Fysiotherapie blog

Steunkousen ter ondersteuning

Maandag 17 februari 2020 om 11:18

Veel mensen maken gebruik van steunkousen, en dat is niet zonder reden. Steunkousen, ook wel compressiekousen genoemd, kunnen verlichting geven bij lichamelijke klachten en ondersteunen het bloedvatensysteem. Lees verder »

Hoelang duurt een MRI-scan?

Woensdag 12 februari 2020 om 11:46

Met een MRI-scan kunnen verschillende structuren van het lichaam in beeld gebracht worden. Maar hoelang duurt een MRI-scan nu eigenlijk? We hebben per lichaamsregio op een rijtje gezet hoelang de MRI-scan duurt. Lees verder »

Wat te doen bij een peesontsteking

Dinsdag 14 januari 2020 om 22:40

Je hebt er als sporter vast wel eens mee te maken gehad, een peesontsteking. 25 tot 50% van alle sportblessures is het gevolg van peesontstekingen. Dit is natuurlijk een enorm aantal terwijl er in de praktijk veel manieren zijn om dit (zelf) te voorkomen. Lees verder »

Waaraan kun je een rughernia herkennen?

Dinsdag 10 december 2019 om 14:48

Het meestvoorkomende symptoom van een rughernia is pijn in de onderrug. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Daarom zetten we de belangrijkste kenmerken van een hernia voor je op een rijtje. Lees verder »

Wat is een buikwandbreuk?

Maandag 25 november 2019 om 18:33

Jaarlijks krijgen duizenden mensen in Nederland te maken met een buikbreuk. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen een buikbreuk, navelbreuk, littekenbreuk en een liesbreuk. In dit artikel wordt uitleg gegeven over oorzaken, gevolgen en behandelingen. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier ยป

© copyright 2020 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF