Fysiotherapie blog

Koppeling Intramed met Hierhebikpijn.nl

Donderdag 15 april 2021 om 09:30

Intramed, marktleider op het gebied van software voor fysiotherapeuten, heeft een koppeling in haar software opgenomen met Hierhebikpijn.nl. De komst van de koppeling zorgt voor een efficiëntere fysiotherapeutische intake en vermindert de administratieve lasten voor fysiotherapeuten. Lees verder »

Triggerfinger, wat is daar de ‘trigger’ van?

Maandag 12 april 2021 om 13:03

Een triggerfinger, ook wel hokkende vinger, springvinger of tendovaginitis stenosans in het Latijn. Dit is een aandoening die wordt veroorzaakt door een zwelling of ontsteking in een buigpees van een van je vingers. Lees verder »

Een tenniselleboog maar nooit getennist (en andere misvattingen)

Woensdag 31 maart 2021 om 16:07

De reactie van veel mensen op het horen van de ‘diagnose’ tenniselleboog is veelzeggend: “maar ik tennis helemaal niet!” Het is dan ook een verwarrende term. In dit artikel geven we meer voorbeelden van dergelijke verwarrende termen die we in de fysiotherapie weleens langs zien komen. Lees verder »

Hoe onze voeten rugklachten kunnen veroorzaken

Woensdag 17 maart 2021 om 17:54

Rugklachten kunnen door uiteenlopende oorzaken ontstaan. Vaak ligt de oorsprong van de klachten in de rug zelf. Maar dat is zeker niet altijd het geval. Rugklachten kunnen ook veroorzaakt worden door een probleem in de voeten. Lees verder »

Herstel na corona verloopt beter met fysiotherapie

Dinsdag 9 maart 2021 om 17:27

Corona geeft voor tienduizenden jonge, gezonde mensen ernstige gezondheidsschade. Artsen en fysiotherapeuten slaan alarm voor de grote schade op de lange termijn bij jonge, gezonde mensen na corona. Het gaat hierbij vooral om de groep die niet in het ziekenhuis heeft gelegen tijdens de coronabesmetting. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF