Muisarm, tablet-nek, smartphone-pols, gameboy-duim of whatsapp-duim?
Maandag 29 mei 2017 om 17:11

De populaire namen voor klachten aan de arm, nek en/of schouder vliegen je tegenwoordig om de oren. Op zich heel begrijpelijk, want door een aandoening een populaire naam te geven wordt deze gemakkelijker onthouden. Specialisten proberen dit echter te voorkomen.

Specialisten gebruiken liever één naam voor een groot aantal klachten die in de nek, schouder en arm voorkomen. Of u nu een muisarm, tablet-nek of whatsapp-duim heeft; de specialist zal opschrijven dat u KANS heeft.

KANS
KANS is een afkorting voor klachten aan de arm, nek en/of schouder. Het is een algemene benaming voor klachten die in deze lichaamsregio voorkomen en niet zijn veroorzaakt door een ongeluk of val.

Vroeger hoorde je de term RSI ook nog regelmatig langskomen als men deze klachten bedoelde. Tegenwoordig wordt deze naam door specialisten echter vermeden omdat de afkorting RSI staat voor repetitive strain injury. De naam suggereert hiermee dat de klachten altijd het gevolg zouden zijn van het veelvuldig uitvoeren van een bepaalde activiteit of beweging. Dit is lang niet altijd het geval.

Meer informatie
Denkt u last te hebben van een tablet-nek, smartphone-pols, gameboy-duim, whatsapp-duim of RSI? Lees dan het artikel over KANS. Loop niet te lang door met dergelijke klachten. Laat u helpen door een fysiotherapeut om langdurige klachten te voorkomen.

Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2018 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF