35% van Nederlanders kiest aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie
Dinsdag 1 februari 2022 om 13:48

Meer dan een derde van alle Nederlanders heeft een aanvullende zorgverzekering met een dekking voor fysiotherapie. Dat blijkt uit cijfers van de financiële vergelijkingssite Geld.nl

35 procent van de mensen die via Geld.nl een zorgverzekering voor 2022 aanvroegen, koos een aanvullende dekking voor fysiotherapie. “Hiermee is fysiotherapie na de tandarts de meest gekozen aanvullende zorg”, voegt Amanda Bulthuis van Geld.nl toe.

Wanneer aanvullende verzekering voor fysiotherapie nodig?

Je basisverzekering vergoedt fysiotherapie voor volwassenen alleen als je een chronisch aandoening hebt, die op deze wettelijke lijst staat. Je krijgt dan vanaf de 21e behandeling een vergoeding uit de basisverzekering. Voor de eerste 20 behandelingen moet je je aanvullend verzekeren. Ook als je aandoening niet op de chronische lijst staat, kun je alleen met een aanvullende zorgverzekering een vergoeding voor de fysiotherapeut krijgen. “We zien daarom ook dat mensen die bijvoorbeeld veel sporten of een zwaar fysiek beroep hebben zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie. Dat is handig voor als ze een blessure krijgen”, zegt Bulthuis.

Aantal verzekerde behandelingen

Van de mensen die zich aanvullend verzekeren, verzekert het grootste deel zich voor 6 of 9 behandelingen per jaar. Gemiddeld duurt een behandeling bij de fysiotherapeut 12 behandelingen. Maar hoeveel behandelingen je nodig hebt, verschilt natuurlijk per persoon en per aandoening. Je fysiotherapeut kan je helpen inschatten hoeveel behandelingen je nodig hebt. Neem deze informatie mee en ga je zorgverzekering vergelijken om zo de beste aanvullende verzekering voor fysiotherapie te vinden voor jouw situatie.

Aantal verzekerde behandelingen per jaarAanvragers (%)
638,24%
945,34%
127,15%
187,13%
271,53%
360,62%

Deel dit artikel:


Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF