Fysiotherapie blog

Het verschil tussen intern en extern impingement in de schouder

Maandag 20 november 2017 om 17:00

Als we spreken over 'impingement' in de schouder, dan bedoelen we dat er structuren in de schouder ingeklemd raken. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. We onderscheiden een 'intern' en een 'extern' impingement. In dit artikel leggen we uit wat het verschil is. Lees verder »

Wat zijn triggerpoints?

Donderdag 26 oktober 2017 om 14:30

Binnen de fysiotherapie spreken we steeds vaker over 'triggerpoints'. Maar wat zijn triggerpoints nu eigenlijk? Welke klachten kunnen ze veroorzaken en hoe worden ze behandeld? Lees verder »

Bechterew

Donderdag 21 september 2017 om 10:55

De Ziekte van Becherew kenmerkt zich door ontstekingen in de gewrichten van de wervelkolom en het bekken. Vanaf nu wordt de aandoening ook uitgevraagd in onze online zelftest. Lees verder »

Onderzoek fysiotherapie: Hoe ver is de patiënt bereid te reizen?

Dinsdag 5 september 2017 om 07:00

De kwaliteit van de behandeling is een belangrijke afwegingsfactor bij het kiezen van een fysiotherapiepraktijk. Patiënten zijn bereid verder te reizen als zij verderop ook beter geholpen kunnen worden. Dit blijkt uit een onderzoek van Hierhebikpijn.nl dat werd gehouden onder ruim 1200 deelnemers. Lees verder »

Stijve voeten als gevolg van vergroeiing van voetbotjes

Donderdag 24 augustus 2017 om 16:59

Stijve voeten kunnen ontstaan na een lange wandeling, flink sporten of nadat we ons verstapt hebben. Een andere oorzaak van stijve voeten vinden we bij een aandoening die we 'tarsale coalitie' noemen. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2018 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF