3 redenen voor fysio na de bevalling
Maandag 7 augustus 2023 om 12:07

Wanneer je net bevallen bent van een kind, is het van groot belang om goed voor je lichaam te zorgen. Een bevalling heeft namelijk een aanzienlijke impact op je lichaam. Het is essentieel om naar je lichaam te luisteren, vooral als je pijn of ongemak ervaart. Gelukkig zijn er medische oplossingen beschikbaar om deze problemen te verhelpen en je te helpen bij het verminderen van pijn en ongemak na de bevalling.

Bekkenpijn is een veelvoorkomende klacht na een bevalling. Het kan erg hinderlijk zijn, maar fysiotherapie kan hierbij uitkomst bieden. Door middel van gerichte oefeningen en advies leer je hoe je beter met deze pijn kunt omgaan en hoe je de bekkenpijn kunt verlichten. Dit zal je helpen om een stuk comfortabeler te zijn en de pijn te verminderen. Het is volkomen normaal om bekkenpijn te ervaren na de bevalling. Tijdig professionele hulp zoeken kan je herstel bevorderen.

Daarnaast kan het voorkomen dat je na de bevalling ongemak ervaart in het vaginale gebied, zoals bijvoorbeeld bij vergrote schaamlippen. In gevallen waar deze pijnklachten veroorzaken, is het mogelijk om een schaamlipcorrectie te overwegen. Dit helpt om eventueel overtollig weefsel te verwijderen, waardoor je vagina op een betere manier kan herstellen. Het is belangrijk om te weten dat een schaamlipcorrectie voor medische redenen na een bevalling volkomen begrijpelijk is.

Een fysiotherapeut kan ook helpen bij het opbouwen van conditie en kracht na een bevalling. Aangezien een bevalling een intensieve ervaring is die veel kracht vergt, is het belangrijk om je krachten weer op te bouwen. Door samen te werken met een bekkenfysiotherapeut kun je een veilig en effectief trainingsprogramma volgen om je conditie en kracht te herstellen. Dit stelt je in staat om je dagelijkse activiteiten gemakkelijker te hervatten en je energieker te voelen na de bevalling.

Kortom, het is cruciaal om medische hulp te zoeken en te luisteren naar je lichaam wanneer je na een bevalling pijn of ongemak ervaart. Fysiotherapie kan een waardevolle rol spelen bij het verminderen van bekkenpijn, het opbouwen van conditie en kracht. Een medische ingreep kan een passende oplossing zijn voor specifieke medische klachten. Het doel is om je te helpen herstellen, zodat je na de bevalling weer optimaal kunt functioneren en genieten van het moederschap.


Deel dit artikel:


Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2023 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF