Fysiotherapie blog

Zorgverzekering in 2020: wat gaat hier precies aan veranderen?

Dinsdag 13 augustus 2019 om 08:32

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: het veranderen van je zorgverzekering. Elk jaar weer wordt er gegoocheld met de premies en de verschillende dekkingen. Lees verder »

Rekken; een rekbaar fenomeen

Maandag 8 juli 2019 om 15:22

Er bestaan in de medische wereld verschillende opvattingen over het rekken/stretchen van de spieren. Voorstanders zijn geneigd te zeggen dat het bevorderlijk is voor de functie van de spieren. Tegenhangers beweren echter dat het rekoefeningen alleen maar schadelijk zijn en dus een nadelig effect hebben op de spieren. Ook het moment van rekken (vóór of ná de training) is onderdeel van discussie. Lees verder »

Wat is het verschil tussen een wervel en een tussenwervelschijf?

Donderdag 13 juni 2019 om 15:10

In de wervelkolom bevinden zich opeengestapelde wervels en tussenwervelschijven. Beide structuren zijn van groot belang voor de beweging en de stevigheid van de rug. Maar wat is nou precies het verschil tussen een wervel en een tussenwervelschijf? Lees verder »

Longziekten

Maandag 20 mei 2019 om 12:38

Longziekten of longaandoeningen kunnen veel impact hebben op het dagelijkse leven. Als je een longziekte hebt kunnen kleine alledaagse dingen al problemen opleveren. Veelvoorkomende klachten bij longziekten zijn benauwdheid, hoesten, pijn in de borstregio en overmatige productie van slijm. Lees verder »

Hoeveel calorieën per dag is gezond?

Donderdag 25 april 2019 om 14:00

Als je af wilt vallen dan is het belangrijk om niet teveel te eten. Maar hoeveel calorieën mag je per dag eten? Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2019 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF