Zorgverzekering afsluiten als sporter
Maandag 8 januari 2018 om 11:55

Bij het afsluiten van een zorgverzekering staat iedere Nederlander elk jaar weer voor een belangrijke keuze. Want welke verzekering is het meest passend bij uw situatie? Gaat u voor een aanvullende verzekering, of kiest u liever voor een verzekering waarbij u minder hoeft te betalen, maar waarbij ook minder zorgkosten worden gedekt?

Zorgverzekering vergelijken

Vooral als u een fanatieke sporter bent en één of meerdere sporten beoefent, is de kans op sportblessures een stuk groter. Dit is natuurlijk niet iets waar u graag bij stil wilt staan, maar toch is het wel belangrijk om hiermee rekening te houden bij het afsluiten van een zorgverzekering.
Doordat er de laatste jaren steeds meer nieuwe zorgverzekeraars bij zijn gekomen, wordt de keuze nog lastiger. Om een goede verzekering te kunnen kiezen, kunnen wij u zorgverzekering vergelijken aanraden. U kunt dan gemakkelijk een zorgverzekering kiezen die goed aansluit bij uw zorgbehoeften. Zo komt u niet voor verassingen te staan als u een sportblessure oploopt tijdens het sporten.

Aanvullende verzekering

Wij kunnen het u aanraden om naast de basisverzekering ook te kijken naar een aanvullende verzekering. Het kost u misschien maandelijks meer geld, maar als u een blessure oploopt, heeft u deze kosten er al snel uit. U kunt bijvoorbeeld tijdens het sporten een kruisband scheuren of door uw rug gaan. Mogelijk hebt u na eventuele behandeling in het ziekenhuis fysiotherapie nodig om uw spieren weer aan te sterken, zodat u snel weer opnieuw kunt beginnen met sporten. Met een aanvullende zorgverzekering worden vaak de extra kosten voor een fysiotherapeut vergoed. Ook een sportarts wordt uit deze extra verzekering meestal vergoed.

Eigen risico

Mogelijk heeft u uw eigen risico omhoog geschroefd, waardoor de maandelijkse kosten omlaaggaan, omdat u verwacht weinig tot geen zorgkosten te maken. Toch kan het door het sporten een keer gebeuren dat u een blessure oploopt, waardoor uw eigen risico direct betaald moet worden. Als u een laag inkomen heeft, is dit een hoge kostenpost waar u niet op zit te wachten, maar die wel betaald moet worden. Bedenk dus van tevoren of u de financiële ruimte heeft om dit risico te nemen of niet.

Sportverzekering

Er zijn ook een aantal zorgverzekeraars die speciale vergoedingen bieden voor sporters, zoals korting op de sportschool . Kijk hier eens naar en vergelijk de vergoedingen van verschillende verzekeraars. Ook kunt u kijken of uw sportvereniging of werkgever een collectieve zorgverzekeraar aanbiedt. Controleer wel altijd of u hiermee ook daadwerkelijk goedkoper uit bent dan met een individuele verzekering. Vaak krijgt u bij een collectieve zorgverzekering namelijk een uitgebreide aanvullende verzekering. Als u hier niet alles van gebruikt, kan het zijn dat u hiermee juist duurder uit bent.

Wij kunnen het u aanraden om goed over deze keuze na te denken en u alleen te verzekeren voor de zorg die u nodig heeft. Uw verzekering wordt namelijk afgesloten voor het gehele jaar en u kunt niet zomaar overstappen. Als u niet voor onverwachte kosten wilt komen te staan, ga dan eens op zoek naar een website waarbij u diverse zorgverzekeringen kunt vergelijken.

Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2018 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF