Fysiotherapie blog

De positieve gevolgen van krachttraining op kraakbeen

Dinsdag 15 december 2020 om 18:24

Kraakbeen zorgt ervoor dat de gewrichten soepel bewegen. De dikte van het kraakbeen is voor een groot deel erfelijk bepaald. Maar ook onze leefstijl speelt een rol in het gezond houden hiervan. Lees verder »

De positieve gevolgen van krachttraining op botten

Dinsdag 8 december 2020 om 11:20

Eerder bespraken we het effect van krachttraining op spieren en pezen. Maar krachttraining heeft ook een positieve uitwerking onze botten. In dit deel in onze serie over krachttraining lees je meer over de effecten van krachttraining op botten. Lees verder »

De positieve gevolgen van krachttraining op pezen

Dinsdag 1 december 2020 om 12:30

Door krachttraining wordt een pees stijver. Stijf in de positieve zin van het woord. Stijve pezen brengen de kracht van de spieren beter over. Bij een peesblessure geven mensen ook vaak aan dat hun pees stijf aanvoelt, maar dat heeft een heel andere reden. Lees verder »

De positieve gevolgen van krachttraining op spieren

Maandag 23 november 2020 om 16:17

Door krachttraining nemen de spieren in omvang en kracht toe. En daarmee de (sport)prestaties ook. Als je een tijdje stopt met trainen, dan gebeurt het omgekeerde. Je spieren worden dunner en slapper. Je kunt dan niet meer zulke zware gewichten tillen of wegduwen als je gewend was. Wil je weer terug op je oude niveau komen, dan moet je weer geleidelijk aan opbouwen. Lees verder »

De positieve gevolgen van krachttraining op spieren, pezen, botten en kraakbeen

Maandag 23 november 2020 om 15:50

Veel mensen doen aan krachttraining. Hier hebben zij verschillende redenen voor. Zo traint de één om sterkere spieren te krijgen of er gespierd uit te zien. Een ander wil op die manier proberen wat af te vallen of voelt zich er gewoon beter door. Wat de reden ook is, krachttraining is goed voor je lijf. Lees verder »

Ideeënbus

Uw mening telt!
Hierhebikpijn.nl is van de fysiotherapie, dus ook van u! Heeft u ideeën waarmee we de website kunnen verbeteren? Of wilt u graag een bijdrage leveren? Laat het weten!
Uw feedback is altijd van harte welkom.

Contactformulier »

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF