Bechterew
Donderdag 21 september 2017 om 10:55

De Ziekte van Becherew kenmerkt zich door ontstekingen in de gewrichten van de wervelkolom en het bekken. Vanaf nu wordt de aandoening ook uitgevraagd in onze online zelftest.

Bechterew, ook wel ankyloserende spondylitis genoemd, is een aandoening waarbij de wervelkolom als gevolg van ontstekingen langzaam stijver wordt. Patiƫnten met de ziekte van Bechterew hebben last van een stijve rug en lopen vaak met een kromme houding.

Deze reumatische aandoening wordt bij ongeveer 0,2% van de bevolking gezien en openbaart zich in veel gevallen op redelijk jonge leeftijd, tussen 15 en 35 jaar. We hebben de belangrijkste symptomen voor u op een rijtje gezet in het uitgebreide artikel over Bechterew.

Wilt u weten of de pijn en stijfheid in uw rug afkomstig zouden kunnen zijn van deze aandoening? Dan kunnen de arts en reumatoloog u hierop onderzoeken. Indien u graag een eerste indicatie zou willen krijgen, dan kunt de online fysiotherapie check doen om te kijken of u overeenkomsten heeft met de typische kenmerken van Bechterew.

Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2018 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF