Lage rugpijn
Woensdag 27 juli 2016 om 14:59

Rugpijn wordt bij de meeste mensen in de onderrug gevoeld. Vaak wordt er gesproken van 'aspecifieke lage rugpijn'. Dit betekent dat we eigenlijk niet precies aan kunnen wijzen waar de lage rugpijn vandaan komt.

Als we wel aan kunnen wijzen wat de oorzaak is van lage rugpijn, dan noemen we dit specifieke lage rugpijn. Dankzij wetenschappelijk onderzoek van fysiotherapeuten en andere medisch specialisten kunnen we van steeds meer rugklachten een specifieke achterliggende oorzaak aanwijzen. Toch zijn de meeste lage rugklachten nog altijd 'aspecifiek'.

Aspecifieke lage rugpijn wordt steeds vaker in verband gebracht met het lumbaal facetsyndroom. Hierbij is er sprake van een probleem met de facetgewrichten in de onderrug.

Omdat lage rugpijn erg veelvoorkomend is, hebben we een artikel gepubliceerd over verschillende vormen van lage rugpijn, mogelijke oorzaken en de achterliggende anatomie. Ook vindt u een overzicht van de belangrijkste aandoeningen die pijn in de onderrug veroorzaken. Lees hier alles over pijn in de onderrug.


Deel dit artikel:


Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF