Fysiotherapie blog

Is de vorm van het schoudergewricht een foutje, of toch niet?

Zondag 20 februari 2022 om 10:09

Bij het schoudergewricht spreken we over een kop en een kom. De schouderkop heeft inderdaad een mooie bolle vorm. Maar van een bijpassende kom is geen sprake. Als je kijkt naar de verhoudingen, dan lijkt het gewricht meer een basketbal op een theeschoteltje. Deze twee passen dus niet echt in elkaar. Hoe zit dat precies? Lees verder »

35% van Nederlanders kiest aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie

Dinsdag 1 februari 2022 om 13:48

Meer dan een derde van alle Nederlanders heeft een aanvullende zorgverzekering met een dekking voor fysiotherapie. Dat blijkt uit cijfers van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.  Lees verder »

Waarom zijn mijn voeten ‘s avonds groter dan ‘s ochtends?

Vrijdag 28 januari 2022 om 13:20

Je herkent het vast wel. Aan het einde van de middag of in de loop van de avond lijken je schoenen strakker te zitten. Hoe kan dat? Je voeten kunnen toch niet ineens gegroeid zijn? Of toch wel…? Lees verder »

Operatie gepland? Stop met roken!

Dinsdag 28 december 2021 om 10:38

Roken is slecht voor de gezondheid. Iedereen weet wel dat de sigarettenrook onder andere de longen aantast. Maar roken is ook om een andere reden niet goed voor je. Het zorgt voor een slechtere genezing van wonden, botbreuken en operaties. Dus als je een operatie moet ondergaan en je zoekt nog een reden om te stoppen, dan is dit een hele goede. Lees verder »

De meest voorkomende klachten en behandelingen

Maandag 1 november 2021 om 11:00

Heb je jezelf wel eens afgevraagd voor welke gezondheidsklachten Nederlanders zich het vaakst onder behandeling laten stellen? Het antwoord zal je wellicht verbazen. Het is niet diabetes of kanker en dementie is het evenmin. Het vaakst melden we ons voor behandeling wanneer we last hebben van nek- of rugklachten. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF