Fysiotherapie blog

Pijn in je buik? Dit zijn de mogelijke oorzaken

Vrijdag 7 juni 2024 om 11:16

Buikpijn is een veelvoorkomende klacht waar iedereen wel eens last van heeft. Het kan variëren van een licht ongemak en last van winderigheid, tot een hevige pijn die je dagelijks leven negatief beïnvloed. Maar wat veroorzaakt deze pijn nu eigenlijk? Hieronder bespreken we enkele van de meest voorkomende oorzaken van buikpijn. Door ze stuk voor stuk af te gaan kun je hopelijk achterhalen waar jouw ongemak vandaan komt. Lees verder »

Bespaar geld en blijf fit: tips voor het vergelijken van zorgverzekeringen

Vrijdag 17 mei 2024 om 11:29

Overweeg je om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering? Misschien omdat je denkt dat je ergens anders een betere deal kunt vinden? Dan snappen we helemaal dat je zoekt naar een verzekering die precies past bij jouw leven. Je wilt natuurlijk niet te veel geld uitgeven aan dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Maar wat als je wat vaker naar de fysio moet of zwanger bent? Dan kan een aanvullende verzekering handig zijn. Laten we eens kijken hoe je kunt vergelijken! Lees verder »

Bestaan zware botten echt?

Woensdag 1 mei 2024 om 20:04

Mensen die wat kilo’s te zwaar zijn, zeggen wel eens grappend dat ze zware botten hebben. Dit zou betekenen dat sommige mensen van nature een zwaarder skelet hebben en daardoor moeilijker een gezond gewicht kunnen bereiken. Maar is dat echt zo? Lees verder »

Collageen: wat is het & waar is het goed voor?

Maandag 4 maart 2024 om 11:25

De meeste mensen zijn tegenwoordig wel bekend met het feit dat collageen belangrijk voor je huid is. Sterker, collageen maakt zelfs 30% uit van het eiwit in je lichaam. Het biedt structuur, ondersteuning en stevigheid aan je huid, spieren, botten en bindweefsel.  Lees verder »

Dit kun je thuis doen om je rugpijn te verlichten

Donderdag 18 januari 2024 om 00:19

Iedereen heeft weleens last van zijn rug. Wanneer je verkeerd hebt bewogen tijdens de nachtrust of sporten kun je makkelijk een spier verrekken. Vaak is dit in een dag of twee weer beter. Maar rugpijn kan ook chronisch worden.  Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF