds. Dat lijkt misschien gek, maar dat is het niet. Dit heeft te maken met de dikte van de tussenwervelschijven in de rug. Hoe zit dat precies? Lees verder »

Moet een kind altijd naar een kinderfysiotherapeut?

Vrijdag 8 januari 2021 om 12:32

De kinderfysiotherapeut is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het onderzoek en de behandeling van kinderen. Maar een kind hoeft niet altijd naar een kinderfysiotherapeut. Hoe bepaal je of je je kind naar de kinderfysiotherapeut stuurt of toch naar een andere fysiotherapeut? Lees verder »

Bestaat een goede zithouding eigenlijk wel?

Maandag 28 december 2020 om 18:25

Zitten, we doen het zo ontzettend veel. Wat is nu de beste zithouding? Er is veel over geschreven, hele werkplekken worden op maat gemaakt voor de perfecte zithouding. Maar bestaat deze houding wel? Vraag het aan vijf specialisten en je krijgt vermoedelijk vijf verschillende antwoorden. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF