Fysiotherapie blog

Waarom zijn mijn voeten ‘s avonds groter dan ‘s ochtends?

Vrijdag 28 januari 2022 om 13:20

Je herkent het vast wel. Aan het einde van de middag of in de loop van de avond lijken je schoenen strakker te zitten. Hoe kan dat? Je voeten kunnen toch niet ineens gegroeid zijn? Of toch wel…? Lees verder »

Operatie gepland? Stop met roken!

Dinsdag 28 december 2021 om 10:38

Roken is slecht voor de gezondheid. Iedereen weet wel dat de sigarettenrook onder andere de longen aantast. Maar roken is ook om een andere reden niet goed voor je. Het zorgt voor een slechtere genezing van wonden, botbreuken en operaties. Dus als je een operatie moet ondergaan en je zoekt nog een reden om te stoppen, dan is dit een hele goede. Lees verder »

De meest voorkomende klachten en behandelingen

Maandag 1 november 2021 om 11:00

Heb je jezelf wel eens afgevraagd voor welke gezondheidsklachten Nederlanders zich het vaakst onder behandeling laten stellen? Het antwoord zal je wellicht verbazen. Het is niet diabetes of kanker en dementie is het evenmin. Het vaakst melden we ons voor behandeling wanneer we last hebben van nek- of rugklachten. Lees verder »

Hoe moet ik met krukken lopen?

Donderdag 23 september 2021 om 14:47

Misschien wel de meest gebruikte medische hulpmiddelen: elleboogkrukken. Ze worden gebruikt na een operatie aan de voet, enkel, knie, heup of onderrug. De huisarts of chirurg kan krukken voorschrijven. Je kunt ze lenen, huren of kopen bij de thuiszorgwinkel. In sommige gevallen heeft je fysiotherapeut krukken op voorraad die je mag gebruiken. Elleboogkrukken hebben een steun voor de onderarm en een handsteun.  Lees verder »

Beeldvormend onderzoek toont lichamelijke afwijkingen. Moet ik mij zorgen maken?

Dinsdag 14 september 2021 om 10:52

Beeldvormend onderzoek, zoals echografie, röntgenfoto of MRI, is heel goed in het aantonen van ziektes of afwijkingen. Dit door een kijkje te nemen van wat er zich onder de oppervlakte bevindt. Maar iets dat afwijkt, betekent nog niet meteen dat dit ook klachten geeft. Het is belangrijk hiervan bewust te zijn, want niet alles is wat het lijkt. Dit artikel gaat hier nader op in. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF