Fysiotherapie blog

Is krachttraining voor kinderen gezond?

Donderdag 15 september 2022 om 14:00

Krachttraining bij volwassenen kent een heleboel voordelen. Zelfs ouderen doen er goed aan om regelmatig aan krachttraining te doen. Maar als het op kinderen aankomt, dan lijkt krachttraining een taboe. Waarom is dat zo? En is dat terecht? Lees verder »

De bal van mijn voet doet pijn, wat kan dat zijn?

Vrijdag 12 augustus 2022 om 13:10

De bal van de voet is de plek in de voetzool waar de middenvoet en de tenen bij elkaar komen. Er zijn hier meer dan 50 structuren die een bron van irritatie kunnen vormen. Het gebeurt daarom regelmatig dat er een verkeerde diagnose wordt gesteld. En een verkeerde diagnose leidt vaak tot een niet optimale behandeling. Hoog tijd dus om de bal van de voet eens onder de loep te nemen om te zien welke aandoen, en hoe deze klachten te verhelpen of voorkomen zijn. Lees verder »

Krachttraining is belangrijk voor ouderen

Vrijdag 15 april 2022 om 10:59

Bij krachttraining wordt vooral gedacht aan jongeren in de sportschool. Maar ook voor oudere mensen is krachttraining enorm belangrijk. Toch wordt dit nog weinig gedaan. Vaak komt dit door angst en/of ontwetendheid. Van zowel de ouderen, sportbegeleiders als van therapeuten. Het is wetenschappelijk aangetoond dat zware krachttraining beter werkt dan lichte krachttraining. Lees verder »

6 Feiten en fabels over de juiste houding.

Maandag 21 maart 2022 om 11:13

Over de juiste houding gaan feiten en fabels rond. Wat is nu een goede houding? Is zitten echt zo slecht als wordt beweerd? Is het verkeerd om met een bolle rug te tillen? Blijkbaar is er veel onduidelijkheid over wat het beste is om te doen. Vaak gaat dit samen met angst om rugklachten op te lopen of te verergeren. Tijd om daar duidelijkheid in te scheppen. Lees verder »

Waarom stuurt de huisarts niet sneller door naar het ziekenhuis?

Vrijdag 25 februari 2022 om 16:00

Je hebt lichamelijke klachten en gaat naar de huisarts. Deze vraagt wat er aan de hand is en doet een lichamelijk onderzoek. Je verwacht dat er aanvullend onderzoek, zoals een röntgenfoto of MRI-scan, of doorverwijzing naar een specialist nodig is. Toch krijg je hier geen verwijzing voor. Maar waarom niet? Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2023 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF