Fysiotherapie blog

Tenderpoints bij fibromyalgie

Donderdag 22 juni 2017 om 09:43

De diagnose fibromyalgie wordt tegenwoordig regelmatig gesteld. Dit komt omdat er de laatste jaren steeds meer aandacht voor is. Fibromyalgie staat ook bekend onder de naam 'weke delen reuma' en is een aandoening waarbij de spieren en het omliggende bindweefsel klachten geven. Lees verder »

Osteochondritis dissecans

Donderdag 15 juni 2017 om 09:47

Osteochondritis dissecans is een moeilijke term, maar betekent zoveel als het afbrokkelen van bot en kraakbeen. Vaak is het de knie waar dit plaatsvindt, maar ook andere gewrichten kunnen hiermee te maken krijgen. Lees verder »

Bult of zwelling langs de kniepees

Dinsdag 6 juni 2017 om 10:00

Hoffitis is een ontsteking van het vetlichaam van Hoffa. Dit is een vetophoping die achter en naast de kniepees ligt. Door de zwelling die bij Hoffitis ontstaat, zijn er één of twee bulten zichtbaar aan de voorkant van de knie naast de kniepees. Lees verder »

Muisarm, tablet-nek, smartphone-pols, gameboy-duim of whatsapp-duim?

Maandag 29 mei 2017 om 17:11

De populaire namen voor klachten aan de arm, nek en/of schouder vliegen je tegenwoordig om de oren. Op zich heel begrijpelijk, want door een aandoening een populaire naam te geven wordt deze gemakkelijker onthouden. Specialisten proberen dit echter te voorkomen. Lees verder »

Nieuwe aandoening 'Boutonnière deformiteit' toegevoegd

Maandag 22 mei 2017 om 11:24

Zoals u van ons gewend bent wordt de website voortdurend uitgebreid. Vandaag lanceren we de 'Boutonnière deformiteit'. Dit is een aandoening van de vinger waarbij de strekpees beschadigd raakt. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2017 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF