Fysiotherapie blog

Online intake fysiotherapie nu vergoed door zorgverzekeraars

Zondag 22 maart 2020 om 15:05

Zorgverzekeraars Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit hebben besloten per direct de online intake bij fysiotherapiepraktijken te vergoeden vanuit de zorgverzekering. Dit betekent dat fysiotherapeuten een ‘(screening), intake en onderzoek’ mogen declareren bij de zorgverzekeraar van de patiënt. Dankzij de nieuwe regels kunnen, voor fysiotherapie verzekerde patiënten, zich tijdens de coronacrisis online laten helpen door een fysiotherapeut. Patiënten hoeven hierdoor niet naar de praktijk te komen. Lees verder »

Fysiotherapie tijdens de coronacrisis

Woensdag 18 maart 2020 om 17:05

Nu ook Nederland getroffen wordt door het coronavirus is het advies van de overheid zo veel mogelijk thuis te blijven. Dit betekent echter niet je geen afspraak kunt maken met de fysiotherapeut. Fysiotherapie blijft toegankelijk voor een groot deel van de bevolking. Lees verder »

Pijn aan de biceps

Vrijdag 13 maart 2020 om 10:50

De biceps is de grote spier van de bovenarm. De spier staat ook wel bekend als de de spier die je toont als je je spierballen laat zien. Pijn aan de biceps kan velen oorzaken hebben. Daarom hebben we de belangrijkste oorzaken voor je op een rijtje gezet. Lees verder »

Luchtkwaliteit in huis en gezondheid

Maandag 2 maart 2020 om 17:29

Het is algemeen bekend dat luchtvervuiling gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Vaak denken we dat we alleen buiten last hebben van luchtvervuiling, maar ook binnen kan er sprake zijn van luchtvervuiling. Lees verder »

Steunkousen ter ondersteuning

Maandag 17 februari 2020 om 11:18

Veel mensen maken gebruik van steunkousen, en dat is niet zonder reden. Steunkousen, ook wel compressiekousen genoemd, kunnen verlichting geven bij lichamelijke klachten en ondersteunen het bloedvatensysteem. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2020 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF