Fysiotherapie blog

Rode wijn belangrijke uitlokker van migraineaanvallen

Donderdag 20 december 2018 om 15:20

Rode wijn blijkt een belangrijke factor te zijn in het uitlokken van migraineaanvallen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum. Het onderzoek werd gehouden onder ruim 2000 migrainepatiënten. Lees verder »

Een rechte rug voorkomt klachten

Woensdag 19 december 2018 om 15:02

Een goede houding is voor iedereen belangrijk. Toch vergeten veel mensen hier op te letten in het dagelijks leven. Zo ontstaan al snel nek- of schouderklachten. Of andere lichaamsklachten, zoals darm- of ademhalingsklachten. Een rechte rug is belangrijk om een goede houding te hebben. Lees verder »

Top 8 meest gebruikte gratis zorg-apps

Maandag 10 december 2018 om 17:25

Tegenwoordig is bijna iedereen in het bezit van een mobiele telefoon. Niet alleen om overal bereikbaar te zijn, maar ook omdat je er zoveel mee kunt. Waar vroeger een telefoon voornamelijk was om te bellen, is onze mobiel een soort van buddy geworden. Met de talloze apps van tegenwoordig, kun je werkelijk bijna alles met je telefoon. Lees verder »

Trainen met spierpijn? Wel of niet doen?

Donderdag 6 december 2018 om 13:12

Iedereen kent het wel, de dagen na het trainen heb je veel spierpijn. Of je denkt de eerste dag dat het wel meevalt, waardoor je de training van morgen door wilt laten gaan. Maar dan komt de spierpijn op de tweede dag. Wat moet je dan doen? De training afzeggen of toch doorgaan? Lees verder »

Verschillende soorten peesklachten

Woensdag 21 november 2018 om 15:00

Een spier zit met een stevige pees aan het bot vast. Als spieren kracht zetten, dan wordt het bot via de pees in de juiste richting getrokken. Zo kunnen we ons lichaam bewegen. Als er iets mis is met de pees, dan kan dit peesklachten geven. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2019 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF